Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ

Με πολύ μουσική, τραγούδι και χορό, “πέφτει” αύριο στο παλιό λιμάνι των Χανίων η αυλαία της 12ης Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος 2010”.
Δεκάδες επισκέπτες του Νομού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα που παράγει η Κρητική γη, στην έκθεση που φέτος είχε ως επίκεντρο τα δημητριακά, τη βάση της πυραμίδας της Κρητικής διατροφής.
Απόψε στις 9 το βράδυ, ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης θα απονείμει τα Διπλώματα Συμμετοχής σε όλους τους εκθέτες της Έκθεσης.
Ο “Αγροτικός Αύγουστος 2010” ολοκληρώνεται αύριο στις εννέα το βράδυ με συναυλία από το λαϊκό συγκρότημα των: Γιάννη Μελαμπιανάκη, Δήμητρας Λιγοψυχάκη, Βασίλη Ψιλλάκη, Ευριπίδη Σταματίου και τον Λεωνίδα Μαριδάκη με τους “The Circus Band”.
Στη συνέχεια, την Παρασκευή 13 Αυγούστου η έκθεση θα ταξιδέψει στην Κίσαμο, όπου θα πραγματοποιηθεί ο “Κισαμίτικος Αύγουστος 2010”.
Όπως ανέφερε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντινομάρχης Χανίων κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης: “Ο Αγροτικός Αύγουστος συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μια και χιλιάδες επισκέπτες της πόλης των Χανίων έχουν την δυνατότητα να δουν και να γευτούν τα προϊόντα του τόπου μας. Παράλληλα μπορούν να γνωρίσουν και να χαρούν τη μουσική, το χορό από τους παραδοσιακούς πολιτιστικούς συλλόγους, μια και κάθε βράδυ σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού πραγματοποιούνται Κρητικές βραδιές. Η αυλαία του Αγροτικού Αυγούστου 2010 “πέφτει” την Κυριακή 8 Αυγούστου με δύο αξιόλογα συγκροτήματα: του Γιάννη Μελαμπιανάκη αναγνωρισμένου δημιουργού από τη βράβευσή του για τη σύνθεση της μουσικής του τραγουδιού “Αρετούσα”, ενώ μαζί του θα είναι και η διακεκριμένη – για την ερμηνεία της στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2007 – Δήμητρα Λιγοψυχάκη. Επίσης, τη βραδιά θα πλαισιώσει ο αξιόλογος Χανιώτης τραγουδοποιός και μουσικός Λεωνίδας Μαριδάκης με τους “The Circus Band” και την Πέννυ Μπαλτατζή, που θα δώσουν την ευκαιρία στους Χανιώτες αλλά και τους επισκέπτες του τόπου μας, να απολαύσουν διαφορετικά μουσικά ακούσματα. Καλούμε όλον τον κόσμο να παρακολουθήσει αυτή την μοναδική μουσική βραδιά”.
Από την πλευρά της η Δήμητρα Λιγοψυχάκη ανέφερε, ότι οι Χανιώτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τραγούδια από το έντεχνο ρεπερτόριο κι από το παλιό λαϊκό.
Ο τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης επεσήμανε ότι: “Για μας είναι μεγάλη χαρά που συμμετέχουμε στον Αγροτικό Αύγουστο, σε αυτό το μεγάλο και ποικίλο πολιτιστικό γεγονός των Χανίων. Μαζί με την ορχήστρα τους “The Circus Band” και την Πέννυ Μπαλτατζή θα παρουσιάσουμε τραγούδια από τον καινούριο μου δίσκο “Σε βάθος δρόμου”. Θα είναι μια εμφάνιση με αρκετά φεστιβαλικά στοιχεία, σαν μια γιορτή με πολύ χορό, κίνηση, ενέργεια, ακριβώς ό,τι χρειάζεται για το κλείσιμο αυτής της εκδήλωσης”.
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων στο χώρο του Παλιού Τελωνείου οι παράλληλες εκδηλώσεις του κύκλου δραστηριοτήτων “Αγροτικός Αύγουστος 2010”. Απόψε, στις 21:30, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική βραδιά με τους Παραδοσιακούς Συλλόγους Κρητικές Μαδάρες & Παγκρήτιο Όμιλο Βρακοφόρων.

Ελ.Φ.

Το πρόγραμμα:
? Σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου
– Απονομή Διπλωμάτων Συμμετοχής στους εκθέτες της Έκθεσης
Χώρος της Έκθεσης, ώρα 20:30
– Πολιτιστική Βραδιά με τους Παραδοσιακούς
Συλλόγους: Κρητικές Μαδάρες & Παγκρήτιος Όμιλος Βρακοφόρων
Οργάνωση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
? Αύριο Κυριακή 8 Αυγούστου
– Συναυλία με το Λαϊκό Συγκρότημα των: Γιάννη Μελαμπιανάκη (μπουζούκι, φωνητικά), Δήμητρας Λιγοψυχάκη (τραγούδι), Βασίλη Ψιλλάκη (κιθάρα, τραγούδι), Ευριπίδη Σταματίου (πιάνο)
– Λεωνίδας Μαριδάκης και The Circus Band
Χώρος της Έκθεσης, ώρα 21:00
Οργάνωση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων
Κισαμίτικος Αύγουστος 2010
– Έκθεση Κρητικών Προϊόντων Ποιότητας και Ειδών Λαϊκής Τέχνης
Παρασκευή 13 Αυγούστου – Κυριακή 22 Αυγούστου 2010
Παραλία (δίπλα στο Δημοτικό Γήπεδο Κισάμου), ώρες 19:00 ? 23:00
Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010, ώρα 20:00


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα