Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ – ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ – ΚΙΣΑΜΟ

“Ακόμα δεν έχει καταβληθεί σε σημαντικό αριθμό δικαιούχων (κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων) το ποιοτικό παρακράτημα του 2008-2009”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ομάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής ελιάς Δήμων Βουκολιών, Κολυμβαρίου, Πλατανιά καθώς και των αγροτικών συνεταιρισμών Πλατάνου και Παλαιών Ρουμάτων.
Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως το ποιοτικό παρακράτημα καταβλήθηκε στις αρχές Ιουλίου του 2010 χωρίς να υπάρχει (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) συγκεκριμένος λόγος ούτε πειστική αιτιολογία από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως “κατά την ενεργοποίηση των δικαιούχων στον ΟΠΕΚΕΠΕ που έγινε το Μάιο του 2010, όσοι εν δυνάμει δικαιούχοι παραγωγοί του ποιοτικού παρακρατήματος των ομάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενεργοποίησαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν τους έχει ενεργοποιηθεί το άρθρο 68 έως και σήμερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κανείς παραγωγός που ενεργοποίησε στον ΟΠΕΚΕΠΕ και είναι δικαιούχος του ποιοτικού παρακρατήματος της ελαιοκομικής σεζόν 2009-2010 και που θα δοθεί τον Ιούλιο του 2011, να μην το πάρει. Ο αριθμός των παραγωγών είναι 98 άτομα. Σημείωση: Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει σε όσους ενεργοποίησαν στις Ενώσεις.”
Το δελτίο κοινοποιήθηκε στον αντινομάρχη Χανίων κ. Κουκιανακη Χαράλαμπο, στον πρόεδρο Ο.Α.Σ Χανίων κ. Χαλακατεβάκη Ηλία και στον ΟΠΕΚΕΠΕ Χανίων. Υπογράφουν οι επικεφαλείς των ομάδων: Μανώλης Φουντουλάκης, Γεώργιος Φωτεινίδης, Θεμιστοκλής Περβολιανάκης, Γιάννης Παναγιωτάκης, Μανώλης Σκορδυλάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα