Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δεν ταιριάζουν στην Κίσαμο ?

Πολύς κόσμος, ντόπιοι και ξένοι, προτίμησαν και φέτος την πανέμορφη και φιλόξενη Κίσαμο για διακοπές. Δυστυχώς εικόνες
-σαν κι αυτές στις φωτόγραφίες- δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια που δεν μας ταιριάζουν. Αλήθεια, είναι τόσο δύσκολο να τοποθετηθούν καλαίσθητα δοχεία απορριμμάτων στις υπάρχουσες (από το 1984 !) θέσεις στην παραλία, ώστε να προδιαθέτουν θετικά τους πάντες; Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση σύγχρονων δημοτικών ντούζ στις παραλίες της Πλάκας και του Τελωνείου (στα σημεία που δεν δραστηριοποιούνται ιδιώτες) και όχι μόνο, με σχετικές πινακίδες για οικονομία νερού και προστασία του περιβάλλοντος; Γιατί τόση εγκατάλειψη στα δημοτικά αφοδευτήρια (καλύτερα να είναι κλειστά), τη περιοχή γύρω από το Θεοχαράκειο, κ.λπ.. Φαίνεται ότι η Δημοτική αρχή είναι απασχολημένη με τα μεγάλα έργα(!) και η καθημερινή εμφάνιση της πόλης είναι λεπτομέρεια (αν και ήταν προτεραιότητα στις εξαγγελίες).

ΚΣΧ

Διάρρηξη Αρχαιολογικού Χώρου

Το σπήλαιο (βραχοσκεπή) που βρίσκεται στην τοποθεσία Σκορδολάκια του χωριού Ασφένδου Σφακίων και που κατά τους ειδικούς είναι ένα από τα πλέον σπουδαία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σημεία των Χανίων για τις νεολιθικές ή κατ? άλλους άλλης περιόδου, μοναδικές βραχογραφίες του, είχε προστατευθεί πριν από αρκετά χρόνια με κάποια καγκελόπορτα μετά απο καταγγελία μου ότι χαράζονται ονόματα με αιχμηρό όργανο πάνω στις βραχογραφίες.
Ηδη όμως, όπως με πληροφόρησαν, η πόρτα έχει καταστραφεί και ίσως θα ?ναι καλό να αποκατασταθεί το συντομότερο η προστασία του προϊστορικού γραφήματος.
Α.Π.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα