Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ-ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Επί τάπητος τα μεταγραφικά

Αθήνα
Η μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ και οι ανανεώσεις των Σκόκο, Τζιμπούρ και Μπλάνκο αποτελούσαν τα δύο βασικά θέματα συζήτησης του προέδρου της ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη και του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνάντηση που είχαν χθες.
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μαζί με τον ισχυρό άνδρα της «Ένωσης» μίλησαν για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας, με τον Ντούσκο να ζητάει την απόκτηση ενός μέσου και ενός δεξιού μπακ.
Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα των ανανεώσεων των Σκόκο, Τζιμπούρ και Μπλάνκο, ενώ έπεσε στο τραπέζι και οι υποθέσεις των ποδοσφαιριστών που βλέπουν την πόρτα της εξόδου.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης θέλησε να δώσει κάποιες διευκρινήσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του μάνατζερ του Μπλάνκο για την αρνητική απάντηση που έδωσε ο Αργεντινός φορ σε πρόταση ανανέωσης της «Ένωσης». Ο Αδαμίδης επεσήμανε ότι πρότεινε στον Μπλάνκο αύξηση των αποδοχών μέσω μπόνους. Δηλαδή μπορεί να μην υπάρχει αύξηση στο εγγυημένο ποσό που θα λάβει ο Μπλάνκο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ΑΕΚ, αλλά αυτό μπορεί να αυξηθεί κατά 60% μέσω μπόνους.
Αναλυτικά η προσφορά της ΑΕΚ περιλαμβάνει αύξηση 15% σε περίπτωση που ο Μπλάνκο έχει τις ίδιες συμμετοχές με πέρυσι, καθώς και έξτρα πριμ 45% επί του συμβολαίου σε περίπτωση που η «Ένωση» στεφθεί πρωταθλήτρια.
Η επιχείρηση ανανέωσης συμβολαίων, λοιπόν, δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ, αφού ο μάνατζερ του Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναϊντία, αποκάλυψε ότι η «Ένωσης» έχει προτείνει ήδη νέο συμβόλαιο στον Μπλάνκο, αλλά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε, χωρίς όμως να κλείνει την πόρτα σε μια νέα προσέγγιση.
«Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μου έστειλε email πριν από περίπου 15 ημέρες με συγκεκριμένη πρόταση ανανέωσης μέχρι το 2013. Ωστόσο, η προσφορά αυτή ήταν πολύ διαφορετική από τη συμφωνία που είχαμε με τον κ. Θανόπουλο. Απάντησα στον κ. Αδαμίδη ότι δεν μπορούμε να τη δεχτούμε, διότι απέχει πάρα πολύ απ’ όσα είχαμε συμφωνήσει με τον πρώην πρόεδρο. Του μετέφερα επίσης πως επιθυμία του Ισμαέλ να μείνει στην ΑΕΚ δεν έχει μεταβληθεί και πως θα πρέπει να συζητήσουμε για να δούμε αν μπορεί να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Περιμένω πλέον ένα μήνυμα από τον πρόεδρο για να έρθω να μιλήσουμε από κοντά», δήλωσε ο μάνατζερ του Μπλάνκο στην εφημερίδα «Sportday».
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΘΕΛΕΙ Ο ΝΕΜΕΘ
Ο Νέμεθ ούτε καν σκέφτεται το ενδεχόμενο να φύγει από την Λίβερπουλ και να αγωνιστεί σε κάποια άλλη ομάδα. Ο 21χρονος Ούγγρος επιθετικός, ο οποίος πέρυσι έκανε καλές εμφανίσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ, θέλει να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των «ρεντς».
«Ο Κρίστιαν είναι ξεκάθαρος. Θέλει να μείνει στην Λίβερπουλ και επιθυμία του είναι να κάνει καριέρα με την φανέλα της ομάδας, αν τον αφήσουν φυσικά. Τώρα βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου και ζητάει μια ευκαιρία για να αποδείξει πως αξίζει μια θέση στην πρώτη ομάδα. Σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα επιθυμεί, τότε δεν έχει πρόβλημα να παραχωρηθεί δανεικός για μισή σεζόν σε κάποια ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο μάνατζερ του Νέμεθ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Χάλκινο ο Γιαννιώτης
Βουδαπέστη, 
Ουγγαρία
Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, αυτή τη φορά από τον Σπύρο Γιαννιώτη. Ο Έλληνας κολυμβητής πήρε την τρίτη θέση στον αγώνα 5χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, που έγινε στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας, καλύπτοντας την απόσταση σε 59:15.9, όσο ακριβώς έκανε και ο Ιταλός Σιμόνε Ρουφίνι, με τον οποίο μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο.
Η επιτυχία του Κερκυραίου πρωταθλητή συνδυάστηκε με ένα τραγελαφικό γεγονός: τα αρχικά αποτελέσματα τον έδιναν στην τέταρτη θέση και ο ίδιος, απογοητευμένος, πήρε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο. Λίγο αργότερα οι διοργανωτές προχώρησαν σε επανέλεγχο και διαπίστωσαν ότι ο Γιαννιώτης είχε κάνει τον ίδιο χρόνο με τον Έρκολι, οπότε τον ειδοποίησαν να γυρίσει άρον-άρον στην εγκατάσταση. για να γίνει η απονομή!
Ο ίδιος έλεγε αρχικά ότι «τα τρία εκατοστά μου φαίνονται 300 τόνοι» και όταν έμαθε τα ευχάριστα το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη του: «Δεν θα πω κάτι διαφορετικό. Αυτά έχει ο αθλητισμός. Ακόμα κι αν δεν έπαιρνα το μετάλλιο το ίδιο θα έλεγα. Αυτά έχει ο αθλητισμός. Αυτό το πράγμα, πάντως, δεν μου έχει συμβεί ξανά. Τα συναισθήματα δεν μπορώ να τα περιγράψω. Πώς ένιωθα πριν και πώς νιώθω τώρα. Είναι τόσο διαφορετικό».
Τις πρώτες δύο θέσεις πήραν επίσης Ιταλοί, με τον Λούκα Φερέτι να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης με 58:43.4 και τον Σιμόνε Ερκολι να είναι δεύτερος με 59:00.5.

“Μαζεύεται” από σήμερα
ο Κύδωνας στο χάντμπολ
Η νέα σεζόν για την ομάδα χάντμπολ του Κύδωνα ουσιαστικά αρχίζει σήμερα (στο Ε.Σ. Χανίων), αφού από χθες βρίσκονται στα Χανιά τόσο ο προπονητής Ζλάτκο Πετρονίγιεβιτς και ο Μίλαν Φιλιτς, όσο και τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα, ο διεθνή άγγλος τερματοφύλακας Ρόμπερτ Γκράχαμ Γουάϊτ και ο πλέι μέικερ της εθνικής μας ομάδας νέων, Δημήτρης Τσαβδάρης.
Χθες έγινε μια πρώτη συγκέντρωση των παικτών, οι οποίοι από σήμερα μπαίνουν… στα βάσανα των προπονήσεων, με στόχο η ομάδα να βρίσκεται στην επιθυμητή κατάσταση, όταν στις 18 Σεπτεμβρίου θα υποδεχθεί στο κλ. Κλαδισού -στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Α1- τον Ζαφειράκη Νάουσας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: ” Η Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας χάντμπολ του Κύδωνα Χανίων, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανανέωση της συνεργασίας της με το γυμναστήριο “BODY and SOUL”. Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά τους κ. Ν. Ξεκουκουλωτάκη, Δ. Σκαράκη και Π. Κιμινουλάκη, γιατί εκτός από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου τους, μας προσέφεραν και τις πολύτιμες συμβουλές τους, με αποτέλεσμα την άριστη προετοιμασία της ομάδας μας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας.
Από την Δ.Ε. χάντμπολ του Α.Ο. Κύδων Χανίων”

Νέα νίκη η εθνική μπάσκετ
νεανίδων στη Ρουμανία
Με… το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις της η εθνική μας ομάδα μπάσκετ νεανίδων στην πρεμιέρα των ομίλων της προημιτελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Β’ κατηγορία) που διεξάγεται στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Η ομάδα του Τάκη Μπακογεώργου επιβλήθηκε της Δανίας με 70-54 και σήμερα (1.30μμ) θα παίξει το πιο δύσκολο παιχνίδι της, διεκδικώτας “κόντρα” στην Κροατία την είσοδο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (με τη χανιωτοπούλα παίκτρια του ΔΑΣΑΛ, Ρία Πατεράκη στη βσική παντάδα) ήταν φανερά καλύτερο από αυτό της Δανίας, πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά και -έχοντας σε μεγάλη μέρα τις Σπανού, Χατζηγιακουμή- τη διατήρησε εύκολα μέχρι τη λήξη, φτάνοντας έτσι στις 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Τα 10λεπτα: 24-14, 43-30 (ημιχρ.) ,50-38, 70-54.
Ελλάδα (Μπακογεώργος): Καμπουράκη, Βουλαγαράκη 2, Πολιτοπούλου, Κανταρά 4, Γιαμπάνη 7, Σελλα, Λουκάτου, Σλούκα 7 (2), Πατεράκη 4, Χατζηγιακουμή 20 (5), Σαρτζετάκη, Σπανού 26 (1).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα