Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΡΩΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟ

Μετά από προετοιμασία 9 ημερών στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, ο Πλατανιάς θα δώσει σήμερα το πρώτο του φιλικό, αντιμετωπίζοντας την Ηλιούπολη, ενώ ακόμη ένα έχει προγραμματιστεί γι’ αύριο, με αντίπαλο τον Ατρόμητο Σπερχειάδας.
Η άλλη ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ο ΑΟΧ, βρίσκεται από χθες… στη βάση του, ενώ στο περιφερειακό, σήμερα θα παίξουν τα πρώτα τους φιλικά παιχνίδια ο Ακρίτας και ο Πανακρωτηριακός. Αναλυτικότερα.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Η ώρα των φιλικών έφτασε για τον Πλατανιά που σήμερα αντιμετωπίζει (5.30μμ) την Ηλιούπολη (ομάδα Β’ Εθνικής) και ο Μίκι Τσίρκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να δει τους παίκτες του “κόντρα” σε μια σίγουρα δυνατή ομάδα.
Βέβαια στο χανιώτικο σωματείο θα υπάρχουν απουσίες, αφού εκτός από τον Τζανή (που επέστρεψε για θεραπεία στον Πλατανιά), λογικά δεν θα παίξουν και οι Αργέντης, Μπελεβέτης, Ρούκας (οι οποίοι, λόγω μικροτραυματισμών, έχουν χάσει μεγάλο μέρος των προπονήσεων).
Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον σέρβο προπονητή, μας δήλωσε ότι η προετοιμασία “κυλάει” μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια και το μόνο που τον στεναχωρεί είναι κάποιοι τραυματισμοί που προέκυψαν, με αποτέλεσμα ορισμένα παιδιά να μη μπορούν να παρακολουθούν πλήρως το προπονητικό πρόγραμμα. Όσο για το θέμα μεταγραφής κεντρικού αμυντικού που έχει γραφτεί, ο κ. Τσίρκοβιτς τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο υλικό που έχει σήμερα η ομάδα και μόνο αν μέσα από τα φιλικά που θα δώσει φανεί ότι δεν μπορούν οι υπάρχοντες παίκτες ν’ ανταποκριθούν, τότε θα εισηγηθεί ανάλογα στο διοικητικό συμβούλιο.
Αύριο ο Πλατανιάς θα δώσει νέο αγώνα, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Ατρόμητο Σπερχειάδας, ομάδα που αγωνίζεται στο περιφερειακό.
Α.Ο. ΧΑΝΙΑ: Χθες το απόγευμα επέστρεψε από τα “Τρία Πέντε Πηγάδια” της Νάουσας η αποστολή του ΑΟΧ, έχοντας πραγματοποιήσει εκεί -για ένα δεκαήμερο- το βασικό στάδιο της προετομασίας του. Ο Γιάννης Μαρκάκης έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του, οι οποίοι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις αύριο το απόγευμα (6.30μμ στη Μοναχή Ελιά).
Στα μεταγραφικά, ο 20χρονος αμυντικός χαφ Αντώνης Μενεξές (Λεβαδειακού) συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο ΑΟΧ και αναμένεται στην πόλη μας το πρωί της Δευτέρας, μαζί με τους Γιώργο Ανδρεάδη και Γιώργο Τριχιά, ώστε να κλείσει και τυπικά η μεταγραφή των τριών αυτών παικτών.
Όσον αφορά τον 19χρονο δεξιό μπακ από τη Ρόδο, Νικηταρά και αυτός άφησε καλές εντυπώσεις και περιμένει απάντηση από την πλευρά των διοικούντων για τον αν θα έρθει στα Χανιά.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
Ακρίτας: Στο γήπεδο του Νιου Χωριού θα δώσει σήμερα (6μμ) ο Ακρίτας το πρώτο του φιλικό, έχοντας αντίπαλο την Επισκοπή. Ο Τάκης Διακάκης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αναμένεται να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες.
Πανακρωτηριακός: Φιλικό έχει προγραμματίσει για σήμερα και ο Πανακρωτηριακός, υποδεχόμενος (7μμ, στα Καθιανά) τον Ηρακλή Νεροκούρου και ο Μανώλης Πηγουνάκης θα “τσεκάρει” τους παίκτες του, οι οποίοι συμπληρώνουν προετοιμασία σχεδόν δυο εβδομάδων. Η ομάδα του Ακρωτηρίου απέκτησε και τον νεαρό επιθετικό Γιώργο Δαμανάκη (πέρυσι έπαιζε στη Σπάθα), ενώ ενδιαφέρεται και για έναν τερματοφύλακα (ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις μ’ έναν 24χρονο γκολκήπερ από τη Βόρειο Ελλάδα).
Σπάθα: Μέσα στην εβδομάδα δεν υπήρξε… φως στο τούνελ για την Σπάθα και επειδή τα θαύματα είναι πλέον σπάνια, απομένει να επισημοποιηθεί μεθαύριο (τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στην ΕΠΟ) η “απουσία” της ομάδας από το φετινό ποδοσφαιρικό χάρτη.
ΤΟΠΙΚΟ
Γενική συνέλευση ο Α. Γ. Σ. Σφακίων: “Το διοικητικό συμβούλιο του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Σφακίων καλούν τα μέλη του σωματείου σε γενική συνέλευση, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 12 Αυγούστου, 9μμ, στο Δημοτικό Σχολείο του Βουβά με θέματα: Α. Διοικητικός απολογισμός – Οικονομικός απολογισμός, Β. Αναδιοργάνωση της Ακαδημίας μας και δημιουργία νέων τμημάτων, Γ. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Η παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου (αθλητών παλαιών και νέων, γονέων τα παιδιά των οποίων συμμετέχουν στην ακαδημία και των φίλων του σωματείου) κρίνετε απαραίτητη για το μέλλον της ομάδας μας. Ο πρόεδρος Γιαννουλάκης Θεόδωρος, ο γραμματέας Σκουλούδης Μιχάλης”.
Αύριο η “πρώτη” των Κεραμειών: Στο γήπεδο του Νεροκούρου θα γίνει αύριο η πρώτη συγκέντρωση του Α.Ο. Κεραμειά, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το Δ.Σ. και ο προπονητής της ομάδας καλούν όλους τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο γήπεδο στις 7μμ.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Νέα ονομασία έχει πλέον ο παγκρήτιος σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου, μετά την πρόσφατη επαναληπτική γενική συνέλευση, η οποία ενέκρινε τις απαιτούμενες αλλαγές. Με τη νέα πλέον μορφή του, ο σύνδεσμος αφορά τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, με τον πρώτο ν’ αριθμεί περίπου 120 μέλη και τον δεύτερο 50 (εκ των οποίων δυο μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο). Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε: “Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 η καταστατική Γενική Συνέλευση και με πλειοψηφία των παρόντων μελών εγκρίθηκαν οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις στο καταστατικό στου συνδέσμου. Αλλαγές που ήταν απαραίτητες για να εκσυχρονιστεί και να εναρμονιστεί το καταστατικό μας με αυτό της ΟΠΠΕ, αλλά και να ανταποκρίνεται στην αθλητική νομοθεσία και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, βάση των οποίων είναι απαραίτητος ο γεωγραφικός προσδιορισμός του νομού και της έδρας του κάθε συνδέσμου. Οι αλλαγές, έχουν να κάνουν με τα άρθρα 1,2,3,4,5,7,10,13,20,27, 33 και την αλλαγή της έδρας και της ονομασίας. Πλέον η ονομασία είναι: Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Χανίων «Ο Παγκρήτιος», με έδρα τα Χανιά. Ο γεωγραφικός προσδιορισμός και η έδρα ήταν μονόδρομος, σύμφωνα με όσα ισχύουν πλέον. Η ονομασία έχει ήδη την έγκρισή της Ο.Π.Π.Ε. και με αλληλογραφία που προηγήθηκε, χαρακτηρίστηκε σύννομη. Η ονομασία «Παγκρήτιος’» θα παραμείνει για ιστορικούς λόγους και όχι σαν γεωγραφικός προσδιορισμός. Η προώθηση της τροποποίησης του καταστατικού θα γίνει άμεσα και θα αναρτηθεί στη σχετική ενότητα του site του συνδέσμου μας, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τροποποίησης μέσω του Πρωτοδικείου Χανίων. Από τη συνέλευση προέκυψε επίσης η καλή διάθεση των μελών μας και η συνέχεια της συνεργασίας με τον όμορο νομό Ρεθύμνου, οι προπονητές του οποίου εφόσον είναι μέλη, μπορούν να εκπροσωπούνται στο Δ.Σ., τα όργανα και τις δραστηριότητες του συνδέσμου. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα εφαρμογής του κανονισμού προπονητών της ΕΠΟ, τον οποίο ο σύνδεσμος θα επιδιώξει να στηρίξει ως προς της εφαρμογή του αλλά και θέματα δεοντολογίας και κατοχύρωσης του επαγγέλματος και των συμφερόντων των προπονητών ποδοσφαίρου, όπως το φαινόμενο να δίνουν συνάδελφοι προπονητές την ταυτότητά τους και να καλύπτουν μη διπλωματούχους. Υπενθυμίζεται πως για παρόμοιες περιπτώσεις υπήρξαν διαγραφές προπονητών σε άλλους νομούς και σίγουρα ο σύνδεσμος εφόσον γίνει καταγγελία ή υποπέσει στην αντίληψή του τέτοιο περιστατικό, θα προασπίσει τα συμφέροντά των μελών του”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα