Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗ

Αποσύρει την υποψηφιότητά του από τον Δήμο Κισάμου ο δρ γεωπόνος ? ερευνητής Κωνσταντίνος Σ. Χαρτζουλάκης όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες. Στην ανακοίνωση ? δήλωσή του ο κ. Χαρτζουλάκης αναφέρει:
“Όπως είναι γνωστό στις 13/6/2010 προτάθηκα αλλά και κατέθεσα υποψηφιότητα για αξιολόγηση ως δήμαρχος για τον διευρυμένο Δήμο Κισάμου στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις του Πολιτικού και Εθνικού Συμβουλίου. Η απόφαση αυτή ήταν καθαρά πολιτική, μετά και τις πρωτόγνωρες διαδικασίες αντικειμενικής αξιολόγησης που θέλησε να καθιερώσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου και προέκυψε από ενεργούς πολίτες της Κισάμου, που χρόνια εκφράζουν την αγωνία τους με διάφορους τόπους για την αποτυχία του εφαρμοζόμενου μοντέλου και αποφάσισαν να εκφρασθούν με την πρόκληση του «Καλλικράτη».
Ανθρώπους που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν συγκρούσεις και ανατροπές και όχι απλή διαχείριση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ανάπτυξη της Κισάμου.
Ανθρώπους με νέες ιδέες και τρόπο σκέψης, που παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και ο καθένας προσωπικά, έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης τετραετίας ώστε η Κίσαμος να κινηθεί σε «νέους δρόμους».
Ανθρώπους που έχουν κοινό όραμα και συνοχή, μπορούν να διαμορφώνουν στρατηγική ανάπτυξης, να προγραμματίζουν, να συντονίζουν και να ελέγχουν την υλοποίηση του έργου και των στόχων και να αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.
Ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει ότι αποτελεσματική δημοτική αρχή σημαίνει διοικητική ικανότητα, επιστημονική γνώση, δυναμισμό και κυρίως σύγχρονες αντιλήψεις, σχεδιασμό, προγραμματισμό και έλεγχο μέσο ορθολογικής σκέψης και επιστημονικής τεκμηρίωσης και δεν είναι δέσμιοι απωθημένων, νοοτροπιών, λογικών και πρακτικών περασμένων δεκαετιών.
Και τέτοιοι άνθρωποι στην Κίσαμο στο ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο- υπάρχουν πολλοί.
Εναν μήνα μετά δεν έχει τουλάχιστον ανακοινωθεί η αξιολόγηση από τα αρμόδια όργανα με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη συλλογική οργάνωση της ολοκληρωμένης «δημοτικής πρότασης» αλλά και σχόλια για απαξίωση της διαδικασίας (μη θεσμικές παρεμβάσεις κ.λπ.).
Με την κατάθεση της υποψηφιότητας δεν ήταν στόχος μου να διχάσω τον πολιτικό φορέα που ανήκω στην Κίσαμο σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την περιοχή και τη χώρα. Και επειδή στη ζωή μου έμαθα να σέβομαι τους θεσμούς, ακόμα και με τις λειτουργικές τους αδυναμίες αλλά και να μην υποτιμώ τη νοημοσύνη των πολιτών δηλώνοντας «ανεξάρτητος» αποσύρω την υποψηφιότητά μου.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που στήριξαν ουσιαστικά και ηθικά την υποψηφιότητά μου και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε μαζί να δίνουμε τον αγώνα για να αλλάξει η Κίσαμος”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα