Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ”

Στο επίκεντρο όλης της υφηλίου θα βρεθεί η Κρήτη μέσα από την εκδήλωση “Πλανήτης Κρήτη”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, κατά μήκος του Βορείου Οδικού Αξονα Κρήτης Χανιά – Άγιος Νικόλαος.
Περισσότερα από 200.000 άτομα, θα χορέψουν στον ρυθμό του πεντοζάλη σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα “αγκαλιάσει” την Κρήτη απ? άκρου εις άκρον στέλνοντας μηνύματα συναδέλφωσης σε όλο τον κόσμο καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται την επόμενη μέρα της επετείου της ρίψης της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με παράλληλες τοπικές εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων Νομών της Κρήτης, όπου απλοί πολίτες και καλλιτέχνες με το τραγούδι και τον χορό τους, έχουν στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών.
Χθες στη Νομαρχία Χανίων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ΟΤΑ της Κρήτης, φορέων του τουρισμού και χορευτικών Συλλόγων, της Οργανωτικής Επιτροπής του Νομού με στόχο την αρτιότερη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Σπύρος Πρεβεζάνος, εμπνευστής της ιδέας και πρόεδρος του πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού σωματείου “Πλανήτης Κρήτη”, με καταγωγή από τον Αποκόρωνα, “αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο λίγο πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, όλα βαίνουν καλώς, έχουμε κάνει επαφές με την Περιφέρεια Κρήτης, με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη Διεύθυνση του ΕΚΑΒ, ώστε να είναι σε ετοιμότητα. Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη, ώστε να ληφθούν αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα”.
“Στόχος της εκδήλωσης είναι να καθιερωθεί αυτή η μέρα κάθε χρόνο ως «ημέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών της γης».
Επίσης, η ανάδειξη του τόπου μας και η αύξηση του τουρισμού του νησιού.
Παράλληλα συμβάλλει στην προώθηση του εθελοντισμού δεδομένου ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται από εθελοντές. Επίσης μέσα από αυτή την πρωτότυπη ιδέα διεκδικούμε και το βραβείο Γκίνες”, επεσήμανε.
Η “ανθρώπινη” αλυσίδα με όσους πρόκειται να συμμετάσχουν θα ξεκινήσει από την Αργυρούπολη, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή περισσότερα από 55.000 άτομα.
Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο κ. Πρεβεζάνος, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook δημιουργήθηκε ομάδα για την εκδήλωση “Πλανήτης Κρήτη” και μέσα σε είκοσι ημέρες εγγράφηκαν 27.000 μέλη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα