Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Αρχισαν οι εγγραφές 
Αρχισαν οι εγγραφές για τα τμήματα σχολικού έτους 2010-2011 της ΕΠΑ.Σ Χανίων του ΟΑΕΔ. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τις 21/6/2010 έως και 31/08/2010 και θα λειτουργήσουν, οι ακόλουθες ειδικότητες στη Σχολή στον Ταυρωνίτη Κισσάμου.
1. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.
2. Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών
3. Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου
4. Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών έργων.
5. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών.
6. Μαγειρικής Τέχνης
7. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ
8. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
9. Βοηθών Φαρμακείου.
Δικαίωμα εγγραφής στην Α’ τάξη έχουν οι νέοι και οι νέες που γεννήθηκαν από το 1987 έως και 1994 και έχουν ολοκληρώσει την Α’ τάξη Λυκείου ή αντίστοιχο Τίτλο Σπουδών.
Οι φοίτηση στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει:
– Πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις.
– Αμοιβή πρακτικής και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη
– Επίδομα στέγασης και σίτισης
– Αναβολή στράτευσης
– Διετή προϋπηρεσία στην ειδικότητα σπουδών
– Πτυχίου Επιπέδου ΙΙΙ (επαγγελματικών δικαιωμάτων).
– Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε ΙΕΚ.
Πληροφορίες όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08.30 έως 13.00 στα τηλέφωνα (28240) 22314 ή (28240) 22315.

?
ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Υποβολή αιτήσεων
έως 21 Ιουλίου
Από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων ανακοινώνεται η Υποβολή αιτήσεων για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής όλων των κλάδων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλούνται οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των κλάδων να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2010-2011 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr και http://dide.chan.sch.gr/
Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων ορίζεται μέχρι από 13-07-2010 και 21- 07- 2010. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 28210 47139.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Κάλεσμα
σε απεργία
Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Πανιατρική Απεργία την οποία οργανώνει ο ΠΙΣ αύριο, Τετάρτη 21 Ιουλίου, αντιδρώντας στο τελευταίο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

ΣΤΟΝ ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ
Σεμινάριο για
τον αγροτουρισμό
Σεμινάριο με θέμα την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στο πεδίο του αγροτουρισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Ρουμανίας για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού της αγροτικής οικονομίας των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου σήμερα, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας επίσκεψης που πραγματοποιούν οι Ρουμάνοι εταίροι μας προκειμένου να αποκομίσουν γνώσεις από την εμπειρία καλών πρακτικών στον αγροτουρισμό.
Στο σεμινάριο θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι: Μαρία Μάρακα, διευθύντρια Μελετών και Επενδύσεων του Ε.Ο.Τ., Πηνελόπη Νομπιλάκη, προϊσταμένη του Τμήματος Επενδύσεων και Ενημέρωσης Επενδυτών, Οτιλία Μαντά, υπεύθυνη προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ανθρωπίνων Πόρων στον Αγροτουρισμό εκ μέρους του Δικτύου Εμπειρογνωμόνων Αθήνας ANCE, καθώς επίσης εκπρόσωποι Αναπτυξιακών Φορέων, εκπρόσωποι επιχειρήσεων της Ένωσης Αγροτουρισμού Κρήτης και άλλοι επιχειρηματίες του χώρου.
Η αντιπροσωπία στο εβδομαδιαίο της πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στην Αξό, στον Βάμο, στο Πάνορμο, Μαργαρίτες, στη Μηλιά κ.α.

ΣΤΟ ΚΕΓΕ ΧΑΝΙΩΝ
Ενημέρωση παραγωγών για
τους εχθρούς της ντομάτας
Για την ενημέρωση των παραγωγών ντομάτας όσον αφορά στο έντομο Tuta absoluta, εχθρό της ντομάτας και άλλων σολανωδών και προκειμένου να διασφαλισθεί η ποιότητα των προϊόντων και να περιοριστεί η έκταση των ζημιών, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων θα πραγματοποιήσει ημερίδα την Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 10 π.μ. στο Κ.Ε.Γ.Ε. Χανίων.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
10 π.μ. ? 12 μ.: Χαιρετισμοί και ομιλίες από εκπροσώπους και επιστήμονες του ΥΠ.Α.Α. και Τ. και των εποπτευομένων φορέων.
12 – 12.30 μ.: Διάλειμμα.
12.30 μ. ? 2 μ.μ.: Συζήτηση.
Στην ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και γεωτεχνικοί των Νομών Χανιών και Ρεθύμνης.

AΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ
Ανακοίνωση υποψηφίων
συμβούλων στο Θέρισο
Την ανακοίνωση  υποψηφίων συμβούλων,  στην εκλογική περιφέρεια  Θερίσου, του συνδυασμού Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης. Η παρουσιάσει  θα γίνει στην Πλατεία Μαρτύρων στα Περβόλια, στις 6 το απόγευμα.

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Δικαίωμα ψήφου και για
υπηκόους τρίτων χωρών
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων ανακοινώνεται ότι κατά τις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών της νέας δημοτικής περιόδου, θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι υπήκοοι των τρίτων χωρών της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας και της Ελβετίας μόνο εφόσον κατέχουν άδεια διαμονής που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ή την οικεία Περιφέρεια.
΄Οσοι όμως από αυτούς είναι κάτοχοι αδειών διαμονής που έχουν εκδοθεί από αστυνομικές αρχές, δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Η προθεσμία εγγραφής των παραπάνω στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, λήγει την 31 Αυγούστου 2010.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και για περισσότερες πληροφορίες, να απευθύνονται στους κατά τόπους Δήμους ή Κοινότητες.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σύλληψη για κλοπή
Για κλοπή κατηγορείται ένας 46χρονος Χανιώτης ο οποίος συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σούδας. Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται σχετικά:
“Μεσημβρινές ώρες χθες (προχθές), καταγγέλθηκε από έναν 47χρονο ημεδαπό, ότι άγνωστος δράστης εισήλθε εντός περιφραγμένου χώρου εταιρείας και αφαίρεσε διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας διακοσίων (200) ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης είναι ο παραπάνω ημεδαπός, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη”.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Εξερεύνηση για φυτείες κάνναβης

Ρέθυμνο
Χωρίς ευρήματα ολοκληρώθηκε η πρώτη από αέρος επιχείρηση για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης στο νομό Ρεθύμνου χθες.
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί και για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι σε αυτήν συνέδραμε και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι, παράλληλα με τις επίγειες δυνάμεις της Α.Δ. Ρεθύμνου, έγινε εξερεύνηση σε διάφορες περιοχές του νομού, όπου ωστόσο δεν βρέθηκε καμία φυτεία κάνναβης και έτσι οι αστυνομικοί αποχώρησαν άπρακτοι.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι φέτος δεν έχει εντοπιστεί καμία φυτεία στο νομό Ρεθύμνου ούτε κατά τις προηγούμενες εξερευνήσεις, ενώ προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ., που εστιάζεται στο εάν αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι δεν υπάρχουν φυτείες ή εάν οι ενδεχόμενοι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει να τις καλύψουν με άλλους τρόπους και σε άλλα σημεία από εκείνα, που στο παρελθόν είχαν βρεθεί φυτείες.
Πάντως, από την Α.Δ. Ρεθύμνου σημειώνουν πως οι εξερευνήσεις θα συνεχιστούν, ώστε να βρεθούν, εάν πράγματι υπάρχουν, φυτείες κάνναβης στο νομό Ρεθύμνου.

ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Σύλληψη νεαρών γονέων
για έκθεση ανηλίκων

Ρέθυμνο
Ένα ζευγάρι ρεθυμνιωτών, ηλικίας 35 και 31 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκων και εξύβριση. Το περιστατικό καταγράφηκε στις 2.45 τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από νυχτερινό κέντρο στον Πλατανιά. Οι δύο νεαροί γονείς είχαν αποφασίσει να διασκεδάσουν και άφησαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, που βρισκόταν στο πάρκινγκ του κέντρου, τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ενός και πέντε ετών, τα οποία κοιμόντουσαν…
Ωστόσο, κάποια στιγμή τα δύο μικρά ξύπνησαν και αναστατώθηκαν από το γεγονός ότι βρίσκονταν μόνα τους μέσα στο αυτοκίνητο και σύμφωνα με τις πληροφορίες άρχισαν να κλαίνε. Κάποιος περαστικός είδε τα παιδιά και ειδοποίησε την αστυνομία. Αστυνομικοί έφτασαν στο κέντρο και είδαν πράγματι τα παιδιά στο αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια μπήκαν στο νυχτερινό μαγαζί αναζητώντας τους γονείς. Εκεί, τους εντόπισαν και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν, με την κατηγορία της έκθεσης, ενώ κατά την ώρα της σύλληψης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Α.Δ. Ρεθύμνου, ο 35χρονος εξύβρισε τους αστυνομικούς.
Χθες, το νεαρό ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, που τους άσκησε διώξεις και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους ορίστηκε δικάσιμος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα