Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχία του “Κορμοράνος”
στο ιστιοπλοϊκό ράλι Αιγαίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 47ο διεθνές ιστιοπλοϊκό ράλι Αιγαίου και το σκάφος του ΝΟΧ “Κορμοράνος” πήρε την 3η θέση στην κατηγορία του, έχοντας κυβερνήτη τον Μανιουδάκη Κων/νο και πλήρωμα τους Κοτόπουλο Ι., Γαγάρα Δ., Χασαπόπουλο Θ., Αμοιράλη Ε. και Παπαδάκη Γρ.
Τα συνολικά 35 σκάφη που συμμετείχαν στο ράλι κάλυψαν απόσταση 400 ν.μ. στη διαδρομή Φάληρο- Πάρος – Νίσυρος – Κουφονήσι – Σούνιο.
Κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα (ο οποίος αποτελεί τον μακροβιότερο ιστιοπλοϊκό θεσμό στην χώρα μας), ήταν τα νησιά Νίσυρος των Δωδεκανήσων και Κουφονήσι των Κυκλάδων, που περιελήφθησαν για πρώτη φορά στους ενδιάμεσους σταθμούς. Επίσης ήταν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, με “σκληρή” άπνοια κατά την τελευταία ιστιοδρομία Κουφονήσι – Σούνιο αλλά και δυνατό βόρειο άνεμο (7-8 μποφόρ) με μεγάλο κυματισμό, ιδίως στην περιοχή της Αμοργού, κατά την ιστιοδρομία Νίσυρος – Κουφονήσι, οπότε δεν έλλειψαν και οι αρκετές ζημιές στα πανιά και τον εξοπλισμό των σκαφών.
Οι πρώτοι νικητές επί του συνόλου των ιστιοδρομιών ανά κατηγορίες ήταν.
Α. ORC International: “Αταλάντη 16” (κυβερνήτης Ανδρεάδης Γ.)
Β. IRC: Το ίδιο σκάφος
Γ. ORC club: “Μαϊστρος” του ΠΝ -ΣΝΔ (Σωτηρίου Σ.)
Τον ΝΟΧ, εκτός από το “Κορμοράνος”, εκπροσώπησε και το σκάφος “Αλμύρα”.
Η “αυλαία έπεσε” μ’ επίσημη εκδήλωση στη Ναυτική Διοίκηση του Πειραιά, οπότε έγιναν και οι απονομές των επάθλων.

Με εννέα ομάδες τελικά η Α2 χάντμπολ γυναικών

Ένα μακρινό ταξίδι “γλύτωσε” η ΕΑΧ Χανιά, αφού όπως αναφέρεται στο site της ΟΧΕ, ο Αμύντας Αμυνταίου τελικά δεν θα πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί με συνολικά 9 ομάδες (Κορωπί, Καματερό, Ν. Ελβετία, Απόλλων Σταυρούπολης, Ελπίδες Δράμας, Εθνικός Κοζάνης, Φίλιππος Βέροιας, ΕΑΧ Χανιά, Φαίακας Κέρκυρας). Όπως είναι γνωστό, μετά την αποχώρηση από την Α1 των Αναγ. Βύρωνα και Ποσειδώνα Λουτρακίου, τις θέσεις τους -σύμφωνα με την προκήρυξη- πήραν από την Α2 οι Άρη Νικαίας και Παναιτωλικός, τις οποίες κλήθηκαν ν’ αντικαταστήσουν οι δεύτερες ομάδες των μπαράζ ανόδου της Β’ Εθνικής, Αμύντας και Φαίακας, με τον πρώτο να δηλώνει τελικά, χθες, αδυναμία συμμετοχής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα