Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΝΤΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Αθήνα
Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την περικοπή του κόστους μισθοδοσίας στις ΔΕΚΟ οδήγησε σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ για πάγωμα του αιτήματος των δανειστών για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η συμφωνία επιβεβαιώνεται από τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Όλι Ρεν προς Το Βήμα, ο οποίος απάντησε κατηγορηματικά «όχι» στο ερώτημα αν ζητήθηκαν ή θα ζητηθούν απολύσεις από την κυβέρνηση.
«Επείγει η μεταρρύθμιση των σιδηροδρόμων και των άλλων δημόσιων επιχειρήσεων», αναφέρει ο εκπρόσωπος, ωστόσο σημειώνει ότι «η κυβέρνηση θα προετοιμάσει σχέδια εντός των προσεχών μηνών και έπειτα από τεχνικές συζητήσεις με εμάς θα αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη επιλογή για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση».
Η «επιλογή» στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις είναι οι μετατάξεις.
Η μεταστροφή της τρόικας διεφάνη και από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα ο Δανός επικεφαλής των διαπραγματευτών του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν.
Όταν ρωτήθηκε ο κ. Τόμσεν αν θα ζητηθούν απολύσεις στις ΔΕΚΟ έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Εφαρμόζουμε ήδη μια πολιτική που στηρίζεται στον κανόνα των πέντε συνταξιοδοτήσεων για κάθε εργαζόμενο που προσλαμβάνεται στο Δημόσιο. Στοχεύει στη μείωση του υπεράριθμου, κατά γενική ομολογία, προσωπικού στον δημόσιο τομέα, αλλά μέσω της φυσιολογικής πορείας των συνταξιοδοτήσεων. Είναι αναγκαίο η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ να γίνει με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο και ισορροπημένο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.