Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ

Ρεθυμνο
Δύο εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ορίστηκαν από την ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων, έφτασαν χθες το πρωί στο Ρέθυμνο για να επισκεφθούν την περιοχή στα Καστελλάκια, όπου την Πέμπτη συνετρίβη το ιδιωτικό ελικόπτερο που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού στους μονωτήρες των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
Τα δύο άτομα βρέθηκαν από τις 12:30 το μεσημέρι στο σημείο και αποχώρησαν αρκετές ώρες αργότερα, γύρω στις 7:30 το βράδυ, όταν πλέον απομακρύνθηκε και το κατεστραμμένο ελικόπτερο από την περιοχή από ειδικό συνεργείο.
Εξέτασαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, έβγαλαν φωτογραφίες, ενώ κατέγραψαν τις αποστάσεις από το σημείο, στο οποίο έπεσε το αεροσκάφος και από εκείνη που ξεκίνησε η μοιραία πτώση. Φυσικά, οι δύο εμπειρογνώμονες εξέτασαν τα καλώδια της ΔΕΗ, στα οποία φέρεται να “βρήκε” αρχικά η ουρά του ελικοπτέρου κατά την κάθοδό του για τον ανεφοδιασμό και προσπαθούν να εκτιμήσουν πώς ακριβώς, στη συνέχεια, το ελικόπτερο χτύπησε στα δέντρα και από εκεί “καρφώθηκε” 10 μέτρα πιο κάτω.
Οι εμπειρογνώμονες, που είναι ορισμένοι από την ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων (πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Τσολάκης που διερεύνησε και το αεροπορικό δυστύχημα του HELIOS), θα πάρουν καταθέσεις και από τα στελέχη της ΔΕΗ που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα του ατυχήματος καθώς επίσης και από τον 51χρονο επόπτη του έργου, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου, μετά από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη όταν είδε το ελικόπτερο να πέφτει.
Παράλληλα, θα εξετάσουν και συγκεκριμένες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, κατοίκων της περιοχής, που υποστηρίζουν ότι είδαν τη μοιραία πτώση.
Μέσα στο επόμενο διάστημα, η ανεξάρτητη αρχή θα εκδώσει το πόρισμά της σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος.

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ
Στο μεταξύ, ο 36χρονος πιλότος του ελικοπτέρου Νίκος Αρμάος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι γιατροί κρίνουν ότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και η πορεία της υγείας του θα εξαρτηθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Ο 35χρονος χειριστής της αντλίας για τον καθαρισμό των πυλώνων Μάρκος Χαραλάμπους νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου μετά από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης ως τις 9:30 το βράδυ. Η κατάστασή του, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργο Μοσχοβάκη κρίνεται σταθερή και ελεγχόμενη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα