Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

Αθήνα
Την πρώτη της συγκέντρωση εν όψει του Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Τουρκία, πραγματοποίησε χθες η Εθνική Ελλάδας, με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιόνας Καζλάουσκας να υποδέχεται τους παίκτες που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία.
Παρών στην πρώτη συγκέντρωση ήταν και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν ακολούθησε την αποστολή που έφυγε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Ο Έλληνας φόργουορντ θέλησε, όμως, να συναντήσει τους συμπαίκτες του και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία. «Είναι δύσκολο για μένα ψυχολογικά να μην μπορώ να βοηθήσω την Εθνική για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι. Εύχομαι καλή επιτυχία με όλη μου την καρδιά στα παιδιά. Ελπίζω να επιστρέψω στις επόμενες διοργανώσεις», τόνισε ο Βασιλόπουλος.
Κεντρικό πρόσωπο στην πρώτη της Εθνικής ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος όμως δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Έχω τοποθετηθεί για αυτό μέσω του site της ομάδας και δεν είναι της παρούσης να μιλήσουμε για αυτό. Όλοι παλεύουμε για το καλύτερο στην Εθνική και αυτή την περίοδο ξεχνάμε τις ομάδες μας. Το κλίμα είναι άλλωστε πολύ καλό».
Από την πλευρά του ο Γιόνας Καζλάουσκας έθεσε ως στόχο της ομάδας την κατάκτηση ενός μεταλλίου: «Είναι μεγάλη πρόκληση η συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ. Η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά στο προηγούμενο. Όπως είχα πει και πέρυσι κάθε φορά, η Ελλάδα παλεύει για το καλύτερο δυνατό. Δεν μπορούμε να στοχεύουμε κάτω από τις προηγούμενες χρονιές. Είναι θετικό ότι είμαι δεύτερη σερί χρονιά στην ομάδα, γιατί έχω μάθει τους παίκτες και με έχουν μάθει και αυτοί».
Από την πρώτη της Εθνικής απουσίαζαν οι Νίκος Παππάς και Κώστας Παπανικολάου, οι οποίοι αγωνίζονται με την Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ της Κροατίας και θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών την Τρίτη. Την ίδια ημέρα θα μεταβεί στο Καρπενήσι και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ και αγωνίζεται με τους Κλίπερς στο σάμερ λιγκ του ΝΒΑ.
Οι 17 παίκτες που έχει καλέσει ο Καζλάουσκας είναι:
Δημήτρης Διαμαντίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Αντώνης Φώτσης, Νικ Καλάθης, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Γιώργος Πρίντεζης (Ουνικάχα Μάλαγα), Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Λουκάς Μαροκεφαλίδης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Σπανούλης(Ολυμπιακός), Νίκος Ζήσης (Σιένα), Κώστας Βασιλειάδης (Ομπραντόιρο), Νίκος Παππάς (Κολοσσός Ρόδου).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα