Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΕΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΩΝ “ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ” ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟ? ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ “ΜΠΛΕ” ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛ

ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΧ ΜΕ 29 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ημέρα κληρώσεων των Κυπέλλων σήμερα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Πρώτα πρώτα να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδος -από τότε που διαχωρίστηκε από το αντίστοιχο των Ερασιτεχνών στις αρχές της δεκαετίας του ’70- θα μπουν στην κληρωτίδα δύο χανιώτικες ομάδες.
Δίπλα στον Πλατανιά που έκανε με το δεξί ποδαρικό πέρυσι, ο ΑΟΧ επανέρχεται στην διοργάνωση μετά από 14 χρόνια και θα δώσει και αυτός το παρών στις 12μ στο ξενοδοχείο «King George Palace» όπου θα διενεργηθεί η κλήρωση για τις τέσσερις πρώτες φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ 2010-2011.
Φυσικά οι δύο εκπρόσωποι μας θα ήθελαν να αγωνισθούν γηπεδούχοι στην 1η φάση σε ένα από τα 15 ζευγάρια που θα προκύψουν (29 Αυγούστου). Αρχικά ήταν 18 αλλά με την αποχώρηση τριών ομάδων της Γ’ Εθνικής ισάριθμες θα περάσουν χωρίς αγώνα στην β’ όπου θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας συλλόγους της Β’ Εθνικής.
Περιορισμοί δεν υπάρχουν σήμερα και αν η κληρωτίδα έχει… τρελά κέφια θα μπορούσε να προκύψει ακόμα και χανιώτικο ζευγάρι.
Να προσθέσουμε ότι οι δύο χανιώτικες ομάδες συνεχίζουν σήμερα και το Σάββατο τα φιλικά προετοιμασίας και αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουν στα γήπεδα τους τούς δύο εκπρόσωπους μας στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Ο Πλατανιάς θα παίξει σήμερα στο Μάλεμε (6.30μμ) με τον Πανακρωτηριακό και μάλιστα ο Μίκι Τσίρκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τον 19χρονο Χαράλαμπο Μπουρνάζο. Πρόκειται για αριστερό μπακ που αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων του Θρασύβουλου κι εφόσον πείσει για τις δυνατότητές του, θα αποκτηθεί, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό κενό που έχει επισημάνει ο σέρβος τεχνικός. Πάντως στα υπόψιν είναι και ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Ραπτάκης που είχε φορέσει παλιότερα ξανά την φανέλα των χανιωτών και που φέτος μετά από μία καλή χρονιά με την Χερσόνησο βρέθηκε στον Πανθρακικό συμπαίκτης του Πάγκαλου. Ομως η αλλαγή προπονητή μετά την συμφωνία του Δερμιτζάκη με τον ΠΑΟΚ έφερε νέα τάξη πραγμάτων και ο Ραπτάκης έμεινε ελεύθερος με αποτέλεσμα να συζητάει με διάφορες ομάδες. Οπως όμως σημείωναν από τον Πλατανιά δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτηθούν και οι δύο παίκτες, αλλά μονάχα ο ένας.
Ο ΑΟΧ τώρα θα δώσει το Σάββατο νέο φιλικό παιχνίδι στο Ε.Σ. Χανίων (6μμ) αυτή τη φορά με τον Ακρίτα ενώ ήδη έκλεισε δυνατό τεστ την ερχόμενη Τετάρτη με τον ΟΦΗ στο “Θόδωρος Βαρδινογιάννης” (6.30μμ). Εδώ ο μεταγραφικός προγραμματισμός ολοκληρώθηκε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο αφού εκτός του Νικηταρά αποκτήθηκε και ο Τσάτσος έτσι τώρα το βάρος πέφτει στην τελική σύνθεση του μετοχολογίου της ΠΑΕ Χανιά ένα θέμα που απασχόλησε χθες το Δ.Σ. Οπως αναφέραι σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας:
“Το θέμα της τελικής σύνθεσης του μετοχολογίου της ΠΑΕ Χανιά, απασχόλησε την σημερινη (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του ΔΣ της ομάδας.Η σχετική λίστα βάσει του νόμου θα σταλεί στα συναρμόδια Υπουργεία και τις ποδοσφαιρικές αρχές. Όπως αποφασίσθηκε στην κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος την ομάδα θα εκπροσωπήσει το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Βιριράκης που ταξιδεύει για την Αθήνα προκειμένου να «τρέξει» θέματα που αφορουν την ομάδα. 
Να επανέρθουμε όμως στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος με την προκήρυξη των δύο πρώτων φάσεων. Μακάρι σε λίγες εβδομάδες να αναφερθούμε και σε επόμενες φάσεις με τα Χανιά να έχουν τουλάχιστον μία εκπρόσωπο και εκεί.
1η ΦΑΣΗ: Θα λάβουν μέρος οι 36 ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Θα διεξαχθούν 18 απλοί αγώνες. Φυσικά μετά την αδυναμία Καλαμάτας, Αιγάλεω και Πυρσού Γρεβενών να δηλώσουν συμμετοχή ουσιαστικά τρεις ομάδες θα περάσουν άνευ αγώνος στην β’ φάση
Σύνολο 18 ομάδες θα προκριθούν στην 2η Φάση.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια των αγώνων της 1ης φάσης ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ Επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
2η ΦΑΣΗ : Θα λάβουν μέρος οι 18 νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από την 1η φάση και οι 18 ομάδες της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Θα διεξαχθούν σύνολο 18 απλοί αγώνες (στην έδρα των ομάδων που θα προκριθούν από την 1η φάση).
Σύνολο 18 ομάδες θα προκριθούν στην 3η Φάση.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια των αγώνων της 2ης φάσης ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ Επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
29 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Σήμερα όμως στις 8μμ και στα γραφεία της ΕΠΣΧ θα γίνει και η κλήρωση του 40ου κυπέλλου στην ιστορία της Ενωσης στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 29 ομάδες. Ακριβώς όσες και πέρυσι όταν όμως υπήρχε μία σημαντική διαφορά. Οι 4 εκπρόσωποι των Χανίων έμειναν φέτος 2 μετά την άνοδο του ΑΟΧ και την αδυναμία της Σπάθας να δηλώσει συμμετοχή. Ετσι εκεί που πέρυσι είχαμε 6 ομίλους των 4 (ο ένας είχε 5) και στη συνέχεια οι 12 πρώτοι συναντούσαν στην φάση των “16” τις 4 ομάδες του περιφερειακού που είχαν περάσει “μπάϊ” τώρα μάλλον θα παίξουν και οι 29 στην α’ φάση χωρισμένες σε 7 ομίλους των 4 (ο ένας με 5). Ετσι οι δύο πρώτοι θα περάσουν στην β’ φάση και αναζητείται ο τρόπος για να συμπληρωθούν άλλες δύο θέσεις στην 16άδα προφανώς από τους τρίτους. Πρόταση: να περάσει και ο τρίτος από τον μοναδικό όμιλο των 5 ομάδων ενώ για την τελευταία θέση ο καλύτερος τρίτος από τους υπόλοιπους 6. Μάλιστα εδώ θα μπορούσε να συγκριθούν τα αποτελέσματα των 6 τρίτων με τους 1ους και 2ους των ομίλων τους και όχι με τους 4ους για να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο να έχουμε σκορ ρεκόρ απέναντι σε ομάδα π.χ. της Γ’ κατηγορίας που τυχόν έπεσε στον όμιλο. Είναι ένα σύστημα που εφαρμόζει και η UEFA όταν συγκρίνει καλύτερους δεύτερους ώστε να μην μετράνε τα γκολ με τις πιο αδύναμες εθνικές της π.χ. με τον Αγ. Μαρίνο ή την Ανδόρα.
ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Η Γ.Σ. & ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Στην σημερινή κλήρωση του Κυπέλλου της ΕΠΣΧ θα γίνει και μία πρώτη ενημέρωση για τα πρωταθλήματα στα οποία η κλήρωση θα γίνει στην Γ.Σ. της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου. Θα συζητηθούν τρόποι για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας το οποίο λόγω του μεγάλου αριθμού των ομάδων (20) τα δύο τελευταία χρόνια γίνεται με ομίλους και δύο φάσεις. Απ’ ότι ξέρουμε στο τραπέζι εκτός του γνωστού συστήματος (α’ φάση σε ουδέτερα και β’ με έδρες) έχουν πέσει και άλλες προτάσεις: για α’ φάση με 19 αγωνιστικές σε ουδέτερα ή για διπλούς αγώνες στην α’ φάση και στην β’ να μην ξαναπαίζουν όσες βρέθηκαν αντίπαλοι αλλά να κρατάνε τους βαθμούς από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αυτό που θα θέλαμε κάποια στιγμή είναι και τις ομάδες να καταθέτουν προτάσεις και όχι να πηγαίνουν απλά για να ψηφίσουν. Εμείς στα “Χ.Ν.” κατά περιόδους έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Τέλειο σύστημα δεν υπάρχει, όλα έχουν αδυναμίες αλλά προσπαθείς να κάνεις διορθωτικές κινήσεις για να βελτιωθεί η επόμενη προκήρυξη. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο…
Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣΧ:
“Κατόπιν της υπ’αριθμ. 1485/13-8-2010 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠΣ Χανίων και σύμφωνα με τα άρθρα του ισχύοντος καταστατικού της, ήτοι 5,6,8 συγκαλείται τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της στις 8 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στην αίθουσα Γ.Σ. της Ενωσης με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1) Επικύρωση πληρεξούσιων αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας παρισταμένων μελών
2) Εκλογή δύο γραμματέων για την τήρηση και επικύρωση των πρακτικών μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΠΣΧ
3) Εκθεση διοικητικού απολογισμού
4) Εγκριση διοικητικού απολογισμού
5) Εκθεση οικονομικού απολογισμού
6) Εκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
7) Εγκριση οικονομικού απολογισμού
8) Εγκριση προϋπολογισμού επόμενου έτους
9) Εναρμόνιση καταστατικού ΕΠΣΧ με ΕΠΟ
Οι αντιπρόσωποι των σωματείων νομιμοποιούνται με απόσπασμα πρακτικού συνεδριάσεως, με ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος, το οποίο θα γνωρίσουν εγγράφως στην Ενωση μέχρι τη 12η ώρα της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη, αλλά σε περίπτωση μη απαρτίας την ίδια μέρα, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα, στον ίδιο τόπο και χρόνο, και με τα ίδια θέματα”.
Οσον αφορά την κλήρωση στα πρωταθλήματα θα γίνει λίγο αργότερα μετά την ολοκλήρωση της Γ.Σ. στις 20.30.
Για τον λόγο αυτό οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 12.00 της Παρασκευής 3 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της ΕΠΣΧ.
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Αναβλήθηκε η Παγκρήτια συνάντηση για την δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου που είχε συγκαλέσει με πρωτοβουλία του ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εργοτέλης, η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Αυγούστου αναβάλλεται λόγω “αντικειμενικών δυσκολίων” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο αυτή η αναβολή δεν σημαίνει ότι τα σχέδια για την δημιουργία ενός Παγκρήτιου αθλητικού συλλόγου δεν θα συνεχιστούν αφού στην ανακοίνωση γίνεται λόγος ότι “το ενδιαφέρον και ο προβληματισμός μας για το μέλλον του Κρητικού ποδοσφαίρου περιμένουν και θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε μια ποδοσφαιρικά ενωμένη Κρήτη”.
Μάλιστα στην ανακοίνωση – επιστολή υπάρχει μια εικόνα της Κρήτης σε χρώμα μπλε όπου αναγράφεται η πρόταση: Όλη η Κρήτη μια μεγάλη ομάδα, όλη η Κρήτη μια ομάδα πρωταγωνίστρια. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα