Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αθήνα
Τη Δευτέρα στις 16 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά επίσκεψη στη χώρα μας Ισραηλινός πρωθυπουργός. Ο κ. Νετανιάχου θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Ελλάδα, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί στις 12 Ιουλίου επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Τελ Αβίβ.
Ωστόσο την ίδια ώρα οι ισραηλινοί διπλωμάτες που απεργούν με αίτημα την αύξηση των μισθών τους κατηγόρησαν σήμερα τη Μοσάντ για απεργοσπαστική δράση εναντίον τους και ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν τους πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της διπλωματικής ένωσης του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε τη Μοσάντ ότι οργάνωσε την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ελλάδα, στη θέση των ισραηλινών διπλωματικών υπηρεσιών.
“Είναι απαράδεκτο για τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί μια τέτοια υπηρεσία, αυστηρά επιφορτισμένη με υποθέσεις ασφαλείας, για να σπάσει ένα απεργιακό κίνημα”, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο Χανάν Γκοντέρ ανακοινώνοντας ότι οι ισραηλινοί διπλωμάτες δεν θα προσφέρουν τη βοήθειά τους στους πράκτορες της Μοσάντ στις δεκάδες ισραηλινές διπλωματικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό, εκτός περιπτώσεων “ζωής ή θανάτου”.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το απεργιακό αυτό κίνημα είχε συνέπειες σε διπλωματικό επίπεδο.
Σημειώνεται ότι πολλοί ξένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εγκαταλείφθηκαν χωρίς προειδοποίηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Ισραήλ από τους οδηγούς του υπουργείου Εξωτερικών και χρειάσθηκε να επιστρατευθούν οι υπηρεσίες των αντίστοιχων πρεσβειών για την εξυπηρέτησή τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα