Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΚΑΤΑΤΟ

Κάλεσμα σε όλους τους Σελινιώτες και όλες τις Σελινιώτισες “να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που συσσωρεύονται τώρα και πολύ καιρό” απευθύνει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Ενωτικού Αναπτυξιακού Συνδυασμού Καντάνου – Σελίνου, Γιώργος Μαρκατάτος.
Ο κ. Μαρκατάτος τονίζει ότι «η έλλειψη οράματος και ικανοτήτων είναι φανερή και είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε από τις φτωχότερες επαρχίες της Κρήτης και της Ελλάδας». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Όλοι μαζί έχουμε και όραμα και μπορούμε να βαδίσουμε μπροστά. Χρειάζεται ένας άνθρωπος με δύναμη, θάρρος και γνώση να σύρει την προσπάθεια και μάλιστα με νέους δίπλα του. Για να μάθουν και να ηγηθούν άμεσα».
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκατάτος αναφέρει τα εξής:
«Σελινιώτισες, Σελινιώτες,
η σύγχρονη εποχή απαιτεί πλέον ριζικές και καθαρές λύσεις για να αναπτυχθεί ο τόπος μας. Η ευκαιρία δίδεται από τον νέο διοικητικό χάρτη της χώρας και η ένωση ολόκληρου του ιστορικού Σελίνου μάς επιτρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε μπροστά, με την ανάδειξη όλων των δυνάμεων που έχουμε.
Καλώ όλους τους Σελινιώτες και όλες τις Σελινιώτισες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που συσσωρεύονται τώρα και πολύ καιρό.
Όλοι μας πρέπει να έχουμε ως στόχο την ανάπτυξη της επαρχίας μας και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Η έλλειψη οράματος και ικανοτήτων είναι φανερή και είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε από τις φτωχότερες επαρχίες της Κρήτης και της Ελλάδας. Διότι στο παρελθόν όσοι προσπάθησαν και μάλιστα με καλές προθέσεις δεν κατάφεραν να φθάσουν στον στόχο. Τώρα χρειάζεται η ρήξη με το παρελθόν και χρειάζεται η γνώση, η πείρα και η θέληση να μπουν μπροστά για να φέρουν ανάπτυξη ομοψυχία και νέους ορίζοντες και για μας και για τα παιδιά μας. Γιατί έχουμε υπέροχα και αναγνωρισμένα αγροτικά προϊόντα, πανέμορφες θάλασσες και βουνοκορφές και πάνω απ? όλα ανθρώπους με καρδιά και παράδοση.
Σήμερα:
? Οι νέοι μας έμειναν χωρίς στόχο.
? Οι λιγοστοί γέροντες και οι γερόντισσες που έμειναν στα μετερίζια μας δεν έχουν στοιχειώδη βοήθεια.
? Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δε βλέπουν βελτίωση στο επάγγελμά τους.
? Οι λιγοστοί ξενοδόχοι, με εγκαταστάσεις σε παραδεισένια ομορφιά, στενάζουν κάτω από τα βάρη της αναδουλειάς.
? Οι επαγγελματίες εργάζονται στο όριο της απλής συντήρησης.
? Τα σχολειά μας καταργούνται και συγχωνεύονται.
? Δήθεν πολιτιστικά κέντρα παραμένουν ερμητικά κλειστά.
? Ανύπαρκτο λιμάνι, απηρχαιωμένοι δρόμοι, άρρωστο και χωλό εμπόριο.
Αύριο: Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Όλοι μαζί έχουμε και όραμα και μπορούμε να βαδίσουμε μπροστά. Χρειάζεται ένας άνθρωπος με δύναμη, θάρρος και γνώση να σύρει την προσπάθεια και μάλιστα με νέους δίπλα του. Για να μάθουν και να ηγηθούν άμεσα.
Το κράτος μας έδωσε τον τρόπο να πάμε μπροστά, χωρίς τα λεφτά. Εμείς πρέπει να βρούμε τους πόρους, για την ανάπτυξη στον τόπο μας.
Ο Δήμος πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή: με έξυπνες λύσεις, με γνώση που θα διαχέεται συνεχώς και σε όλους, με τεχνογνωσία και πρακτική υποστήριξη, με την ενθάρρυνση και μπαίνοντας μπροστά στη δημιουργία πρωτότυπων δικτύων συνεργασίας όλων των κατηγοριών συμπολιτών μας προς το κοινό όφελος.
Να φτάνουν τα προϊόντα μας σε καλές τιμές από την Αθήνα μέχρι την Κίνα. Να φιλοξενούμε επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Ρωσία και τον Καναδά, οι οποίοι τον επόμενο χρόνο θα ξανάρχονται φέρνοντας μαζί τους και άλλους συμπατριώτες τους. Να διαδώσουμε τον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής και την κρητική διατροφή μας. Να πωλούμε τα προϊόντα μας φυσικά και ηλεκτρονικά, να γίνουν επιτέλους επενδύσεις και στον τόπο μας. Να οργανώνουμε δράσεις για τη νεολαία του κόσμου, για να ετοιμάζουμε σωστά τις επόμενες γενιές.
Σας καλώ να πυκνώσετε τις γραμμές δράσης μας. Γιατί;
? Aπό το 1977 που ήμουν μέλος του Συλλόγου Σελινιωτών Αττικής υποστηρίζω και φροντίζω για την επαρχία μας.
? Mελέτησα ένα – ένα τα χωριά, τα προϊόντα, τις προοπτικές ανάπτυξης που φαίνονται αποτυπωμένα σε ειδική έκδοση της ΑΤΕ.
? Aπό διάφορες θέσεις στην Ευρώπη, πάντα η περιφερειακή ανάπτυξη ήταν το ενδιαφέρον μου και η γνώση μου σήμερα μπορεί να βοηθήσει τον τόπο που γεννήθηκα.
? Aκόμη και τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα προγράμματα έγιναν επί προεδρίας μου και έτσι έφθασε και στην Κρήτη το πρώτο από τα ΜΟΠ αυτά.
? Ως σύμβουλος δεκάδων Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων, συνέταξα προγράμματα, έφερα κονδύλια και έγιναν επενδύσεις, οδήγησα δεκάδες αποστολές σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
? Ειδική ηλεκτρονική έκδοσή μου στελνόταν επί σειρά ετών από την ΚΕΔΚΕ στο σύνολο των Καποδιστριακών Δήμων για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή τους.
? Οι προτάσεις μου για διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων έχουν γίνει δεκτές από νησιωτικά Δημοτικά Συμβούλια και αυτήν ακόμη τη σημερινή περίοδο και μάλιστα αν δεν ήμουν εδώ τώρα θα έπρεπε να ήμουν σε άλλο νησιώτικο Δήμο για όμοιο θέμα.
Προτάσεις μου στα πακέτα Β? και Γ? ΚΠΣ και ΕΣΠΑ έχουν, όχι μόνο ολοκληρωθεί, μα αποδίδουν και καρπούς.
? Οδηγοί και εγχειρίδια μοναδικά στην Ευρώπη κυκλοφορούν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους και φροντίζουν να δώσουν απαντήσεις στα καυτά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.
? Μόλις τον Ιούνιο 2010 κυκλοφόρησε πανελλαδικά και στον υπόλοιπο ελληνισμό ο Οδηγός Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
? Αρχές Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί ειδική έκδοση για τις επιχειρήσεις, όπως είναι οι επιχειρήσεις στον τόπο μας, πως μπορούν να επιβιώσουν μέσα στο σημερινό παγκόσμιο χάλι!
Γιατί η προσπάθεια που γίνεται σήμερα θέλει γνώση και στιβαρά χέρια με αποδείξεις και όχι με λόγια. Γιατί ο τόπος μας μάς έχει όλους ανάγκη και πρέπει να εργαστούμε γι? αυτόν. Όλοι μαζί μπροστά! Η γνώση γεννά την προσδοκία και φέρνει αποτέλεσμα».
 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. ΟΠΙΟΣ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ ΤΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΗ ΝΕΟΛΕΑ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα