Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΕΞΑ-ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ? ΠΟΛΕΜΟΣ

Το φθινόπωρο αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά οι νέοι εξαπύρηνοι επεξεργαστές της Intel και της AMD με τις ονομασίες Sandy Bridge και Thuban αντίστοιχα.
Παράλληλα θα παρουσιαστούν και mobile εκδόσεις χαμηλής κατανάλωσης, ενώ στα σχέδια των εταιρειών βρίσκονται οι 8πύρηνοι αλλά και 12πύρηνοι επεξεργαστές που προορίζονται για servers υψηλών απαιτήσεων με τις ανάλογες πλατφόρμες.
Σύμφωνα με το free.gr, η Intel θα ανακοινώσει τους νέους επεξεργαστές στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2011. Πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι τα νέα chip θα διαχωριστούν σε τρεις κατηγορίες, όπως συμβαίνει και σήμερα με τους επεξεργαστές LGA 1156.
Συγκεκριμένα, τα νέα chip που θα κατασκευάζονται επίσης σε κλίμακα ολοκλήρωσης 32 nm θα φέρουν τις γνωστές ονομασίες Core i3, Core i5 και Core i7 ωστόσο θα ανήκουν στη σειρά “2000”. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να περιμένουμε μοντέλα του τύπου Core i3-2300 ή Core i5-2500 ή και Core i7-2800.
Από την πλευρά της, η AMD, παρουσίασε τους νέους επεξεργαστές της με την κωδική ονομασία Thunan, με τον Phenom II X6 1045T να προσφέρει 100 Mhz παραπάνω συχνότητα από τον 1035Τ.
Πληροφορίες του free.gr, αναφέρουν ότι το νέο CPU θα έχει συχνότητα 2.7 Ghz, τα οποία με την τεχνολογία Turbo Core της Amd θα πηγαίνουν στα 3.2 στoυς τρεις πυρήνες, ρίχνοντας παράλληλα τη συχνότητα των υπολοίπων στα 800 Mhz όταν αυτοί είναι αδρανής.
Η κατανάλωση του επεξεργαστή είναι σχετικά χαμηλή (95W) εάν συνυπολογίσουμε πως μιλάμε για έναν 6-πύρηνο επεξεργαστή. Οι μνήμες οι οποίες θα υποστηρίζει ο επεξεργαστής έχουν συχνότητα 1333 Mhz. Τέλος, ο 1045Τ θα έχει 9 Mb cache, όπως και οι άλλοι δύο αδελφοί του και θα βγει στην αγορα στο τρίτο τέταρτο του 2010 (Q3), το οποίο διανύουμε την τωρινή περίοδο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα