Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑ ΧΑΡΚΙΑ

Ρέθυμνο
Σε συναγερμό τέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νομό Ρεθύμνου χθες το μεσημέρι λόγω
της μεγάλης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ Μέσης και Καβουσίου και κοντά
στα Χάρκια, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν περίπου 400 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κατοικημένη περιοχή.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι, οπότε και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου και άμεσα όλη η δύναμη με 7 οχήματα και 15 άντρες έσπευσαν στο σημείο, ενώ από την πρώτη στιγμή “σηκώθηκε” και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο έκανε ρίψεις νερού μέχρι αργά το βράδυ. Παράλληλα, στο σημείο έφτασαν και δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, που επιχείρησε στις δύσβατες περιοχές, όπου είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά.
Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου, Χρήστος Μπουραντάς, ενώ αργότερα έφτασε και ο Περιφερειακός Διοικητής του πυροσβεστικού σώματος στην Κρήτη, Νικόλαος Τζίφας.
Όπως σημείωσε στην Κ.Ε. ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Χρήστος Μπουραντάς, το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευε εξαιρετικά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ και ο δυνατός αέρας δυσχέραινε την προσπάθεια κατάσβεσης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πυρκαγιά είχε δύο μεγάλες εστίες, που έκαιγαν ταυτόχρονα και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
Γύρω στις εννέα το βράδυ, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ δυνάμεις της Π.Υ. παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο για την πλήρη κατάσβεσή της.
Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα αναλάβει να διερευνήσει τα αίτια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ενώ εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις, ακόμα και αν πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα