Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ευδιάθετος παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, κατά την οποία υποσχέθηκε σκληρή δουλειά, τονίζοντας πως το έμψυχο δυναμικό γεννά πολλές προσδοκίες.
Παράλληλα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει πιο ισχυρό το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια, θεωρώντας αυτό το γεγονός, βασικό λόγο για την κυριαρχία των πρασίνων τα τελευταία χρόνια.
«Χαίρομαι πολύ που είμαστε πάλι μαζί εδώ. Σκέφθηκα να κάνουμε μια συνέντευξη που δεν τη χρειάζομαι τόσο εγώ που φθάσαμε με την εθνική Σερβία τις πρωινές ώρες, όσο για να τα πούμε για τον Ολυμπιακό τώρα και να μην τα μπερδεύουμε με την εθνική.Ξεκίνησε η ομάδα σήμερα με εξετάσεις. Θα μείνει εδώ μια εβδομάδα και θα συνεχίσει δυο εβδομάδες στο Καρπενήσι. Έχουμε τρεις παίκτες στην εθνική Ελλάδος, δυο στη Σερβία, έναν στην Αυστραλία και τον Χαλπερίν στην εθνική Ισραήλ. Στις 19 Σεπτέμβρη θα ενσωματωθούν οι διεθνείς. Μέχρις τις 27 Σεπτέμβρη θα είμαστε εδώ. Eχουμε προγραμματίσει δυο τουρνουά. Έχουμε επτά παίκτες που δεν θα συμμετέχουν με την ομάδα από την αρχή. Ακόμα και εγώ δεν θα είμαι εδώ. Εγώ επέλεξα τους παίκτες, αλλά δεν θα μπορώ να είμαι εδώ από την αρχή. Θα έχουμε ένα μεγάλο τουρνουά με τη συμμετοχή της Φενέρ και της Ρόμα, το οποίο θα είναι 29/9-2/10» σημείωσε αρχικά ο Ντούντα και συνέχισε αναφερόμενος στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας:
«Δεν έχουμε σούπερ σταρ»
«Δεν εχουμε στην ομάδα μας σούπερ σταρ, όπως οι Λίνας Κλέιζα και Τζος Τσίλντρες αλλά μπορώ να σας υποσχεθώ ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Χρειάζεται βέβαια κάποια πίστωση χρόνου, η ομάδα είναι καινούρια, όμως το θετικό είναι πως έχουμε ήδη έναν κορμό ελλήνων παικτών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν είναι πολλές άλλωστε οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, που έχουν γηγενείς παίκτες. Αντίθετα δεν συμβαίνει το ίδιο με εμάς και τον Παναθηναϊκό».
Χειρότερο τεχνικό τιμ από ΠΑΟ
Για τους λόγους που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να φτάσει στην κορυφή, είπε ότι: «Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο σταθερός τα τελευταία χρόνια και είχε πιο ισχυρό τεχνικό τιμ από εμάς, αλλά δεν νομίζω ότι φέτος θα έχουν τόσο μεγάλο πλεονέκτημα».
«Εμαθα από τα λάθη μου»
Το 2005 ο Ντούσαν Ικβοβιτς είχε καταφέρει να δημιουργήσει μία πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία είχε πάρει 45 ροζ φύλλα στη σειρά, αλλά τελικά στο Final 4 δεν μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτηση του τρόπαιου:
«Eίχαμε 45 νίκες συνεχόμενες, αλλά χάσαμε το Final 4. Πάντα κάτι μαθαίνω. Αν παίξω πάλι σε Final 4, θα ξέρω τι να κάνω. Η διοργάνωση ήταν τέλεια, φθάσαμε δίκαια εκεί, αλλά δεν κάναμε ούτε μια προπόνηση στο γήπεδο που ήταν γεμάτο Ισραηλινούς. Ήμασταν άτυχοι γιατί παίξαμε με την Ταού Κεράμικα που ήταν πολύ πιο ισχυρή από τη φετινή Μπαρτσελόνα. Έμαθα κάτι και από τα λάθη μου και από την οργάνωση».
Για το αν θα ξαναβρει παίκτη σαν τον Μίλαν Τόμιτς, είπε πως: «έχει κάνει μια μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό. Κάθε προπονητής χρειάζεται παίκτη με καρδιά και μυαλό όπως ο Μίλαν, να παίζει καλή άμυνα και να πάρει το τελευταίο σουτ. Αυτά είναι παρελθόν όμως. Περιμένουμε τα ίδια και κάτι παραπάνω».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα