Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λειψυδρία

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί του κάμπου των Χανίων, καθώς η μειωμένη παροχή νερού το τελευταίο χρονικό διάστημα, τους έχει φέρει στα όρια τους. Οι παραγωγοί κηπευτικών όπως ο κ. Φουντουλάκης(φωτ.) στο Κοντομαρί, έχασαν το σύνολο σχεδόν της τομάτας και του καλαμποκιού που είχαν φυτέψει. Ακόμα και οι άνυδρες ελιές,
-που καλόμαθαν στο νερό τα τελευταία χρόνια- παρουσιάζουν άθλια εικόνα που κάνει αβέβαιη την αναμενόμενη -προ λειψυδρίας- μεγάλη παραγωγή τους. Τις πταίει; Σίγουρα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για φράγματα, λιμνοδεξαμενές και αγωγούς που με πολλή άνεση εξαγγέλθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση χωρίς όμως να γίνει κάτι το ουσιαστικό. Σίγουρα η έλλειψη έστω και ενός στοιχειώδους προγραμματισμού και σχεδιασμού όπως και η μη σύσταση ενός Φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση των νερών σε επίπεδο νομού ή ακόμα και Κρήτης. Σίγουρα η λογική που θέλει το νερό εμπόρευμα και όχι πανανθρώπινο αγαθό. Σίγουρα, τέλος, και η δική μας -ως απλών πολιτών- αδιαφορία και η χωρίς φειδώ σπατάλη του πολύτιμου νερού. Αν για όλα τα παραπάνω δεν κινητοποιηθούμε εμείς ως απλοί πολίτες, η υπάρχουσα κατάσταση θα διαιωνίζεται με ολοένα και πιο αρνητικά αποτελέσματα για τον άνθρωπο και τη Φύση.
Γ. ΚΩΝ.

Στρατόπεδο “Μαρκοπούλου”,
Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, Δημοτικός Κήπος

Κύριε διευθυντά,
το στοίχημα, ένα από τα στοιχήματα που θά ?πρεπε να κερδίσει η νέα δημοτική Αρχή η οποία θα εκλεγεί το Νοέμβριο στο νέο δήμο Χανίων, είναι να μεταβληθεί το στρατόπεδο Μαρκοπούλου σε όαση πρασίνου. Σε μια εποχή όπου και τα περίχωρα της πόλης τσιμεντώνονται, ο προαναφερθείς χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Οσον αφορά το “Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας”, εκεί πρέπει αφού αφαιρεθούν τα τσιμέντα, να κυριαρχήσει το πράσινο και το χώμα.
Ο Δημοτικός Κήπος χρειάζεται ανάπλαση. Υπάρχει έλλειψη πρασίνου σε σύγκριση με άλλες εποχές.
Πολλά μπορούν να γίνουν όταν οι κατάλληλοι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να πράξουν τα δέοντα.

Κων/νος Κ. Κνιθάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα