Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Πεκίνο
Αντιμέτωπη με μια νέα οικολογική καταστροφή βρίσκεται η ανθρωπότητα, καθώς μετά τη διαρροή στον κόλπο του Μεξικού, η έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε δύο αγωγούς σε λιμάνι της Κίνας, προκάλεσε τη διαρροή μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου στη θάλασσα.
Η China National Petroleum Corp (CNPC), μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας, καταβάλει προσπάθειες να περιορίσει τη μόλυνση των υδάτων στο βορειοανατολικό λιμάνι Νταλιάν, όπου εκατοντάδες πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για περισσότερες από 15 ώρες.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε έναν αγωγό που μετέφερε αργό πετρέλαιο από ένα πλοίο σε μία δεξαμενή αποθήκευσης, προκαλώντας την έκρηξη και ενός δεύτερου αγωγού που βρισκόταν εκεί κοντά.
Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες, όμως η κρατική τηλεόραση CCTV μετέδωσε ότι έχει δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα σε μία έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανοιχτά της Νταλιάν, στην επαρχία Λιαονίνγκ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της εταιρείας, το πετρέλαιο έχει σταματήσει να χύνεται στη θάλασσα, ενώ προσθέτει ότι η πετρελαιοκηλίδα «έχει περιφραγεί και περιοριστεί».
Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πόση ποσότητα πετρελαίου έχει διαρρεύσει στη θάλασσα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα