Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Αγνωστοι αφαίρεσαν άδειο χρηματοκιβώτιο

Κρούσμα ληστείας καταγράφηκε το βράδυ της Πέμπτης στα Χανιά, όταν δύο άγνωστοι άνδρες εισήλθαν σε οικία προσποιούμενοι ότι ήθελαν να παραδώσουν ένα δέμα και στη συνέχεια αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, μια 55χρονη ημεδαπή, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ότι οι δύο άγνωστοι, εισήλθαν εντός της οικίας, ιδιοκτησίας ενός 43χρονου ημεδαπού, στην οποία η γυναίκα εργάζεται ως οικιακή βοηθός και αφού προφασίστηκαν την παράδοση δέματος στον ιδιοκτήτη, τη χτύπησαν με τα χέρια τους στο πρόσωπο, την ακινητοποίησαν και στη συνέχεια αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο κενού περιεχομένου και τράπηκαν σε φυγή.
Προανάκριση για το περιστατικό, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ
Συνελήφθη 38χρονη

Μια 38χρονη ημεδαπή συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων το μεσημέρι της Πέμπτης, για απόπειρα κλοπής στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, η 38χρονη “κατελήφθη από εργαζομένους του νοσοκομείου να έχει εισέλθει σε χώρο που βρίσκονται τα ερμάρια, όπου φυλάσσουν τα προσωπικά τους είδη και να προσπαθεί να διαρρήξει αυτά”.

ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙ.ΑΣ.
Συλλήψεις για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 26 και 27 ετών, προχώρησαν άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, οι δύο νεαροί, υπήκοοι Ιράκ και Μαρόκου, είχαν στην κατοχή τους μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με την κατηγορία κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Μετά το πέρας της ποινικής διαδικασίας επειδή διαμένουν παράνομα στη Χώρα θα κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους.

ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Ι.Δ.ΕΚ.Ε.
Προσλήψεις ωρομισθίων

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την έναταξη ωρομισθίων εκπαιδευτικών σε λίστα κατάταξης για προγράμματα εκπαίδευσης του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση: για μία μόνο Πράξη του Ι.Δ.ΕΚ.Ε., δηλαδή ή Κ.Ε.Ε. ή Σχολές Γονέων ή ΟΔΥΣΣΕΑΣ ή ΗΡΩΝ 2 σε μία μόνο περιοχή λειτουργίας Κ.Ε.Ε., στην οποία αναπτύσσονται εκπαιδευτικά προγράμματα κάθε Πράξης
Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Η αίτηση και η προκήρυξη διατίθεται από την ιστοσελίδα του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. (www.ideke.edu.gr/προκηρύξεις), στην οποία και θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά.
Παράλληλα με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, συνυποβάλλονται τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τα δηλωθέντα στην αίτηση προσόντα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΞΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Απαραίτητος ο έλεγχος ικανότητας
Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Χανίων έκανε χθες αμαξάς που δραστηριοποιείται στο Ενετικό Λιμάνι.
“Να ελεγχθούν άμεσα όλοι οι αμαξάδες του λιμανιού ως προς την ικανότητά τους να κινούν τα άλογά τους και κατά πόσο είναι νόμιμοι”. Με αυτό το αίτημα αμαξάς, που δραστηριοποιείται στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, πραγματοποιήσε συμβολική διαμαρτυρία χθες βάζοντας τις άμαξές του στο δρόμο μπροστά στο Δημαρχείο Χανίων.
Οπως επισήμανε, δύο άδειες που φέτος έδωσε ο Δήμος Χανίων αφορούσαν άτομα που δε γνωρίζουν να κινούν τις άμαξες με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος ατυχήματος.
“Από την αρχή της σεζόν έχω απευθυνθεί σε όλες τις αρχές: Τροχαία, Νομαρχία, Δημ. Λιμενικό Ταμείο, Δημοτική Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Εισαγγελέα ζητώντας να ελέγξουν την ικανότητά μας, πόσοι ξέρουμε να κινούμε τις άμαξες, πόσο νόμιμοι είμαστε. Δυστυχώς δε γίνεται τίποτα”, ανάφερε ο κ. Τάσος Χαλβατζάκης επαγγελματίας ιδιοκτήτης άμαξας” . Ο Δήμος χορήγησε φέτος δύο άδειες αμαξάδων για το λιμάνι. Για να δώσουν άδεια άμαξας θα πρέπει να γνωρίζει να ηνιοχεί το άλογο αλλά και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ούτε το ένα ξέρουν ούτε το άλλο. Μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας αυτός. Ας αναλάβει η αρμόδια αρχή να δει αν όλοι που δραστηριοποιούμαστε γνωρίζουμε να οδηγούμε τις άμαξες, αν ξέρουμε τον ΚΟΚ και αν είμαστε νόμιμοι. Να μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε κάποια θύματα. Προσωπικά θα αφήσω τις άμαξες εδώ μέχρι να βρεθεί μια αρχή που να εξετάσει την ικανότητά μας”, κατέληξε.
Από μεριάς του Δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μ. Ντάλλας υπογράμμισε πως δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το θέμα καθώς άλλες Υπηρεσίες είναι αυτές που ελέγχουν και αξιολογούν την ικανότητα των αμαξάδων. Τόνισε χαρακτηριστικά πως για να χορηγήσει ο Δήμος μια άδεια απαιτείται, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απλά μια υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου που να λέει ότι γνωρίζει να οδηγεί μια άμαξα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΚ
Κρουαζιέρα σε Μάλτα και νότια Ιταλία
Από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η φθινοπωρινή κρουαζιέρα τις ΑΝΕΚ στη νότια Ιταλία και τη Μάλτα, με το πλοίο “Ελ. Βενιζέλος”. Στο πλαίσιο της κρουαζιέρας, το “Ελ. Βενιζέλος” θα επισκεφτεί το Παλέρμο, την Τσιβιταβέκια, τη Ρώμη, τη Νάπολη, την Κατάνια και τη Μάλτα.
Για κρατήσεις θέσεων ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κεντρικά Πρακτορεία της ΑΝΕΚ ή στον Ταξιδιωτικό τους Πράκτορα, καθώς, επίσης, στο τηλέφωνο 2104197430 και στο e-mail:groups@anek.gr. Υπεύθυνη Κρουαζιέρας είναι η κα Καβελάκη Λίλη, e-mail: elk@anek.gr

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στην Αμμόχωστο ο Δήμαρχος Χανίων

Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του δημάρχου Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανού, πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, αναχώρησε χθες Παρασκευή για την Κύπρο, ο δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.
Ο κ. Γαλανός στην επιστολή, την οποία απηύθυνε προς το δήμαρχο Χανίων, μεταξύ άλλων αναφέρει: “?θα επιθυμούσαμε να σας προσκαλέσουμε στην ετήσια αντικατοχική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου? Η παρουσία σας θα εκτιμηθεί τα μέγιστα, καθώς θα μας ενθαρρύνει ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της Κύπρου και το κρίσιμο στάδιο που έχουν εισέλθει οι συνομιλίες? Η Αμμόχωστος, η πιο αναπτυγμένη ιστορική πόλη της Κύπρου, έχει μεταβληθεί σε μία έρημη πόλη, με τα κτήριά της να καταρρέουν και να επιστρέφουν στα στοιχεία της φύσης. Είναι ντροπή ό,τι συμβαίνει σε αυτήν την ευρωπαϊκή πόλη, την ώρα που η Τουρκία προωθείται στην ευρωπαϊκή οικογένεια?”.
Ο κ. Βιρβιδάκης, στην απαντητική του επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρει: “?Παρά το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμά μου, εκτιμώντας τη σημασία της εκδήλωσης αλλά και τη συνεργασία των Δήμων μας, θα είμαι παρών?”.
Ο Δήμος Χανίων, έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο Αμμοχώστου πρόσφατα. Η πρώτη φάση της αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε στα Χανιά το Φεβρουάριο του 2010 και η δεύτερη φάση στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2010. Ο δήμαρχος Χανίων προσκαλείται αφενός μεν ως Δήμαρχος Δήμου αδελφοποιημένου με τον κατεχόμενο Δήμο της Αμμοχώστου και αφετέρου ως ένας εκ των 25 καλυτέρων Δημάρχων του κόσμου για το 2010, μεταξύ των 9 καλυτέρων Δημάρχων της Ευρώπης και ο μοναδικός Έλληνας.
Οι αντικατοχικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της 7ης Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.
Ο Δήμαρχος Χανίων θα επιστρέψει στα Χανιά το βράδυ της Κυριακής 8 Αυγούστου.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Επίσκεψη Βολουδάκη στην Τ.Ο. Κισάμου

Τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Κισάμου της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί αύριο, Κυριακή, στις 8:30 το βράδυ, ο πρώην βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης.

ΣΤΑ ΣΕΛΛΙΑ
Εκδήλωση αφιερωμένη
στους πρακτικούς γιατρούς
Την ετήσια εκδήλωσή του διοργανώνει το Σωματείο Σουριανών – Σελλιανών και Λικοτιναριανών το Σάββατο 7 Αυγούστου ώρα 9μ.μ. στο γήπεδο Σελλιών. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους πρακτικούς γιατρούς, που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους του, σε αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς τους.
Οπως κάθε χρόνο, μετά από σύντομες ομιλίες και χαιρετισμούς, θα ακολουθήσει νηστίσιμο κέρασμα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το Λικοτιναριανό λυράρη Κώστα Μπαλιλάκη και τους συνεργάτες του: Μανώλη Μπαλωμενάκη και το Σουριανό – Σελλιανό Κωστή Γιαννουλάκη καθώς επίσης και χοροί του τόπου μας από το χορευτικό συγκρότημα του Κ. Μπούζουκα “Ψηλορείτης”. Την εκδήλωση θα ευλογήσει, όπως κάθε χρόνο, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

ΣΤΙΣ ΜΟΥΡΝΙΕΣ
Τιμητική κρητική βραδιά
Τιμητική κρητική βραδιά για τον Παντελή Κρασαδάκη διοργανώνει ο Δήμος Ελ. Βενιζέλου και η Κοινωφελής Επιχείρησή του την Τετάρτη 11 Αυγούστου στις 9μ.μ. στο χώρο της Αγίας Βαρβάρας στις Μουρνιές.
Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΠΕΑΕΑ Δ.Σ.Ε
Εκδηλώσεις σε “Αναβο”
και Κατσοματάδω
Τα Παραρτήματα Χανίων της ΠΕΑΕΑ και Δ.Σ.Ε. στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσισαν την οργάνωση των καθιερωμένων τιμητικών εκδηλώσεων στον “Αναβο”, το Σάββατο 7 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα και στον Κατσοματάδω στις 8 Αυγούστου στις 10:30π.μ. για τις μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ εναντίον των Χιτλερικών κατακτητών.
Καλούν τους αγωνιστές, απογόνους και φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του Δ.Σ.Ε. να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους νεκρούς και μαχητές της ηρωικής μας Εθνικής Αντίστασης, ιδιαίτερα τη σημερινή περίοδο όπου οργιάζουν ξένοι και ντόπιοι παραχαράκτες της ιστορίας της και της ιστορίας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Κινητή βιβλιοθήκη
για παιδιά
Η Κινητή Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Χανίων θα βρίσκεται τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στο Ναυτικό Όμιλο Χανίων και στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την Κινητή Βιβλιοθήκη.
Για την καλοκαιρινή περίοδο η Κινητή Βιβλιοθήκη βρίσκεται σε διάφορους χώρους των Δήμων Χανίων, Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας, όπου οι μικροί αναγνώστες μπορούν να δανείζονται, να διαβάζουν βιβλία, να απολαμβάνουν αφηγήσεις παραμυθιών, να ζωγραφίζουν, να ψυχαγωγούνται στο σημείο, όπου θα σταθμεύει το όχημα.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ
Εκλογή νέου Δ.Σ.
Με μεγάλη προσέλευση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεροκούρου πραγματοποιήθηκαν στις 2 Αυγούστου οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. στο χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής στα Νεροκούρου.
Μετά την ψηφοφορία το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και αποτελείται από τους εξής:
Πρόεδρος: Μιχάλης Ασημένιος
Αντιπρόεδρος: Μαριάνα Κοκολογιάννη
Γραμματέας: Μαρία Παγιαλάκη
Ταμίας : Παναγιώτης Μαζανάκης
Μέλη: Χρυσούλα Αθητάκη, Μιλτιάδης Κωνσταντουδάκης, Αλέξανδρος Ζανετίδης.
Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι: Μανούσος Φοβάκης, Ιωάννης Ντουντουνάκης, Γιώργος Καμπάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα