Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΟΥ ΚΥΔΩΝΑ

Ως την σημαντικότερη φετινή μεταγραφή στο ελληνικό χάντμπολ χαρακτήρισε την απόκτηση του Σέρβου Μπόμπαν Μίκοβιτς ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής χάντμπολ του Κύδωνα Νότης Ψυλλάκης κατά την χθεσινή παρουσίαση του παίκτη στο ξενοδοχείο “Σαμαριά” (φωτ.).
Αρχικά ο Νότης Ψυλλάκης σημείωσε ότι ο Μίκοβιτς αποτελεί ακόμα μία πολύ σημαντική μεταγραφή για την ομάδα του Κύδωνα. Είναι ένας παίκτης που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να τον αποκτήσει μία ελληνική ομάδα. Εχει να επιδείξει μία πολύ σημαντική πορεία σε ομάδες της Α1 Σερβίας και ξεχώρισε όχι μόνο επιθετικά ως σκόρερ αλλά διαθέτοντας και σημαντικές αμυντικές ικανότητες. Τα στοιχεία αυτά τον έφεραν ένα χρόνο πριν να παίρνει μεταγραφή στο γαλλικό πρωτάθλημα το οποίο μαζί με το γερμανικό και το ισπανικό είναι τα κορυφαία της Ευρώπης. Βρίσκεται σε μία πολύ καλή ηλικία (27 ετών) και έρχεται να καλύψει το κενό μας στην θέση του αριστερού ίντερ για να μας προσφέρει εκτός από την εμπειρία του, ποιότητα και θέαμα. Για την μετακίνηση αυτή βοήθησαν φίλοι της ομάδας μας που βρίσκονται στο Παρίσι και αξίζει να τονίσουμε ότι μετά του άγγλου Γουάιτ ήταν η δεύτερη μεταγραφή μας φέτος χωρίς παρέμβαση μάνατζερ. Μεταγραφές που έγιναν χάρη στο καλό μας πρόσωπο και τις δημόσιες σχέσεις της διοίκησης.
Τολμώ να πω ότι βλέποντας τις μέχρι τώρα μεταγραφές των ομάδων του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών χάντμπολ, η απόκτηση του Μίκοβιτς είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Πλέον είμαστε αρκετά πιο ισχυροί με πιο ολοκληρωμένο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι.
Με την ενίσχυση, την εμπειρία που αποκτήσαμε στην παρθενική μας παρουσία και την συμπαράσταση των φιλάθλων ευελπιστούμε ότι θα πραγματοποιήσουμε ανάλογη πορεία και στο νέο πρωτάθλημα.
Για το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα που επιχειρούμε πρέπει να τονίσω ότι έχουμε στηριχθεί στην ανταπόκριση του κόσμου και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας. Αλλωστε είμαστε πλέον η μοναδική ομάδα των Χανίων σε κορυφαία κατηγορία στα ομαδικά αθλήματα.
Ο …δίμετρος Μπόμπαν Μίκοβιτς ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Κύδωνα αλλά και τους συμπαίκτες του για το θερμό καλοσώρισμά τους. Οπως είπε είχε ακούσει θερμά λόγια από την Γαλλία για τις προσπάθειες που κάνει το χανιώτικο σωματείο ενώ ένας ακόμας λόγος που επέλεξε να έρθει στην πόλη μας είναι το γεγονός ότι βρήκε δύο συμπατριώτες του: τον προπονητή Ζλ. Πετρονίγεβιτς και τον Φίλιτς. Κάτι που θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί γρηγορότερα στα νέα δεδομένα και ελπίζει ότι θα συμβάλει με την παρουσία του στο να πραγματοποιήσει ο Κύδωνας μία καλή πορεία φέτος. Μάλιστα δήλωσε ότι στοχεύει, αν όλα πάνε καλά, να παραμείνει στην ομάδα περισσότερο από μία σεζόν και για τον λόγο αυτό στο άμεσο μέλλον θα έρθουν στα Χανιά για εγκατάσταση η γυναίκα του με την κόρη του.
Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες τώρα δήλωσε ότι πάνε μαζί με την πορεία του Κύδωνα με τον οποίο πιστεύει ότι θα τερματίσει από την μέση και πάνω της τελικής κατάταξης.
Τέλος ο παράγοντας του Κύδωνα Γιάννης Ντερμανάκης τόνισε ότι μετά από μία δύσκολη περυσινή χρονιά οι τελευταίες μεταγραφές (Γουάιτ, Μίκοβιτς, Τσαβδάρης) συν τις όποιες γίνουν ακόμα θα βοηθήσουν να εμφανιστεί πολύ βελτιωμένη η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Α1. Ειδικά για τον Σέρβο ίντερ είπε ότι θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο ένα μεγάλο κενό που άφησε ο Κοκόσζκα και του ευχήθηκε να είναι υγιής και να κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην καριέρα του με την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα φορώντας την φανέλα του χανιώτικου ομίλου.
Πλέον στους μεταγραφικούς στόχους του συλλόγου βρίσκεται ο Ηρακλής Αδαμίδης (δεξί εξτρέμ από τον Ζαφειράκη Νάουσας) που βρίσκεται ήδη στα Χανιά και έχει έρθει σε συμφωνία με την ομάδα μας. Κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Μπόμπαν Μίκοβιτς
Ετος Γέννησης: 1983
Βάρος: 93 κιλά
Υψος: 1.99
Προηγούμενες ομάδες και μέσος όρος γκολ:
2005-07: Zupa Aleksandrovac
A1 Σερβίας: 8,5 γκολ ανά αγώνα
2007-08: Priboj
A1 Σερβίας: 6,5 γκολ ανά αγώνα
2008-09: Doboj Bosnia
A1 Σερβίας: 7,5 γκολ ανά αγώνα
2009-10 (α): Dijon
Α1 Γαλλίας: 5,5 γκολ ανά αγώνα
2009-10 (β): Valence
Α2 Γαλλίας: 6 γκολ ανά αγώνα


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα