Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αθήνα
Υποσχέσεις ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί ώστε να αποκαταστήσει μέχρι το τέλος της τετραετίας όσους θεωρεί ότι αδικήθηκαν, άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ύψωσε τους τόνους για την κυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας πως «θεραπεύουμε σιγά – σιγά τις πληγές που άφησαν στη χώρα οι εγκληματικές πολιτικές που καταδίκασε ο Ελληνικός λαός, με ένα τίμημα που για τους Έλληνες ήταν και είναι βαρύ».
“Αφήνουμε όσους μας οδήγησαν εδώ να σφιχταγκαλιάζονται με το καταδικασμένο παρελθόν τους. Ό,τι και να λένε, το Μνημόνιο είναι η ταφόπλακα της διακυβέρνησής τους”, πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι “σώσαμε όμως πολύ περισσότερα από όσα χάσαμε”, υποστηρίζοντας πως ύστερα από πολλούς μήνες, τα νέα για την Ελλάδα είναι θετικά και θα γίνονται όλο και θετικότερα, γεγονός που παρουσίασε ως ένδειξη ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο.
Συνεχάρη τους υπουργούς για την πορεία του προγράμματος περιορισμού του ελλείμματος, κάνοντας λόγο για κατόρθωμα, αλλά πρόσθεσε πως “αυτό δεν σημαίνει τίποτα, είμαστε στη μέση της χρονιάς, έχουμε να δούμε και τους τομείς που μπορεί να έχουμε κάποιες αδυναμίες, ούτε σημαίνει ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε τις προσπάθειές μας”.
Ο Γ. Παπανδρέου άφησε αιχμές για το ρυθμό του έργου της κυβέρνησης Καραμανλή, με αφορμή το γεγονός ότι το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει φέτος και τον Ιούλιο. “Είχαμε φτάσει στο σημείο να κλείνει η Βουλή αρχές Μαΐου, και υπουργικά συμβούλια να γίνονται τύποις, όταν γίνονταν”, είπε.
Αναφορικά με τις διακοπές των μελών της κυβέρνησης, επισήμανε ότι κάποιες μέρες ξεκούρασης είναι απαραίτητες, “όχι απλώς τις συνιστώ αλλά τις απαιτώ από όλους σας χωρίς ενοχές”. Συνέστησε όμως μπάνια με… μέτρο, λέγοντας ότι οι υπουργοί δεν θα πρέπει να “ξεχαστούν” στις διακοπές.
“Είναι ωστόσο σαφές ότι, μέριμνά μας πρέπει να είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κράτους και αυτές τις μέρες, αυτές τις εβδομάδες”, διευκρίνισε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα