Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ Μ. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση με στόχο την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων των Δήμων, στο πλαίσιο του σχεδίου “Καλλικράτης”, αφήνει ο γραμματέας Νέων Τεχνολογιών Έρευνας και Καινοτομίας Μανούσος Βολουδάκης.
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Βολουδάκης σημειώνει ότι: «Μέσα στη θερινή ραστώνη, η κυβέρνηση ξεκίνησε υποτιθέμενη διαβούλευση για διαγωνισμούς πληροφορικής στις 2 Αυγούστου, με ημερομηνία λήξης 4 Αυγούστου! Η πρόθεση είναι προφανής: Να τηρηθούν τα προσχήματα της διαβούλευσης, αλλά στην πραγματικότητα η κοινωνία και οι ενδιαφερόμενοι φορείς να μην αντιληφθούν τι ακριβώς ετοιμάζει η κυβέρνηση”.
Ο κ. Βολουδάκης επισημαίνει, ακόμη, ότι: “Το διακύβευμα της συγκεκριμένης διαβούλευσης είναι πολύ σημαντικό: Πρόκειται για τα έργα πληροφορικής προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να γίνουν στους Δήμους που συγχωνεύονται στα πλαίσια του σχεδίου “Καλλικράτης” ώστε να μπορέσουν να ενοποιηθούν λειτουργικά τα πληροφοριακά τους συστήματα και οι ηλεκτρονικές τους βάσεις δεδομένων. Το ζήτημα αφορά κάθε πολίτη, ο οποίος δε θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες των υπό συγχώνευση Δήμων αν τα συστήματά τους δεν ενοποιηθούν σωστά, σημειώνει ο κ. Βολουδάκης και επισημαίνει ότι: “Ο όλος χειρισμός δημιουργεί ερωτηματικά τόσο σε σχέση με τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος όσο και με την αποτελεσματικότητα των έργων που θα υλοποιηθούν”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα