Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών του Δήμου Καντάνου – Σελίνου αναφέρεται μεταξύ άλλων: Θεωρούμε ότι η ενημέρωση που έγινε από την ΡΑΕ προς την ΤΕΔΚ Χανίων και υποβαθμισμένη και ανεπαρκής ήταν. Η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μπιρπίλη, ήταν η μόνη αρμόδια και είχε την υποχρέωση να συναντήσει και να ενημερώσει την ΤΕΔΚ Χανίων και να απαντήσει αναλυτικά στους δημάρχους για τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης στο Αποπηγάδι. Και στην Κρήτη.
Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Αποπηγάδι έχει παγώσει με προσωρινή διαταγή του ΣΤΕ και η υπουργός δεσμεύεται θεσμικά για τις επόμενες κινήσεις της.
Η κα Μπιρπίλη πρέπει να απαντήσει ευθέως ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για το ιδιοκτησιακό στη Κρήτη. Γνωρίζει πολύ καλά από τις χιλιάδες υπομνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα που κατακλύζουν το γραφείο της, ότι η πολιτεία έχει παραβιάσει ευθέως τη νομοθεσία, συγκεκριμένα το άρθρο 62 και το άρθρο 14 του νόμου 998. Καλείται με πολιτική απόφαση να αποκαταστήσει την αδικία που γίνεται εις βάρος των ιδιοκτητών γης, για να σταματήσουν να τους σέρνουν στα δικαστήρια και στα αστυνομικά τμήματα. Πρέπει να μας απαντήσει η κυρία υπουργός για τα 7 υδροηλεκτρικά έργα της Σπίνας που σιωπηρά αδειοδοτούνται και τι θα γίνει με το νερό στο Σέλινο; Οι δήμαρχοι τι λένε για αυτό; H τοπική κοινωνία του Σέλινου έχει διαφορετική άποψη για την καλωδιακή σύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα γιατί πιστεύουν ότι το γιγάντιο έργο διανομής που ξεκινά από το Αποπηγάδι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο φυσικό πλούτο του Σέλινου και δεν θα εξασφαλίσει καθόλου την ενέργεια της Κρήτης.
Προτείνουν οι κάτοικοι ότι οι ΑΠΕ της Κρήτης πρέπει να οριοθετηθούν σωστά, με σεβασμό στο φυσικό και ιστορικό πλούτο και με μικρές οικιακές μονάδες που δεν βλάπτουν το περιβάλλον και εξασφαλίζουν την ανανεώσιμη ενέργεια στην τοπική οικονομία της Κρήτης”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα