Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ

Βηρυτός
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η ειρήνη ανάμεσα σε Λίβανο και Ισραήλ, καθώς ισραηλινοί στρατιώτες επέστρεψαν στο σημείο της σύγκρουσης, την ώρα που η Χεζμπολάχ απειλεί ότι έχει τη δυνατότηα να πλήξει στόχους εντός του Ισραήλ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, μονάδα του ισραηλινού στρατού επέστρεψε χθες στο σημείο των συγκρούσεων για να ολοκληρώσει την επιχείρηση κοπής δένδρων που βρίσκονταν κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας στην λιβανο-ισραηλινή μεθόριο, εμποδίζοντας το έργο των συσκευών παρακολούθησης.
Λιβανικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε απόσταση από τον φράκτη και δυνάμεις της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ περιπολούσαν στο λιβανικό χωριό Ανταϊσέχ.
Την ίδια ώρα, ο δεύτερος στην ηγεσία του σιιτικού κινήματος Ναΐμ Κάσεμ, δήλωνε ότι η Χεζμπολάχ έχει τη στρατιωτική δυνατότητα να πλήξει στόχους εντός του Ισραήλ και θα επιλέξει «την κατάλληλη στιγμή» για να απαντήσει σε όποια «επιθετική ενέργεια».
«Όταν το Ισραήλ απειλεί ότι θα καταστρέψει τον Λίβανο, ας γνωρίζει πως η Χεζμπολάχ διαθέτει τη στρατιωτική δυνατότητα για να τον κάνει να υποφέρει σε αποτελεσματικό βαθμό», τονίζει στη συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σεΐχης Κάσεμ.
Σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης, «το εσωτερικό μέτωπο του Ισραήλ θα βρεθεί ολοκληρωτικά εκτεθειμένο και οι Ισραηλινοί θα πληρώσουν ένα βαρύτατο τίμημα για την επιθετικότητά τους», προειδοποιεί.
«Καμμία ισραηλινή επιθετική ενέργεια, καμμία καταστροφική πράξη δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη», τόνισε ο ίδιος.
Ερωτηθείς για την αδράνεια του κινήματός του στις προχθεσινές συρράξεις στον νότιο Λίβανο, ο σεΐχης Κάσεμ δήλωσε πως η «ισλαμική αντίσταση θα επιλέξει τη στιγμή για να απαντήσει σε κάθε επιθετική ενέργεια».
«Το Ισραήλ οφείλει να καταλάβει πως κάθε επίθεση, όσο περιορισμένης κλίμακας κι αν είναι, μας δίνει πλήρες δικαίωμα να απαντήσουμε με επαρκή τρόπο και την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε.
ΣΚΛΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
Τον Λίβανο και την Χαμάς θεωρεί υπεύθυνους το Ισραήλ για τις επιθέσεις στο έδαφός του αυτήν την εβδομάδα και “θα συνεχίσει να απαντά ισχυρά στην βία”, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
“Θέλω να ξεκαθαρίσω στην Χαμάς και την κυβέρνηση του Λιβάνου, ότι τους θεωρούμε υπεύθυνους για την βίαιη πρόκληση εναντίον των στρατιωτών μας” ανέφερε ο κ. Νετανιάχου σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικώς.
“Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη, το Ισραήλ απαντά και θα συνεχίσει να απαντά με δύναμη σε κάθε επίθεση εναντίον πολιτών και στρατιωτών του”, πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
“Θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι το ζήτημα της χρήσης μιας περιοχής, η οποία ανήκει σε ένα τρίτο κράτος, το οποίο επιζητεί την ειρήνη προκείμενου… να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ, δε θα βοηθήσει την Χαμάς να αποφύγει τις ευθύνες” σημείωσε ακόμη ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα