Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ

Αθήνα
Συνάντηση με θέμα την ανάπτυξη δράσεων για τον τουρισμό θρησκευτικών περιηγήσεων και προσκυνημάτων (θρησκευτικό τουρισμό), πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης με τους αρμόδιους εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. κ. Χρυσόστομο και Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ Ιγνάτιο, και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας Κρήτης και του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ήταν να τεθούν οι βάσεις επάνω στις οποίες θα προχωρήσει η οργανωμένη προσέγγιση αυτής της μορφής “εναλλακτικού” τουρισμού μέσω ολοκληρωμένων δράσεων που αφορούν το πλαίσιο συνεργασίας της πολιτείας με την Εκκλησία για την προσέλκυση επισκεπτών στα θρησκευτικά μνημεία και τόπους της χώρας. Ο κ. Νικητιάδης, κατά τη συνάντηση επισήμανε στους παρευρισκόμενους τη σημασία που δίνει το Υπουργείο και ο υπουργός κ. Π. Γερουλάνος στην ανάπτυξη του “θρησκευτικού τουρισμού” και έκανε σαφή τη πρόθεση του να καταρτιστεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο με επιμέρους πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν, όπως τόνισε: “τη σημασία που έχει για πρώτη φορά να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο, το οποίο θα στηρίξει τη δυναμική του θρησκευτικού τουρισμού”.
Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης εποικοδομητικής συνάντησης, την οποία θα ακολουθήσουν και άλλες με εξειδικευμένες πλέον προτάσεις. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Πουσσαίος, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι πρόεδροι από Ενώσεις Ξενοδόχων περιοχών της χώρας , που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του “θρησκευτικού τουρισμού”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα