Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Οριακά γίνεται η υδροδότηση της πόλης των Χανίων μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες και τις διαδοχικές διακοπές νερού, που ταλαιπώρησαν χιλιάδες πολίτες στα Χανιά και σε περιαστικούς δήμους. Χθες στην πόλη των Χανίων δε σημειώθηκαν διακοπές καθώς ο ΟΑΔΥΚ παρείχε στη ΔΕΥΑ Χανίων ποσότητες νερού που κυμαίνονταν από 140 έως 250 κυβικά ανά ώρα.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων κ. Μιχάλης Ντάλλας, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι δεξαμενές της ΔΕΥΑΧ βρίσκονται στα όριά τους καθώς από τις τρεις δεξαμενές στην περιοχή του Βαντέ, οι δύο είναι άδειες ενώ η τρίτη δεξαμενή μέχρι προχθές διέθετε μόνο το 4% του νερού.
Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΕΥΑΧ και η κατανάλωση νερού έχει μειωθεί αισθητά μέσα στην πόλη των Χανίων, τουλάχιστον κατά 4.000 κυβικά.
“Από τις τρεις δεξαμενές του Βαντέ, που είναι από 6,5 χιλιάδες κυβικά οι δύο είναι στο μηδέν. Η άλλη δεξαμενή προχθές το βράδυ είχε μόνο το 4% του νερού δηλαδή 1.200 κυβικά νερού από τα 6.500 κυβικά.
Η δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη είναι στο 30%”, τόνισε ο κ. Ντάλλας.
Και πρόσθεσε: “Προχτές η δεξαμενή άδειασε και τα δίκτυα πήρανε “αέρα” γι? αυτό παρατηρήθηκαν προβλήματα με διακοπές νερού στην Μανούσου Κούνδουρου και στην Κροκιδά. Υπήρχαν άνθρωποι που περίμεναν να πάρουν νερό μετά από πολλές ώρες, ενώ όλες οι άλλες περιοχές είχαν”.
“Οι πολίτες του Δήμου Χανίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μείωσαν την κατανάλωση του νερού. Πέρυσι την ίδια εποχή από τα 28.000 κυβικά νερού που καταναλώνονταν, φέτος μειώθηκε στα 24.000 κυβικά. Αλλοι είναι αυτοί που δεν ανταποκρίνονται. Η Περιφέρεια δεν ανταποκρίνεται”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάλλας.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Χανίων επισημαίνει ότι: “Οι ποσότητες νερού που παρέχει ο ΟΑΔΥΚ δεν είναι 250 κυβικά, αλλά κυμαίνονται από 140 έως 250 κυβικά ανά ώρα. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει σαφή εικόνα της κατάστασης και ν? ανακοινωθεί πρόγραμμα διακοπών”.
Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στον ΟΑΔΥΚ υπό τον Περιφερειάρχη Θανάση Καρούντζο με θέμα την διαχείρηση του νερού στο νομό.

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών
Τη διαμαρτυρία πολλών κατοίκων για τις διαδοχικές διακοπές νερού, δέχτηκε η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων που ζητά να σταματήσουν “τα παιχνίδια ,εις βάρος των καταναλωτών”. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της “σε εποχή καύσωνα, σε μέρες μεσούντος του καλοκαιριού, οι βρύσες σε κάποιες συνοικίες της πόλης των Χανίων αλλά και των περιαστικών Δήμων στέρεψαν. Αγανακτισμένοι καταναλωτές “έσπασαν” στην κυριολεξία τα τηλέφωνα της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, διαμαρτυρόμενοι ότι τους κόπηκε η παροχή υδροδότησης χωρίς καμία ενημέρωση, αναιτιολόγητα, με πληρωμένους πρόσφατα τους λογαριασμούς”. “Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων απευθύνει ανοικτή καταγγελία, σε κάθε αρμόδιο θεσμοθετημένο όργανο (αρμόδια Εισαγγελική και Διοικητική Αρχή) για την ομαλή τροφοδοσία του καταναλωτή, με ασφαλές πόσιμο νερό και ζητά την άμεση επέμβασή τους, καθότι η υγεία και τα οικονομικά του δημότη των Χανίων, θίγονται ανεπανόρθωτα, από τις αλλεπάλληλες διακοπές του νερού”, επισημαίνει η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.
“Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ενημερώνει ότι το νερό δεν είναι προϊόν, είναι”αγαθόν”, απαραίτητο για την ύπαρξη κάθε ζωής και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα διαχειριστή του να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών της πόλης των Χανίων. Δεν ανεχόμαστε ως Ενωση Προστασίας των Καταναλωτών Ν. Χανίων, οι πολίτες του Δήμου Χανίων, αλλά και των περιαστικών Δήμων, να πουν το… νερό, νεράκι.Τέλος η ανεκτικότητα, τέλος τα παιχνίδια ,εις βάρος των καταναλωτών”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα