Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΑΥΔΟ

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για ταξιδιώτες επαγγελματίες και κατοίκους της ακριτικής Γαύδου καθώς το νησί – ουσιαστικά – συνεχίζει να τελεί υπό καθεστώς απομόνωσης.
Ο κοινοτάρχης της Γαύδου Στρατής Λαμπάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην Αθήνα προσπαθώντας να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη δρομολόγηση του πλοίου “Αλέξανδρος”.
Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του στα “Χ.Ν.”, θα έπρεπε – εδώ και μέρες – το “Αλέξανδρος” να βρίσκεται στα Χανιά δίνοντας λύση στο πρόβλημα.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί παρατείνοντας το καθεστώς αβεβαιότητας στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Γαύδο και την αγωνία για δεκάδες ταξιδιώτες που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες τα “Χ.Ν.” με τον κ. Λαμπάκη, ο κοινοτάρχης της Γαύδου δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.
Όπως ανέφερε, όμως, εκτιμά ότι από μέρα σε μέρα θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις και διευκρίνισε ότι μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες η Κοινότητα θα εκδόσει σχετική ανακοίνωση.
“ΧΑΟΣ” ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Και ενώ στην Αθήνα συνεχίζονται οι μαραθώνιες προσπάθειες για το “Αλέξανδρος” η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με το ακριτικό νησί εξυπηρετείται αυτή τη στιγμή από το πλοίο “Σοφία Π.” της Κοινοπραξίας “Νηρέας” και κατά περίσταση από το “Ελαφόνησος”.
Το “Σοφία Π.” – σύμφωνα με τον Λιμενικό Σταθμό Παλαιόχωρας – εκτελεί το δρομολόγιο της άγονης γραμμής Παλαιόχωρα – Γαύδος, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 8.30 το πρωί, έχοντας όμως πολύ περιορισμένες δυνατότητες στη μεταφορά επιβατών.
Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε στα “Χ.Ν.”, ο πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ Γιάννης Μπραουδάκης, το “Δασκαλογιάννης”, το οποίο μεταφέρει μόνο οχήματα, θα συνεχίσει έως τις 30 Ιουλίου – όπως είχε δεσμευτεί – να εκτελεί κάθε Παρασκευή και Κυριακή το δρομολόγιο Σφακιά – Γαύδος μέσω Αγ. Ρουμέλης.
Το πλοίο αναχωρεί από τα Σφακιά στις 10.30 το πρωί και από Αγ. Ρουμέλη στις 12 το μεσημέρι.
Η διακοπή των δρομολογίων του “Δασκαλογιάννης” αναμένεται να εντείνει τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου, αφού οι όποιοι επισκέπτες θελήσουν να μεταβούν στο ακριτικό νησί δεν θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των οχημάτων τους.
Στο μεταξύ, ο κ. Μπραουδάκης τόνισε ότι σε περίπου 15 ημέρες θα δρομολογηθεί στη γραμμή Σφακιά – Γαύδος και Παλαιόχωρα – Γαύδος το πλοίο “Νεπτούν” της ΑΝΕΝΔΥΚ.
Αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο πλοίο – που θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 50-60 επιβατών – εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η ΑΝΕΝΔΥΚ συνεχίζει τις προετοιμασίες για τη δρομολόγηση, από το 2011, του πλοίου “Σφακιά 1” σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα