Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Με την αισιοδοξία για μια καλή παρουσία στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αρχίζουν σήμερα την προετοιμασία τους οι δυο ομάδες που εκπροσωπούν το χανιώτικο ποδόσφαιρο, ο Πλατανιάς και ο “νεοφώτιστος” Α.Ο. Χανιά.
Το περασμένο τριήμερο υπήρξε μεταγραφική δραστηριότητα και στα δυο σωματεία, με τον Πλατανιά ν’ ανακοινώνει μια μεταγραφή, αλλά και μια αποχώρηση, ενώ ο ΑΟΧ φέρεται να έχει σχεδόν συμφωνήσει με 5 πολύ γνωστούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναμένεται να υπογράψουν σύντομα συμβόλαια συνεργασίας. Αναλυτικότερα η… κίνηση στις δυο ομάδες του νομού μας.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Στο Μάλεμε θα γίνει σήμερα (5.30μμ) ο αγιασμός και η πρώτη προπόνηση του Πλατανιά, ο οποίος ανακοίνωσε προχθές την απόκτηση και του Ορέστι Μπάτζιο, με ελεύθερη μεταγραφή από την Ιωνία 2000.
Ο 20χρονος (γεννήθηκε στις 17/10/90) ποδοσφαιριστής ήταν βασικό στέλεχος της Ιωνίας τα δύο τελευταία χρόνια, παίζοντας σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της Α’ κατηγορίας, σκοράροντας μάλιστα (παρά το γεγονός ότι δεν είναι επιθετικός, αλλά αμυντικό χαφ) φέτος 12 φορές. Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης πλέον του Πλατανιά, ο Μπάτζιο τόνισε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στην ομάδα και έτσι θα έχω την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι οι καλύτερες και θέλω να βοηθήσω τον Πλατανιά να πετύχει τους στόχους του. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω να μπω όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο κλίμα και να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου”.
Ανακοίνωση εξέδωσε και την προηγούμενη ημέρα ο Πλατανιάς, που όμως αυτή τη φορά ήταν για παραχώρηση ενός ακόμη βασικού της ποδοσφαιριστή, του Χρήστου Παληγεώργου, ο οποίος είναι ο δεύτερος παίκτης της (μετά τον Ντίνο Πάγκαλο) που αποκτά την ευκαιρία να παίξει τη νέα αγωνιστική περίοδο σε ομάδα Β’ Εθνικής και συγκεκριμένα τον Θρασύβουλο, όπου θα έχει συμπαίκτη τον αδελφό του, Γιώργο. Στη σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΠΑΕ, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “… ευχαριστούμε τον Παληγεώργο για την προσφορά του τα δύο προηγούμενα χρόνια στην ομάδα, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του περιφερειακού πρωταθλήματος και του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Πλατανιά μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη και δικαιωμένη, καθώς η εξέλιξη που είχε το ζήτημα του Παληγεώργου, σε συνδυασμό με τις περιπτώσεις του Πάγκαλου αλλά και του γυμναστή Λεωνίδα Παπαδάκη (ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στον Παναιτωλικό), αποτελούν την επιπλέον απόδειξη για τη συνειδητή και σοβαρή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο”.
Στη σημερινή “πρώτη” θα παραβρεθούν παλιοί και νέοι ποδοσφαιριστές, που θα παραμείνουν στο Μάλεμε και θα γυμνάζονται υπό τις οδηγίες του Μίκι Τσίρκοβιτς (ο οποίος θα έχει συνεργάτη τον Βασίλη Μόσχο, ενώ υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ομάδας θα είναι ο Ηλίας Μαχαίρας) μέχρι τις 29 Ιουλίου, οπότε η ομάδα θ’ αναχωρήσουν για το Καρπενήσι, όπου το διάστημα 30 Ιουλίου-9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πάντως οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι διοικούντες βρίσκονται σ’ επαφές με αρκετούς ποδοσφαιριστές, ενώ μέχρι την αναχώρηση για το Καρπενήσι, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα παραμονής ή όχι του λιθουανού, Ντάριους Ζουτάουτας.
Α.Ο. ΧΑΝΙΑ
Πρώτο… ραντεβού σήμερα και για τον ΑΟΧ, οι παίκτες του οποίου θα συγκεντρωθούν στο Εθνικό Στάδιο (6μμ, για τον καθιερωμένο αγιασμό, αλλά και προπόνηση), στο οποίο θα κάνουν το πρώτο μέρος της προετοιμασία τους μέχρι και τις 26 Ιουλίου, οπότε θ’ αναχωρήσουν για τη Νάουσα (το βασικό στάδιο θα γίνει στα “Τρία Πέντε Πηγάδια”), απ’ όπου θα επιστρέψουν στις 6 Αυγούστου. Μάλιστα, στο διάστημα αυτό η ομάδα έχει κλείσει και δυο φιλικά, με Πανθρακικό και Εθνικό Πειραιώς, ενώ το πρώτο φετινό φιλικό έχει προγραμματιστεί σχετικά νωρίς, αφού την Παρασκευή 23 Ιουλίου πρόκειται να παίξει με τον Εργοτέλη, στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου.
Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Μαρκάκης και ο συνεργάτης του, Γιώργος Προμπονάς, λογικά, θα δουν σήμερα και νέα πρόσωπα, αφού το Σαββατοκύριακο υπήρξαν επαφές με τρεις υπό μεταγραφήν ποδοσφαιριστές και κάποιοι από αυτούς αναμένεται να βρίσκονται σήμερα στο Στάδιο, αφού έχουν σχεδόν συμφωνήσει και απομένουν διαδικαστικές λεπτομέρειες για να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πρόκειται για τον 31χρονο έμπειρο επιθετικό Γιώργο Τριχιά (αναμενόταν χθες βράδυ στην πόλη μας), που πέρυσι έπαιζε στην Ρόδο, τον 29χρονο χαφ Γιώργο Αντωνόπουλο (βασικό πέρυσι στον Βύζαντα Μεγάρων), αλλά και τον μεσοεπιθετικό της Αναγέννησης Ιεράπετρας, Γενάδιο Τσιτλακίδη (με 15 και 12 γκολ, αντίστοιχα, τις δυο τελευταίες χρονιές στο περιφερειακό).
Ακόμη, κάτι ανάλογο συμβαίνει τόσο με τον Πλουσή (του Ρούβα), όσο και με τον Μποχώνη (Γιούχτα).
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΟΧ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ: “Η αξιοποίηση και η ανάδειξη του ταλέντου του χανιώτη ποδοσφαιριστή με στόχο, σε λίγα χρόνια το χανιώτικο ποδόσφαιρο να είναι αυτοδύναμο, είναι ο στόχος της κοινής προσπάθειας του ΑΟ Χανιά με τις Ακαδημίες της Νέας Κυδωνίας. Το πλαίσιο και οι λεπτομέρειες της σημαντικής αυτής για το ποδόσφαιρο των Χανίων συνεργασίας, θα αναλυθούν σε συνέντευξη τύπου, που θα δοθεί αύριο Δευτέρα, στις 11.30πμ στη Νομαρχία Χανίων”. Τα παραπάνω αναφέρονται στη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΟΧ, για τη συνεργασία των ακαδημιών του με αυτές της Νέας Κυδωνίας, που θα είναι και το θέμα της σημερινής συνέντευξης Τύπου.
ΑΚΟΜΗ ΤΡΕΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Ο ΑΚΡΙΤΑΣ: Ο Νίκος Καραδάκης θα φοράει τη νέα αγωνιστική περίοδο τη φανέλα του Ακρίτα, αφού ο έμπειρος σέντερ φορ απάντησε θετικά στην πρόταση που του είχε υποβάλει ο πρόεδρος του σωματείου, Μιχάλης Φλεματάκης. Ακόμη, παίκτες της ομάδας του Νιου Χωριού θα είναι δυο χανιώτες αμυντικοί, ο Μανώλης Κελαϊδής (αγωνιζόταν με τον Μινώταυρο στο περυσινό περιφερειακό) και ο Στέλιος Πολιουδόβαρδας (του Πλατανιά, που δεν έπαιξε πέρυσι, αφού υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία).
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Απόλλωνα Αγίου Ιωάννου, όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Αναλυτικά η σύνθεσή του.
Πρόεδρος: Νίκος Σουχλάκης, αντιπρόεδρος: Ευτύχης Αλυγιζάκης, γενικός γραμματέας: Λευτέρης Πετράς, ταμίας: Δημήτρης Ακουμιανάκης, γενικός αρχηγός: Μιχάλης Μουστάκας, μέλη: Κυριάκος Αλυγιζάκης, Γιάννης Ντερμανάκης.
Ακόμη, όπως μας ενημέρωσαν, προπονητής στην ομάδα για τη νέα σεζόν θα είναι ο Δημήτρης Αμαραντίδης.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΙΩΝΙΑ 2000: Το Δ.Σ του Α.Ο. Ιωνία 2000 καλεί τα μέλη του σωματείου στην τακτική γενική συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Ιουλίου (8μμ, στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στη Σπλάντζια – Πλατεία 1821, αριθμός 13) με θέματα:
– Oικονομικός και διοικητικός απολογισμός
– Τροποποίηση του καταστατικού του σωματείου
– Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η γ.σ. θα επαναληφεί την Τετάρτη 28 Ιουλίου, σε ίδιο χώρο και χρόνο, με τα ίδια θέματα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα