Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΓΕΛΟΥ

Αθήνα
Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προσπάθεια επηρεασμού της ανεξαρτησίας της καταγγέλλουν οι Ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, αντιδρώντας οργισμένα στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη δικονομική μεταχείριση του Γ. Αγγέλου.
Δίνεται η εικόνα πως επιχειρείται η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης για στενούς κομματικούς σκοπούς, τονίζουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν εξυπηρετείται ούτε με διθυράμβους, ούτε με καταγγελτικούς λόγους από στελέχη πολιτικών κομμάτων, όταν μάλιστα τα σχόλια συναρτώνται με την πορεία μίας υπόθεσης που τα αφορά».
«Ο σχολιασμός ενεργειών δικαστικών λειτουργών στα πλαίσια των καθηκόντων τους κι ενόσω διαρκεί η υπόθεση που χειρίζονται, αφενός μεν είναι αντιδικονομικός, αφετέρου δε δίδει την εντύπωση, ότι επιχειρείται η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης για στενά κομματικούς σκοπούς», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει ταυτόχρονα ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης εξαιτίας των επικρίσεων που δέχθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί που επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης ύψους 400.000 ευρώ στον Γ. Αγγέλου.
«Οι κριτικές και οι επιθέσεις που δέχθηκαν οι ανωτέρω δικαστικοί λειτουργοί συνιστούν ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και προσπάθεια επηρεασμού της ανεξαρτησίας της, αφού αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση της αμεροληψίας και αντικειμενικότητας των συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι μάλιστα κατά γενική εκτίμηση είναι εκ των καλύτερων τόσο από πλευράς επιστημονικής κατάρτισης, όσο και από πλευράς ακεραιότητας και είναι βέβαιο ότι ενήργησαν εκτός οποιασδήποτε επιρροής», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης.
«Αστειότητες» απαντά η ΝΔ σε Βουλγαράκη
«Δεν θα ασχοληθούμε με αστειότητες, που θέλουν να καλούνται ως μάρτυρες ακόμα και πρώην υπουργοί, που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, για τη δημιουργία εντυπώσεων», δηλώνει στο μεταξύ η Νέα Δημοκρατία διά στόματος του Ευρ. Στυλιανίδη, μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, σχετικά με το αίτημα του Γ. Βουλγαράκη περί κλήσης του Αντώνη Σαμαρά ως μάρτυρα.
«Η Νέα Δημοκρατία σε δύο πορίσματα, έχει πλήρως τοποθετηθεί για την υπόθεση του Βατοπεδίου», δήλωσε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
«Από κει και πέρα δεν θα ασχοληθεί [η ΝΔ] με αστειότητες, που θέλουν να καλούνται, ως μάρτυρες, ακόμα και πρώην υπουργοί, που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, για την δημιουργία εντυπώσεων» επισήμανε.
Μέσω συνεργατών του, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, απάντησε εξάλλου ο Κ. Καραμανλής στς πιέσεις να τοποθετηθεί δημοσίως για το Βατοπέδι. “Ο Κ. Καραμανλής θα μιλήσει, όταν κρίνει ο ίδιος με γνώμονα, όπως πάντα, το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον. Όχι επειδή κάποιοι αδημονούν για λόγους προπαγάνδας”, δήλωσε το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα