Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Απουσίες” από τις χθεσινές προπονήσεις του Πλατανιά
Προβλήματα προέκυψαν στο Καρπενήσι όπου συνεχίζει την προετοιμασία του ο Πλατανιάς, αφού χθες δεν μετείχαν στις προπονήσεις -λόγω τραυματισμών- τέσσερις ποδοσφαιριστές. Πιο σοβαρή είναι η κατάσταση του νεοαποκτηθέντα Κώστα Ρούκα, ο οποίος έπαθε θλάση στον τετρακέφαλο (οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία τουλάχιστον δύο εβδομάδων από τους αγωνιστικούς χώρους), ενώ ενοχλήσεις νοιώθουν οι Κώστας Αργέντης (στη γάμπα), Μηνάς Τζανής (στο γόνατο) και Βαγγέλης Μπελεβέτης (στους προσαγωγούς). Ο Μίκι Τσίρκοβιτς και οι συνεργάτες του καταβάλουν προσπάθειες για να παίξει η ομάδα φιλικό αγώνα αύριο (γίνονται επαφές με τον Εθνικό Αστέρα και σήμερα αναμένεται η απάντηση της αθηναϊκής ομάδας), ενώ το Σαββατοκύριακο ο Πλατανιάς θα δώσει δυο ματς (πρώτα με την Ηλιούπολη και μετά με τον Ατρόμητο Σπερχειάδας).
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΟΧ ΓΙΑ ΤΣΑΤΣΟ
Σε χθεσινή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο site του Α.Ο. Χανιά, η διοικούσα επιτροπή του Ομίλου τονίζει: “Διευκρινίζουμε ότι ο ποδοσφαιριστής Σωτ. Τσάτσος ουδέποτε ήρθε στα Χανιά το Σαββατοκύριακο, όπως ανεφέρθη από μερίδα των Μ.Μ.Ε., βρίσκεται όμως σε συζητήσεις με την ομάδα μας για ενδεχόμενη μεταγγραφή του”. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι “… αναχώρησαν σήμερα Δευτέρα αεροπορικώς για Θεσσαλονίκη και από κεί για Νάουσα όπου προετοιμάζεται η ομάδα μας, τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Α.Ο. Χανιά Σταύρος Πάτερος και Σταύρος Μανωλεδάκης, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Τετάρτη το φιλικό με τον Πανθρακικό και πιθανώς να ολοκληρώσουν δυο η τρεις μεταγγραφές, κατόπιν θετικής εισήγησης του προπονητικού τημ. Ακόμη, με κανονικούς ρυθμούς και μεγάλη ανταπόκριση προχωρά η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της υπό σύσταση Π.Α.Ε., ενώ μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες συμμετοχής της ομάδας μας σε κύπελλο και πρωτάθλημα”.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ: Δεν βρέθηκε λύση στο χθεσινοβραδινό διοικητικό συμβούλιο της Σπάθας και αν δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικό μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η ομάδα του Κολυμπαρίου δεν θα πάρει μέρος στο περιφερειακό πρωτάθλημα (η κλήρωση του 10ου ομίλου – χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση – αναμένεται να γίνει στο Ρέθυμνο, την Παρασκευη 27 Αυγούστου).

Τέταρτη νίκη στην α’ φάση
η εθνική μπάσκετ νεανίδων
Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ νεανίδων ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στον Α΄ όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας που διεξάγεται στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας, καθώς στον τελευταίο χθεσινό αγώνα επικράτησε 63-52 της “οικοδέσποινας” Ρουμανίας, με την Ρία Πατεράκη να σημειώνει 6 πόντους.
Πλέον, η ομάδα μας στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Δανία (1.30μμ), με στόχο να διατηρήσει το αήττητό της.
* Αντίθετα, η εθνική κορασίδων επιστρέφει στην Ελλάδα χωρίς νίκη από τη συμμετοχή της στο διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στην Ιταλία, καθώς έχασε χθες και από την Ισπανία με 39-70. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (με το οποίο αγωνίστηκε η Ελευθερία Ακρίβου) θα συνεχίσει την προετοιμασία της εν οψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (θα διεξαχθεί 12-22 Αυγούστου σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα) δίνοντας σειρά φιλικών αγώνων με την Ολλανδία.

Οι Καλύβες και φέτος την 1η θέση
στο τουρνουά μπάσκετ του Τσιβαρά
Με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσαν ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσιβαρά και ο αθλητικός σύλλογος “Τιτάν” Καλυβών, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
Την 1η θέση κατέκτησε και φέτος η ομάδα των Καλυβών, επικρατώντας στον τελικό (που έγινε στο γήπεδο Τσιβαρά) της αντίστοιχης του Βάμου με 43-33, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η ομάδα των Αρμένων. Τ’ αποτελέσματα των ημιτελικών ήταν: Βάμος – Αρμένοι 61-41, Τιτάν – Καλύβες 39-43. Η “αυλαία” του τουρνουά θα “πέσει” την Κυριακή 8 Αυγούστου, με τη διοργάνωση Κρητικής βραδυάς, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν και οι απονομές.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Αδιέξοδο στη συνάντηση φορέων

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε για ακόμα μία φορά η συνάντηση με θέμα τη διπλή ανάπλαση στις περιοχές της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.
Συγκεκριμένα, χθες συναντήθηκαν στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, η υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς: ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ν.Κωσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Μ.Κίτσιος και ο κατασκευαστής κ. Μπάμπης Βωβός.
Η συζήτηση κράτησε για περίπου δύο ώρες και ενώ αρχικά φάνηκε να υπάρχει σύγκλιση απόψεων προς την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή που θα προωθήσει το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης.
Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαίτησαν να διευθετηθούν πρώτα κάποια ζητήματα τεχνικής φύσεως, ωστόσο η πολιτεία θεωρεί ότι αυτά έπονται χρονικά της αναγκαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας με αποτέλεσμα η συζήτηση να φτάσει σε αδιέξοδο.
Στελέχη των πρασίνων σχολίαζαν μετά την συνάντηση ότι «είναι δύσκολο να βρίσκεσαι απέναντι σε όλους αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να γίνει το γήπεδο όχι να κάνουμε μια συμφωνία που επικοινωνιακά θα φαίνεται ως θετική εξέλιξη αλλά που το μέλλον της θα είναι αίολο. Τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού θα διαφυλαχθούν πάση θυσία».

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Σε δημόσια διαπόμπευση
οι παίκτες της Β. Κορέας
Ποινή δημόσιας διαπόμπευσης υπέβαλε το καθεστώς της Βορείου Κορέας, στην αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που συμμετείχε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται στη χώρα της Άπω Ανατολής ως φυσική συνέπεια των εμφανίσεων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, καθώς είναι δεδομένο ότι σε τέτοιου είδους καθεστώτα, η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή.
Έτσι, λοιπόν, αφού οι αρχές της χώρας συγκέντρωσαν ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο σε μία αίθουσα όπου τους περίμεναν 400 άτομα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, φοιτητές και νεαροί αθλητές με ?άγριες διαθέσεις, προκειμένου να τους «ξεγυμνώσουν» και να τους επισημάνουν τα λάθη που κατέληξαν στην «ιδεολογική» ήττα της ομάδας? Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση της Βορείου Κορέας δεν επέτρεψε τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων, όμως έπειτα από την καλή εμφάνιση με την Βραζιλία και την ήττα με 2-1, αποφάσισε να μεταδοθεί το παιχνίδι απέναντι στην Πορτογαλία, στο οποίο η ομάδα δέχτηκε ούτε λίγο ούτε πολύ 7 γκολ?
Η όλη διαδικασία διήρκεσε 6 ολόκληρες ώρες (!), και αφού αρχικά το «ακροατήριο» κατηγόρησε τους παίχτες της ομάδας, στη συνέχεια τους ανάγκασε να καταφερθούν εναντίον του προπονητή τους, Κιμ Γιόγκ Χουν, ο οποίος μάλιστα διαγράφηκε από το Κόμμα και είναι αναγκασμένος από εδώ και στο εξής να εργάζεται αμισθί ως εργάτης σε καταναγκαστικά έργα!
Σύμφωνα με δημοσιογραφική πηγή από «μέσα», ένας από τους λόγους που στήθηκε το σκηνικό ήταν και «η προδοσία στο πρόσωπο του Κιμ Γιόνγκ Ουν, γιο και διάδοχο του Γιονγκ  Ιλ, ηγέτη του Κόμματος, καθώς το καθεστώς με την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ ξεκίνησε να διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις, χαρακτηρίζοντας το κατόρθωμα αυτό ως επιτυχία του «Στρατηγού» Κιμ Γιόνγκ Ουν».
Μόλις δύο παίχτες γλύτωσαν τη διαδικασία, ο Γιονγκ Τάε Σε και Αν Γιονγκ  Χακ, μόνο και μόνο επειδή δεν επέστρεψαν λόγω της διπλής υπηκοότητας τους. Μάλιστα, ειδικοί δηλώνουν ότι αυτός ο τύπος τιμωρίας είναι αρκετά επιεικής σε σχέση με το παρελθόν, όπου τέτοιου είδους αποτυχίες μπορούσαν να καταλήξουν με τους παίχτες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου η επιβίωση είναι σε μεγάλο βαθμό αμφίβολη?


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα