Μουσείο Τυπογραφείας

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
Χρήση του διαδικτύου μέσω κινητής τηλεφωνίας
Αθήνα
Έρευνα της KPMG παγκοσμίως, δείχνει ότι παρά τις σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των δεδομένων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον κόσμο υιοθετούν, όλο και πιο γρήγορα, το “κινητό διαδίκτυο” (mobile internet) σαν μία εύκολη μέθοδο για τη διεκπεραίωση καθημερινών συναλλαγών συμπεριλαμβανομένων των αγορών και των τραπεζικών εργασιών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε σχέση με μόνο 18 μήνες πριν, το ποσοστό των ερωτηθέντων που έχουν χρησιμοποιήσει την κινητή συσκευή τους για τραπεζικές εργασίες έχει υπερδιπλασιαστεί, από 19% σε 46%, ενώ το ποσοστό αυτών που το έχουν χρησιμοποιήσει σε αγορές έχει ανέλθει σε 28% από 10%.
Αυτή η έντονα ανοδική τάση υποστηρίζεται κυρίως από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία. Βέβαια, παρά την αυξανόμενη οικειότητά τους με τη χρήση κινητών συσκευών, πολλοί Ινδοί και Κινέζοι καταναλωτές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με πιθανούς κινδύνους απώλειας της εμπιστευτικότητας των στοιχείων τους, μια ανησυχία που συμμερίζεται κι ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου. Οι ερωτηθέντες στην Τσεχία και στην Ολλανδία φαίνονται πιο “χαλαροί” με αυτό το ζήτημα, αλλά ακόμα και εκεί, περισσότεροι από 70% δήλωσαν ότι το θέμα της εμπιστευτικότητας γεννά κάποιες ανησυχίες.
Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από την τακτική έρευνα της KPMG με τίτλο “Καταναλωτές και σύγκλιση” που εξετάζει πώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την τεχνολογία και, σε αυτή την έκδοση, καλύπτει 22 χώρες και περισσότερους από 5.600 ερωτηθέντες, όλοι καθημερινοί χρήστες “κινητής τεχνολογίας” και προσωπικού υπολογιστή (PC).
“Σε σχέση με την τελευταία έρευνά μας, στα τέλη του 2008, η έρευνα του 2010 δείχνει, εμφατικά μάλιστα, ότι το ‘κινητό διαδίκτυο’ ανοίγει γρήγορα μια εξ’ ολοκλήρου νέα αγορά,” τονίζει ο επικεφαλής του Συμβουλευτικού κλάδου της KPMG στην Ελλάδα, Βαγγέλης Αποστολάκης.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Σφράγισμα της κατεστραμμένης
εξέδρας άντλησης πετρελαίου
Νέα Υόρκη
Οι ειδικοί της BP Plc αναμένεται να φτάσουν στον πάτο της κατεστραμμένης εξέδρας άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού μέχρι της 15 Αυγούστου προκειμένου να την σφραγίσει για πάντα με τσιμέντο, δήλωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος.
Η επιχείρηση “στατική παύση” στην κορυφή της εξέδρας πρόκειται να ολοκληρωθεί με την έγχυση περαιτέρω τσιμέντου και λάσπης στο κάτω μέρος της εξέδρας μέσω ενός εμβόλου.
Αυτή η νέα γεώτρηση εκτόνωσης αναμένεται να ανακόψει την διαρροή της κατεστραμμένης εξέδρας άντλησης πετρελαίου “ακριβώς στα μέσα του μήνα”.
“Είναι ξεκάθαρο ότι αισθανόμαστε ότι προχωράμε σε μία νέα φάση επειδή τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν έχουμε διαρροή πετρελαίου στην θάλασσα και δεν έχουμε πια πετρέλαιο στην ανοικτή θάλασσα. Αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε στην ακτογραμμή” δήλωσε ο Νταγκ Σατλς, διευθυντής εκμετάλλευσης της BP, τονίζοντας ότι η επιχείρηση απέχει ακόμη πολύ από την ολοκλήρωση της.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Κριτική στην κυβέρνηση
Αθήνα
Σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή αλλεπάλληλες συνεντεύξεις τους, ανέφερε ότι οι επικεφαλής της τρόικας ασκούν επικοινωνιακή πολιτική αποδεικνύοντας ότι αυτοί είναι πλέον που αποφασίζουν και κατευθύνουν τις τύχες της χώρας σε έναν αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο έχει υποκατασταθεί αλλά και έχει παραδώσει πλήρως την εξουσία στους ελεγκτές της Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ, ακυρώνοντας κάθε ίχνος λαϊκής κυριαρχίας και λαϊκής βούλησης σ΄ αυτή τη χώρα.
Και ο κ. Λαφαζάνης προσθέτει: “Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική» του Σαββάτου του κ. Πωλ Τόμσεν, επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ο Πωλ Τόμσεν, ως απόλυτος υπερυπουργός και εν λευκώ διαχειριστής των οικονομικών εξελίξεων, δίνει εντολή για συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα, με κεντρικό το ρόλο του ξένου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Ζητά στην ουσία την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και ομολογεί ότι η «τρόικα» αποφάσισε το νέο «δώρο» των 25 δις στις τράπεζες.
Οι εντολές του κ. Τόμσεν προδιαγράφουν ένα νέο τραπεζικό χάρτη της χώρας, με την εκμηδένιση κάθε δημόσιας συμμετοχής στις τράπεζες, τη μετατροπή των τελευταίων σε ένα ακόμα πιο στενό ολιγοπώλιο και την παράδοση του τραπεζικού τομέα στο ξένο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.
Η «τρόικα» με τη συνενοχή της κυβέρνησης προδιαγράφει ένα μέλλον «μπανανίας» του χρηματιστικού κεφαλαίου για την ελληνική οικονομία, η οποία, χωρίς παραγωγικό ιστό, τεχνολογικό υπόβαθρο και εκπαιδευτικές υποδομές, θα είναι μια οικονομία χωρίς σήμερα και κυρίως χωρίς αύριο.Χρειάζεται η χώρα εδώ και τώρα μια νέα στρατηγική εθνικοποίησης-κοινωνικοποίησης των τραπεζών ως προϋπόθεση μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής διεξόδου από την κρίση, ανάπτυξης, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του τόπου”.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Καταβολή των οικογενειακών
πολυτεκνικών επιδομάτων
Αθήνα
Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 17 του μήνα η καταβολή των οικογενειακών πολυτεκνικών επιδομάτων (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό, τρίτεκνης οικογένειας, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ) του τέταρτου διμήνου του 2010. Οι δικαιούχες οικογένειες ανέρχονται σε 434.140.
Τα ποσά των επιδομάτων έχουν διαμορφωθεί από 1ης Ιανουαρίου 2010 ως εξής: 178,81 ευρώ το επίδομα τρίτου παιδιού, 44,68 ευρώ το πολυτεκνικό για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών και 102,85 ευρώ οι ισόβιες συντάξεις.
Για τα βοηθήματα αυτά δεν παρακρατείται φόρος από την 1η Ιανουαρίου 2007.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.