Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ 7.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Αναγκαστικές μετατάξεις ελέω «Καλλικράτη»

Αθήνα
Σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία Δήμων και Νομαρχιών αναμένεται να φέρει από το φθινόπωρο η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος».
Όπως αναφέρεται, έρχονται αναγκαστικές μετατάξεις 7.000 εργαζομένων, μετά την απροθυμία για εθελοντικές μετακινήσεις, αφού μόνο 1.648 υπάλληλοι υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις. Από το 2011, οπότε και καταργείται η Νομαρχία, οι υπόλοιποι 10.000 περίπου υπάλληλοι των νομαρχιών μετατάσσονται αυτοδικαίως στην οικεία αιρετή περιφέρεια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι μετατάξεις που θα ολοκληρωθούν το 2013 θα επηρεάσουν περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους από τους περίπου 94.000 – μόνιμους ή συμβασιούχους – που εργάζονται σε Δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.
Έντονες, όπως αναμενόταν, είναι οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών εκπροσώπων που κάνουν λόγο για αλλαγές που εφαρμόζονται χωρίς διάλογο ή προγραμματισμό, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει πως εξάντλησε όλες τα περιθώρια διαβούλευσης.

ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΤΣΑΚΝΗ
Στήριξη στην υποψηφιότητα του Νίκου Σοφιανού

Αθήνα
Την πλήρη υποστήριξή του στον Νίκο Σοφιανό,υποψήφιο του ΚΚΕ για το Δήμο της Αθήνας, εκφράζει με δήλωσή του ο γνωστός καλλιτέχνης Διονύσης Τσακνής, διαψεύδοντας έτσι χθεσινά δημοσιεύματα που τον έφεραν ως πιθανό υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο. Ο Δ. Τσακνής αναφέρει στη δήλωσή του ότι είναι γνωστή η συμμετοχή του στην κίνηση του αριστερού βήματος διαλόγου και προσθέτει ότι εχει διακηρυχθεί σε όλους τους τόνους πως η κίνηση αυτή αυτή δεν είναι ούτε ευκαιριακή και προπάντων ούτε εκλογική.
Ανεξάρτητα από τις προσωπικές ιδεολογικές τοποθετήσεις του καθένα από εμάς, θα επιμένουμε ενωτικά, σημειώνει ο κ. Τσακνής, διευκρινίζοντας επίσης ότι “δεν είμαστε ούτε άλλο ένα κόμμα της Αριστεράς, ούτε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε,κάτι τέτοιο, θα ακύρωνε και τις προθέσεις και την αξιοπιστία μας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα