Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ

Σεούλ
Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο με τη μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης υποβρύχιας απειλής που διεξάγει η Νότιος Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, αγνοώντας τις απειλές των βορειο-κορεατών για αντίποινα.
Όπως μετέδωσε χθες το BBC, στην πενθήμερη άσκηση λαμβάνουν μέρος περίπου 4.500 άτομα. Η άσκηση πραγματοποιείται στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στο σημείο που θεωρείται διαφιλονικούμενο από την Πιονγιάνγκ και την Σεούλ. Η Νότιος Κορέα πραγματοποιεί με την άσκηση επίδειξη δύναμης απαντώντας στη βύθιση πολεμικού πλοίου της τον περασμένο Μάρτιο.
Σύμφωνα με τη Σεούλ, το πλοίο βυθίστηκε από βορειοκορεατική τορπίλη, ωστόσο η Πιονγιάνγκ αρνείται τις κατηγορίες και απαντά ότι η άσκηση αποτελεί πρόκληση. Σαράντα έξι Νοτιοκορεάτες ναύτες έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση του πολεμικού πλοίου στις 26 Μαρτίου.
Στην άσκηση, που έπεται κοινής αμερικανο-νοτιοκορεατικής στρατιωτικής άσκησης, λαμβάνουν μέρος 29 πολεμικά πλοία και 50 αεροπλάνα. Παρ’ όλο που το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας διαβεβαιώνει πως τα πλοία δεν θα εισέλθουν στη διαφιλονικούμενη περιοχή, οι πεζοναύτες που υπηρετούν στα νησιά κοντά στα σύνορα θα χρησιμοποιούν αληθινά πυρά. Αξιωματικοί επίσης βεβαιώνουν ότι τα πυρά θα κατευθύνονται προς το νότο και χαρακτηρίζουν την άσκηση «αμυντική».
«Στόχος της άσκησης είναι να εντείνουμε την απάντησή μας στην ασύμμετρη απειλή του εχθρού, καθώς και την επιχειρησιακή ικανότητά μας» ανέφερε στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap αξιωματικός. «Δεν θα ανεχθούμε καμία πρόκληση από τον εχθρό, και οι ασκήσει θα μας επιτρέψουν να γίνουμε πλήρως ετοιμοπόλεμοι» πρόσθεσε ο αξιωματικός.
Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Πιονγιάνγκ χαρακτήρισαν την άσκηση «ευθεία απειλή στο δικαίωμα της Βορείου Κορέας για άμυνα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα