Μουσείο Τυπογραφείας

ΥΨΟΥΣ 90,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Αθήνα
Ποσό ύψους 90,4 εκ ?θα καταβληθεί άμεσα σε 67.585 δικαιούχους του Μέτρου της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Το ποσό, το οποίο προέρχεται από τους εθνικούς πόρους, εξασφάλισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και αφορά σε προκαταβολή ποσοστού 70% της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009.
Η καταβολή γίνεται άμεσα με την ολοκλήρωσης των διοικητικών ελέγχων σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μέσω των ΕΑΣ και πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο μέτρο. Για τις περιπτώσεις που οι ΕΑΣ ή οι ίδιοι οι δικαιούχοι δεν έχουν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά δίνεται η δυνατότητα μέχρι 25/8/2010 να το πράξουν, ώστε αμέσως μετά τον διοικητικό έλεγχο να λάβουν και αυτοί χρηματική προκαταβολή.
Την απόφαση αυτή πήρε η Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή σε συνεργασία με τον Υφυπουργό οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κτηνοτρόφοι που αποτελούν την πλειοψηφία των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε καλύτερες τιμές.
Με τις πληρωμές της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009 επιλύονται τα προβλήματα με τις εντάξεις και τις πληρωμές του προγράμματος της εξισωτικής αποζημίωσης που έχουν ως αφετηρία την απόφαση που λήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2007 για μείωση των πιστώσεων που αφορούσαν το πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 κατά 50%. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, από 826 εκ ? που είχαν εγκριθεί για την περίοδο 2000-2006 τα ποσά, για την περίοδο 2007-2013 είχαν μειωθεί σε 425 εκ ?.
Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα στις εντάξεις και τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης πολύ ενωρίς από την περίοδο 2007-2008. Παρά την οικονομική κρίση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξοικονομήθηκαν τα αναγκαία ποσά με αύξηση των εθνικών πιστώσεων για το πρόγραμμα, με σκοπό την ομαλή συνέχισή του. Σημειώνεται ότι στο Νομό Χανίων το ποσό ανέρχεται στα 1.507 2.406.424 ?

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.