Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλες “μάχες” στο 3ο διεθνές τουρνουά σκάκι Παλαιόχωρας
Το ενδιαφέρον έχει “φουντώσει” για τα καλά στο 3ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά της Παλαιόχωρας, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Πελεκάνου σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανιών και η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστική, αφού υπάρχουν πολλές αναμετρήσεις μεταξύ των πρωτοπόρων, οπότε αναμένονται ανακατατάξεις ή ξεκαθάρισμα στην κορυφή.
Μετά το τέλος και του προχθεσινού 4ου γύρου μόνον 5 αθλητές διατηρούσαν το αήττητο, ανάμεσά τους και ο ουκρανός γκρανμέτρ της ΣΑΧ Γιούρι Κριβορούτσκο (που κέρδισε τη συμπατριώτισσά του Κατερίνα Λαχνό), ο σέρβος διεθνής μετρ Μίσα Παπ (ο οποίος κέρδισε -με αρκετή δόση τύχης- τον πολυπρωταθλητή Ελλάδος Χρήστο Μπανίκα) και οι Σεργκέι Βολκόφ (Ρωσία), Γιάροσλαβ Ζινσάνκο (Ουκρανία), Αντρέι Ριτζάκοφ (Ρωσία), με τους τέσσερις πρώτους να ήταν αντίπαλοι στον 5ο γύρο που ολοκληρώθηκε αργά χθες. Τους προαναφερόμενους ακολουθούσε -με 3.5β- ένα γκρουπ 15 παικτών, στους οποίους περιλαμβάνονταν η πρώτη γυναίκα του τουρνουά, γεωργιανή Νίνο Μπατσιασβίλι, ο πρώτος έφηβος, ινδός Πρασάνα Ράο, και ο πρώτος Έλληνας, ο διεθνής μετρ Γιάννης Γεωργιάδης.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τουρνουά της Παλαιόχωρας, όπως έχει καθιερωθεί από την πρώτη χρονιά της διεξαγωγής του, είναι ο χώρος αναλύσεων, σε κεντρικό σημείο της κωμόπολης. Εκεί μαζεύονται, μετά τη λήξη του γύρου, όλοι σχεδόν οι νεαροί σκακιστές του τουρνουά και αναλύουν τις παρτίδες τους, παίζοντας μπλιτς και “φυτευτό”. Ακόμη, αργά χθες, στον ίδιο χώρο διεξήχθη ομαδικό τουρνουά μπλιτς τετραμελών ομάδων.
Σήμερα θα γίνει (5.30μμ) ο 6ος γύρος και το τουρνουά (στο οποίο συνδιοργανώτρια είναι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χανίων, ενώ καλύπτεται αναλυτικά στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας www.chaniachess.gr) ολοκληρώνεται την Πέμπτη 29 Ιουλίου.

Πρωταθλήτριες στο μπιτς βόλεϊ Βλαχάκη και Σπανού
Η Κωνσταντίνα Βλαχάκη με συμπαίκτρια την Άννα Σπανού (από τη Χαλκίδα) κατέκτησαν τον φετινό πανελλήνιο τίτλο στο μπιτς βόλεϊ νεανίδων, επικρατώντας στον τελικό των Βλασερού / Καρατζοπούλου με 2-0 σετ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι αδελφές Κέλυ και Όλγα Κορακοβούνη, αφού στο μικρό τελικό νίκησαν με το ίδιο σκορ τις αδελφές Χατζάκη (από το Ηράκλειο). Τέλος, ο χανιώτης Βαγγέλης Φυντριλάκης, με συμπαίκτη τον ηρακλειώτη Γ. Κοσκινά φόρεσαν το χάλκινο στους έφηβους, μιας και νίκησαν 2-0 στον μικρό τελικό τους Γιαννέλη / Κουκούλη (Λαμία). Λεπτομέρειες στο αυριανό φύλλο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα