Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΨΟΥΣ 90,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Αθήνα
Ποσό ύψους 90,4 εκ ?θα καταβληθεί άμεσα σε 67.585 δικαιούχους του Μέτρου της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Το ποσό, το οποίο προέρχεται από τους εθνικούς πόρους, εξασφάλισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και αφορά σε προκαταβολή ποσοστού 70% της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009.
Η καταβολή γίνεται άμεσα με την ολοκλήρωσης των διοικητικών ελέγχων σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλει όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μέσω των ΕΑΣ και πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο μέτρο. Για τις περιπτώσεις που οι ΕΑΣ ή οι ίδιοι οι δικαιούχοι δεν έχουν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά δίνεται η δυνατότητα μέχρι 25/8/2010 να το πράξουν, ώστε αμέσως μετά τον διοικητικό έλεγχο να λάβουν και αυτοί χρηματική προκαταβολή.
Την απόφαση αυτή πήρε η Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή σε συνεργασία με τον Υφυπουργό οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κτηνοτρόφοι που αποτελούν την πλειοψηφία των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε καλύτερες τιμές.
Με τις πληρωμές της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2009 επιλύονται τα προβλήματα με τις εντάξεις και τις πληρωμές του προγράμματος της εξισωτικής αποζημίωσης που έχουν ως αφετηρία την απόφαση που λήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2007 για μείωση των πιστώσεων που αφορούσαν το πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 κατά 50%. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, από 826 εκ ? που είχαν εγκριθεί για την περίοδο 2000-2006 τα ποσά, για την περίοδο 2007-2013 είχαν μειωθεί σε 425 εκ ?.
Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα στις εντάξεις και τις πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης πολύ ενωρίς από την περίοδο 2007-2008. Παρά την οικονομική κρίση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξοικονομήθηκαν τα αναγκαία ποσά με αύξηση των εθνικών πιστώσεων για το πρόγραμμα, με σκοπό την ομαλή συνέχισή του. Σημειώνεται ότι στο Νομό Χανίων το ποσό ανέρχεται στα 1.507 2.406.424 ?


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα