Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διακρίσεις σε στίβο και τεχνική κολύμβηση
Σε δυο πανελλήνιες διοργανώσεις που ολοκληρώθηκαν χθες μετείχαν χανιώτικες ομάδες, σημειώνοντας νέες επιτυχίες. Στο πρωτάθλημα στίβου παίδων-κορασίδων (έγινε στις Σέρρες), ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος πήρε χρυσό στη σφύρα με τον Μιχάλη Αναστασάκη και χάλκινο με τον Νεκτάριο Φυλλαδιτάκη, ενώ ο Βαγγέλης Βόλτσης κατέκτησε χάλκινο στο ακόντιο.
Στους ίδιους αγώνες, ο Δημήτρης Κοντζεδάκης (Α.Ο. Κύδων) πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ, ενώ μαζί με τους Γιώργο Σκουλάκη, Διονύση Καριμπίδη και Σοφοκλή Καλυκάκη, κατέκτησαν το χάλκινο στη σκυταλοδρομία 4×400μ.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα κατηγοριών τεχνικής κολύμβησης (διεξήχθη στον Βόλο), ο Ν.Ο. Χανίων απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δίκαια θεωρείται ως το κορυφαίο σωματείο στη χώρα μας, αφού μπορεί τελικά να πήρε την 2η θέση στη γενική βαθμολογία (αναδειχθηκε 1ος στα κορίτσια και 2ος στ’ αγόρια), έχοντας συγκομιδή 42 μεταλλίων (11 χρυσά, 16 ασημένια, 15 χάλκινα), όμως μέσα στη πισίνα πήρε την 1η, την οποία έχασε -με διαφορά 10.5β- λόγω… ακύρωσης από τους κριτές της ομάδας σκυταλοδρομίας 4×100μ νέων. Περισσότερα για τις προαναφερόμενες διοργανώσεις, σ? επόμενο φύλλο.

Στα Χανιά το μεσογειακό
κύπελλο συγχρ. κολύμβησης
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την υποδοχή στα Χανιά του όπεν μεσογειακού κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης, το οποίο θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, 21-25 Ιουλίου.
Ήδη οι αποστολές των ομάδων καταφθάνουν στην πόλη μας, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η τελετή έναρξης των αγώνων (τους οποίους διοργανώνει η ΚΟΕ, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Χανίων) θα γίνει αύριο (8μμ στο Ενετικό Λιμάνι – Φρούριο Φρικά).
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου (12.30μμ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) και στον ίδιο χώρο θα προηγηθεί (9πμ-12.30μμ) η συνεδρίαση της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Υγρού Στίβου.
Τέλος, η τεχνική σύσκεψη των αγώνων έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 21 Ιουλίου (10πμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων).
Όπως έχει ανακοινωθεί, η σπουδαία αυτή διοργάνωση αναμένεται να φέρει στα Χανιά περισσότερα από 300 άτομα (αθλήτριες-προπονητές-συνοδούς), ενώ με τις εθνικές μας ομάδες θ? αγωνιστούν και αθλήτριες του ΝΟΧ.

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Μια ανάσα
από Ριέρα
Το πολυπόθητο “ναι” της Λίβερπουλ φαίνεται να άκουσαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, αναφορικά με το θέμα της μεταγραφής του Άλμπερτ Ριέρα.
Ο Ισπανός άσος θα μετακομίσει στο Λιμάνι του Πειραιά, όπως επιβεβαιώνεται και από τον υπεύθυνο σκάουτινγκ της Λίβερπουλ, Εντουάρντο Μασία, ο οποίος τόνισε ότι οι “Reds” θα δεχθούν την προσφορά των “Ερυθρόλευκων”.
«Μην ανησυχείτε. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε. Η Λίβερπουλ θα δεχθεί την προσφορά σας», είπε ο Μασία στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, που μίλησαν μαζί του χθες, ενώ η «Daily Mail» αναφέρει ότι η «Λίβερπουλ είναι έτοιμη να πουλήσει τον Ριέρα στον Ολυμπιακό, έναντι 4 εκατομμυρίων λιρών (σ.σ. 4.8 εκ. ευρώ), ώστε να εξασφαλίσει χρήματα για την απόκτηση του Λοΐκ Ρεμί», ανέφερε ο Μεσία.
Προχθές μπήκε στο παιχνίδι της απόκτησης του Ριέρα και η Γιουβέντους, με τους Άγγλους να υποστηρίζουν ότι πρότειναν στη Λίβερπουλ ακόμα και τον Πόουλσεν, που βρίσκεται στη λίστα των Reds, αλλά η Ιταλική ομάδα ήθελε δανεικό τον Ριέρα.
Όλοι πάντως στο Λιμάνι είναι αισιόδοξοι ότι το μεγάλο «μπαμ» θα γίνει και ο διακαής πόθος του Βαγγέλη Μαρινάκη θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
Στα πράσινα ο Σάτο
Αθήνα
Σε συμφωνία με τον Ρομέν Σάτο φέρεται ότι ήρθε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής.
Ο πρώην άσος της Σιένα συμφώνησε να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πράσινους», με τις απολαβές του να φτάνουν συνολικά στα 7 εκατομμύρια δολάρια. Η πρόταση αυτή του Παναθηναϊκού, έκανε άλλωστε τη διαφορά, καθώς ήταν σαφώς καλύτερη από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού, ο οποίος πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στον Κελάτι.
Ο Σάτο, γεννημένος στις 2/3/1981, αγωνίζεται στις θέσεις 3 και 4 και έχει ύψος 1.95. Την περασμένη σεζόν με τη Σιένα, πέτυχε 218 πόντους, μαζεύοντας 84 ριμπάουντ και έχοντας 24 κλεψίματα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα