Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΚΡΙΤΑΣ

Στα… βάσανα των προπονήσεων μπήκαν από προχθές και οι παίκτες του Ακρίτα, με το σωματείο του Αποκόρωνα να έχει στόχο η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του στο περιφερειακό πρωτάθλημα να συνοδευτεί με καλύτερη πορεία από αυτήν στη περασμένη σεζόν.
Εικοσιπέντε ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στη χθεσινή “πρώτη” που έγινε στο γήπεδο του Νιου Χωριού, τους οποίους αφού καλοσώρισαν μέλη της διοίκησης και προπονητής, στη συνέχεια τους μίλησαν για διάφορα θέματα που αφορούν το τμήμα και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός και μετά οι παίκτες έτρεξαν τα πρώτα τους χιλιόμετρα, ολοκληρώνοντας την προπόνηση με οικογενειακό “διπλό”.
Συγκριτικά με πέρυσι, από τον Ακρίτα έφυγαν 6 βασικοί παίκτες (Μποτωνάκης, Αλέξης, Δοντσίδης, Τσαμτσάκης, Πατζαρίδης, Κατσούλης), ενώ αποκτήθηκαν 12 (άλλοι έμπειροι και άλλοι ταλαντούχοι), μεταγραφή θεωρείται και αυτή του Κονονένκο, που πέρυσι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, ενώ προωθήθηκαν και τρεις νεαροί από τη β’ ομάδα. Αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικό, θεωρείται ολοκληρωμένο το ρόστερ της ομάδας, η οποία από την επόμενη Πέμπτη θα κάνει διπλές προπονήσεις, ενώ έχουν ήδη οριστικοποιηθεί έξι φιλικά. Συγκεκριμένα, το πρώτο θα γίνει το Σάββατο 7 Αυγούστου, στο Νιο Χωριό, με τη – φιλόδοξη και ιδιαίτερα ενισχυμένη φέτος- Επισκοπή, ενώ ακολουθούν: 11/8 εκτός έδρας με τον Πανακρωτηριακό, 20/8 με Πλατανιά στο Μαλεμε, 24/8 γηπδούχος με Αση Γωνιά, 28/8 με τον ΠΟΑ στο Ηράκλειο, 4/9 με Αστέρα Ρεθύμνου στο Νιο Χωριό.
Ο Τάκης Διακάκης συνεχίζει για 2η σεζόν στο “τιμόνι” της ομάδας και στις προχθεσινές δηλώσεις του τόνισε: “Αρχίζουμε τη χρονιά με βασικό στόχο μια καλύτερη πορεία από αυτήν που είχαμε πέρυσι, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε να παρουσιάσουμε ένα δυνατό σύνολο τη σεζόν 2011-12, οπότε προβλέπεται η αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Μπορεί από την ομάδα να έφυγαν 6 βασικοί, όμως ήρθαν άξιοι και περισσότεροι θα έλεγα αντικαταστάτες. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα μονταρίσματος, αφού συνεχίζουν πολλά παιδιά από τον περυσινό «κορμό», ενώ και αυτά που προστέθηκαν τα ξέρω ως παίκτες και θεωρώ ότι μέχρι την πρεμιέρα θα είμαστε έτοιμοι. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε λιγότερους αγώνες και εγώ θα ήθελα να δώσουμε όσο περισσότερους είναι δυνατόν, ώστε να πάρουν πιο πολλές συμμετοχές τ’ αρκετά νεά παιδιά που έχουμε φέτος στην ομάδα”.
Στους στόχους του Ακρίτα αναφέρθηκε και ο πρόεδρός του, Μιχάλης Φλεμετάκης: “Κατ’ αρχήν εύχομαι καλή σεζόν σε όλους, με υγεία πάνω απ’ όλα. Ο Ακρίτας θα επιδιώξει να έχει φέτος μια παρουσία ανάλογη και γιατί όχι καλύτερη από αυτήν που έκανε πέρυσι ως νεοφώτιστος και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιοι. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, υπάρχει όρεξη για δουλειά απ’ όλους, στους ήδη υπάρχοντες προσθέσαμε και άλλους καλούς παίκτες και αρχίζουμε την προσπάθεια για να πετύχουμε το στόχο.
Σίγουρα το οικονομικό θα είναι ένα πρόβλημα και αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες, όμως εμείς πιστεύω ότι κάναμε από την αρχή καλό… κουμάντο, οπότε αισιοδοξώ ότι θα τα πάμε καλά και στον τομέα αυτό. Όσον αφορά το ρόστερ, ουσιαστικά έχει κλείσει, όμως περιμένουμε μια απάντηση από ποδοσφαιριστή, οπότε υπάρχει ενδεχόμενο να κάνουμε ακόμη μια μεταγραφή”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΣΧ

Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων ενημερώνει ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε την λειτουργία Σχολής προπονητών UEFA Α’ (1η φάση) στα Χανιά από τις 9 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2010. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως καταθέσουν το συντομότερο δυνατόν, τα εξής δικαιολογητικά: 1. Αίτηση, 2. Πιστοποιητικό σπουδών (απολυτήριο Λυκείου τουλάχιστον) θεωρημένο, 3. Ιατρική βεβαίωση περί υγείας και αρτιμέλειας (από παθολόγο και ορθοπεδικό), 4. Δίπλωμα προπονητή UEFA Β’ ή δίπλωμα Γ’ κατηγορίας παλαιό (επικυρωμένο), 5. Βεβαίωση προϋπηρεσίας (ότι διετέλεσε για ένα τουλάχιστο χρόνο προπονητής σε αναγνωρισμένο σωματείο), 6. Ποινικό μητρώο γενικής χρήσης, 7. Πιστοποιητικό εισαγγελικής αρχής περί μη δίωξης για βία στα γήπεδα, 8. Χρηματικό παράβολο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της ΕΠΣ Χανίων.
Ακόμη, η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων προκειμένου να προσλάβει Ενωσιακό προπονητή για τις ανάγκες των μικτών ομάδων νέων – παίδων – προπαίδων – τζούνιορ, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο που διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα (δηλαδή είναι κάτοχος διπλώματος προπονητών EΠΟ [UEFA PRO- A’ B’] ) να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία της Ενώσεως (Χ. Πολογιώργη και Α. Ησυχάκη) μέχρι την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010. Αυτά είναι: 1. Αίτηση, 2. Δίπλωμα προπονητή ΕΠΟ, 3. Βιογραφικό σημείωμα, 4. Ποινικό μητρώο, 5. Ιατρική βεβαίωση ότι είναι υγιής, 6. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα