Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Αθήνα
Συνεχίστηκαν οι επαφές των εκπροσώπων της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ με υπουργούς της κυβέρνησης. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε για δεύτερη ημέρα το υπουργείο Υγείας και ενημερώθηκε για τεχνικά και οικονομικά ζητήματα, όπως για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του υπουργείου και για τους τρόπους αύξησης των εσόδων του ΕΣΥ. Οι ξένοι ελεγκτές συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και με τα προεδρεία του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ.
Με ικανοποίηση άκουσε το κλιμάκιο της τρόικας από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι ο προϋπολογισμός, παρουσιάζει δαπάνες, μειωμένες κατά 17%, και η απορρόφηση των κονδυλίων φτάνει το 50%.
Συνάντηση με ΣΕΒ
Την ανάγκη προώθησης των προβλεπόμενων διαρθρωτικών αλλαγών, που θα θέσουν ξανά την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς «τα μέτρα γενικευμένης λιτότητας και αφαίμαξης των επιχειρήσεων έχουν φτάσει στα όρια της κοινωνικής ανοχής, αλλά και της οικονομικής αποδοτικότητάς τους» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στη συνάντηση που είχε χθες, στα γραφεία του Συνδέσμου, με τους εκπροσώπους της «τρόϊκας».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι ο δραστικός περιορισμός του κρατικού παρεμβατισμού, των κρατικών δαπανών και του όγκου του κράτους, παράλληλα με τη διαμόρφωση πλαισίου, που
να ευνοεί τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.
«Πιστεύω ότι αυτή είναι η ειλικρινής βούληση του Πρωθυπουργού και των ικανότερων υπουργών του. Αυτό, εξάλλου, αποδεικνύουν οι περισσότερες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε μία σειρά από μείζονα θέματα τον τελευταίο καιρό» πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ανέλυσαν ακόμη στους εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ τους όρους της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτική οικονομία είναι σε θέση να δώσει λελογισμένες αυξήσεις που δεν υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητά της, ενώ αντίθετα αποτρέπουν μία βαθύτερη ύφεση στην αγορά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα