Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αθήνα
Επισήμως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από το γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο ορισμός του Ιταλού πρώην υπουργού Οικονομικών Τομάζο Πάντοα Σκιόπα στη θέση του συμβούλου σε θέματα Οικονομίας και συγκεκριμένα, μακροοικονομίας, φορολογικά, τραπεζικά και διαχείρισης χρέους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σκιόπα «με την παγκόσμια γνώση του στο σύνθετο πλέγμα των θεσμικών και οικονομικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τη σημαντική εμπειρία του στη χάραξη πολιτικής σε ανώτατο διεθνές επίπεδο, θα παρέχει συμβουλές στον Πρωθυπουργό σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού που αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής, δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης».
Ο Τομάζο Πάντοα Σκιόπα διετέλεσε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008). Σήμερα είναι πρόεδρος της Notre Europe, πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi Luigi στο Μιλάνο και έχει MSc από το Massachusetts Institute of Technology.
Το 1998-2005 ήταν μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως διετέλεσε πρόεδρος της Commissione Nazionale per le Societa e la Borsa (CONSOB, 1997-98), αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Banca d’Italia (1984-1997) και γενικός διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1979 – 83).
Έχει διατελέσει γραμματέας της Μεικτής Επιτροπής Delors (1988-89), πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τραπεζών της ΕΕ (1988-1991), πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (1993-97) και πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμής και Συστημάτων Διακανονισμού (2000-05).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα