Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αθήνα
Την είσοδο ελεγκτικών εταιρειών στα δημόσια νοσοκομεία και στα ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με συνέντευξη του στον «Κόσμο του Επενδυτή» . Ακόμα θεωρεί εξασφαλισμένη τη δεύτερη δόση του δανείου καθώς τονίζει ότι όλοι οι όροι που τέθηκαν από το μνημόνιο έχουν εκπληρωθεί.
Ο υπουργός επανέλαβε πως ο ρυθμός αύξησης των δημοσίων εσόδων, που είναι κάτω του στόχου θα αυξηθεί με την ενσωμάτωση της δεύτερης αύξησης του ΦΠΑ.
Στο πρώτο εξάμηνο δήλωσε πως έχουν εισπραχθεί περίπου ένα δις. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές ενώ πρόσθεσε πως θα μπουν ελεγκτικές εταιρείες στα δημόσια νοσοκομεία και στα ασφαλιστικά ταμεία για να μπει μια τάξη στην αλόγιστη σπατάλη που δυσχεραίνει το έργο της μείωσης του ελλείμματος.
Όπως δήλωσε “ελεγκτικές εταιρίες θα μπουν στα μεγάλα νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία για να βοηθήσουν στο να στηθούν και να λειτουργήσουν από την αρχή κανονικά λογιστικά συστήματα και μηχανογράφηση εσόδων και δαπανών με βάση διπλογραφικά συστήματα, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημοσιοποιούνται σε μηνιαία βάση οι δαπάνες και τα έσοδα όλου του δημόσιου τομέα”.
Επίσης ο υπουργός άφησε παράθυρο ανοιχτό για ενδεχόμενα κοινωνικά μέτρα αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, καθώς θα βελτιώνονται τα δημόσια οικονομικά της χώρας. “Είναι δεδομένο, ότι με τη διόρθωση των δημοσίων οικονομικών και με την ανάκαμψη της οικονομίας μας θα υπάρξει η δυνατότητα να δοθούν περισσότεροι πόροι σε τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια και η εκπαίδευση” πρόσθεσε.
Σχετικά με την πρόταση για εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τόνισε ότι θα εξεταστεί. Τάχθηκε γενικότερα για ακόμα μια φορά υπέρ των συγχωνεύσεων τραπεζών απευθύνοντας κάλεσμα προς αυτές να «σπρώξουν» χρήμα στην αγορά.
Τέλος, σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται ακόμη και μέσα από το ίδιο του το κόμμα ξεκαθάρισε ότι δεν εφαρμόζει μια προσωπική του πολιτική, αλλά κάνει πράξη τις αποφάσεις της κυβέρνησης που λαμβάνονται συλλογικά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα