Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Α.Ο. ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Με προπόνηση σε Μάλεμε και Αγίους Αποστόλους συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του Πλατανιά και του Α.Ο. Χανιά, αντίστοιχα, ομάδες που “μπήκαν” προχθές στη νέα σεζόν, με όνειρα και φιλοδοξίες για μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (ή Λίγκα 2, όπως θα είναι πλέον η νέα της επίσημη ονομασία).
Πάντως η σεζόν δεν άρχισε καλά για τον Πλατανιά και ειδικά για τον Κατσικοκέρη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο χθεσινό διπλό και θα μείνει εκτός γηπέδου για τουλάχιστον ένα μήνα.
Όμως εκτός από τρέξιμο των ποδοσφαιριστών, είχαμε κάτι ανάλογο και για τους παράγοντες των δυο σωματείων, αφού θέλουν να “κλείσουν” όσο γίνεται πιο σύντομα τις μεταγραφικές τους εκκρεμότητες.
Τέλος, χθες ανακοινώθηκε και επίσημα, με συνέντευξη Τύπου, η έναρξη της συνεργασίας του ΑΟΧ με την Ακαδημία Νέας Κυδωνίας, η οποία σε πρώτη φάση αφορά την κατηγορία παίδων.
Αναλυτικότερα:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Η ατυχία “κτύπησε” τον Νίκο Κατσικοκέρη και κατ’ επέκταση τον Πλατανιά, μόλις τη 2η μέρα της προετοιμασίας που γίνεται στο Μάλεμε, αφού στο χθεσινό “διπλό” ο ικανός σέντερ φορ υπέστη κάταγμα χαμηλά στην κνήμη και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου του τοποθετήθηκε γύψος. Αυτό σημαίνει ότι ο Κατσικοκέρης θα χάσει όλη σχεδόν την προετοιμασία της ομάδας, αφού ο χρόνος απουσίας του από τα γήπεδα θα είναι τουλάχιστον ένας μήνας.
Η πρώτη συγκέντρωση, ο αγιασμός και το πρώτο “διπλό” έγιναν προχθές, παρουσία και υπό δοκιμήν παικτών, ενώ από από τους νεοαποκτηθέντες (με ορισμένους εκκρεμεί το τυπικό μέρος της υπογραφής των συμβολαίων, όμως θεωρούνται παίκτες του Πλατανιά) απουσίαζε ο αργεντινός Χουάν Μουνάφο Όρτα (που αναμένεται να έρθει μέσα στην εβδομάδα). Στο καλωσόρισμά του, ο Μίκι Τσίρκοβιτς ευχήθηκε σε όλους μια χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς (κάτι που δυστυχώς δεν έγινε) και προβλήματα, τονίζοντας ότι τους περιμένει πολλή δουλειά στην προετοιμασία, ώστε να έιναι έτοιμη η ομάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Παρόντες ήταν επίσης ο συνεργάτης του Τσίρκοβιτς, Βασίλης Μόσχος, ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ομάδας, Ηλίας Μαχαίρας, ο προπονητής τερματοφυλάκων, Περικλής Δρακάκης και η φυσιοθεραπεύτρια, Αμαλία Σταματάκη.
Η ομάδα θα παραμείνει στο Μάλεμε μέχρι τις 29 Ιουλίου, οπότε θ’ αναχωρήσει για το Καρπενήσι, όπου το διάστημα 30 Ιουλίου-9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Α.Ο ΧΑΝΙΑ
Δεν υπήρξαν μεταγραφικές εξελίξεις στη χθεσινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της υπό σύσταση ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά, που έγινε παρουσία του προπονητή, Γιάννη Μαρκάκη, Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση “… κατά την συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν την διοικητική και αγωνιστική οργάνωση της ομάδας εν όψει της συμμετοχής της στην επαγγελματική κατηγορία. Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι υπεύθυνος επικοινωνίας και ΜΜΕ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βιριράκης ενώ διευθυντής της ομάδας ο Μανώλης Δασκαλάκης. Την Πέμπτη θα κυκλοφορήσουν και τα εισιτήρια διαρκείας που θα είναι τριών κατηγοριών. Η χρυσή κάρτα διαρκείας θα τιμάται 200 ευρώ, η ασημένια 150 και η μπλε κάρτα (που θα αφορά τους αγώνες του α’ γύρου) 100 ευρώ. Την ερχόμενη εβδομάδα θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου σε ημέρα, χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί, κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για τις μετεγγραφές της ομάδας, ανανεώσεις με ποδοσφαιριστές και για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΑΟΧ. Τα μέλη της υπό σύσταση ΠΑΕ εργάζονται από κοινού με στόχο την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και υγιούς ομάδας που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολυάριθμων φίλων της”.
Στην προχθεσινή πρώτη συγκέντρωση, στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου ήταν ο Τριχιάς, ο οποίος θεωρείται ότι έχει συμφωνήσει με την ομάδα (πάντως χθες αναχώρησε από την πόλη μας), ενώ στην προπόνηση μετείχαν κανονικά οι Μποχώνης, Πλουσής, αλλά και δυο υπό δοκιμή παίκτες, ενώ σήμερα αναμένονται οι Αντωνόπουλος, Τσιτλακίδης.
Προχθές, λοιπόν, υπό το βλέμμα του Γιάννη Μαρκάκη και τις οδηγίες του συνεγάτη του, Γιώργου Προμπονά, οι “μπλε” έτρεξαν τα πρώτα τους χιλιόμετρα, ενώ στη συνέχεια έπαιξαν ολιγόλεπτης διάρκειας “διπλό” και ακολούθησε ο αγιασμός.
Από χθες οι προπονήσεις γίνονται στους Αγίους Αποστόλους, ενώ την Παρασκευή ο ΑΟΧ θα δώσει το πρώτο του φιλικό, στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη και στις 26 Ιουλίου η ομάδα θ’ αναχωρήσει για τη Νάουσα, όπου στα “Τρία Πέντε Πηγάδια” θα κάνει (μέχρι τις 6 Αυγούστου) το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Κατά τη διάρκειά του θα δώσει και τρία φιλικά, με Αναγέννηση Σερρών (31/7), Εθνικό Πειραιώς (2/8) και Πανθρακικό (4/8).
ΛΙΓΚΑ 2 Ή Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του καταστατικού για την εκλογή προέδρου της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έγινε προχθές, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε και η μετονομασία των πρωταθλημάτων. Συγκεκριμένα, στα πρότυπα της Σούπερ Λίγκ, τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας θα ονομάζεται “Λίγκα” και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής “Λίγκα 2”.
Ακόμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΠΑΕ Παναιτωλικός υπέβαλε αίτημα στην ΕΕΠ Β’ και Γ’ Εθνικής να διεξαχθεί η φετινή κλήρωση των πρωταθλημάτων (θα γίνει στις 23 Αυγούστου) στο Αγρίνιο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα