Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Αθήνα
Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική για τα δομημένα ομόλογα. Κατηγόρησαν τους συναδέλφούς τους που προέρχονται από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρούν να παρακωλύσουν το έργο της επιτροπής και να εμποδίσουν την ανάδειξη της αλήθειας. Πυρά και από τη Δημοκρατική Αριστερά.
“Η ΝΔ οφείλει να σταματήσει την τεχνητή όξυνση και την θεατρικού χαρακτήρα δημιουργία εντάσεων και να απαντήσει ευθέως εάν θέλει ή δεν θέλει να προχωρήσει το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Κατηγορούν το κόμμα ότι κινείται με βάση σκοπιμότητες που σχετίζονται με “τις πολλαπλές αποκαλύψεις για τα ‘επιτεύγματα’ της διακυβέρνησής της” και προετοιμάζει σκηνικό οριστικής αποχώρησής της.
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η Δημοκρατική Αριστερά. “Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα επιτρέψει στα κόμματα του δικομματισμού να εκφυλίσουν τις διαδικασίες των εξεταστικών επιτροπών και να παρεμποδίσουν την εξεύρεση της αλήθειας”, σημείωσε ο ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης.
Αφορμή για τις παραπάνω δηλώσεις έδωσε η χθεσινή αποχώρηση των βουλευτών της Ν.Δ. από τις χθεσινές εργασίες της Εξεταστικής.
Αντιπαράθεση
και στη Βουλή
Ένταση επικράτησε και στο κοινοβούλιο με αφορμή τις εξεταστικές επιτροπές. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής είπε ότι η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει αμηχανία, ένταση και σύγχυση ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής στη Βουλή της δικογραφίας για τα στατιστικά στοιχεία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να υπαναχωρήσει σε “ατέρμονο λαϊκισμό” για να ξεφύγει από όσα έχει υπογράψει και να επιβιώσει πολιτικά. Ισχυριστηκε ότι επιχειρείται η παγίδευση της Ν.Δ. και η ακύρωση του αντιπολιτευτικού έργου, μέσω των εξεταστικών επιτροπών.
Είναι θλιβερό το θέαμα δύο παρατάξεων που διαδέχονται η μία την άλλη στην εξουσία και κατεδαφίζουν τη χώρα, να προσπαθούν να οικοδομήσουν αιτίες και λόγους αντιπαράθεσης”, παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα