Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΤΗΝ ΑΛΜΥΡΙΔΑ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Ρεπορτάζ:
ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΚΑΚΑΝΟΣ

Επικίνδυνος είναι ο παλιός μώλος στην παραλία της Αλμυρίδας, ο οποίος χρειάζεται συντήρηση προς αποφυγήν ατυχημάτων.
Αφορμή για την επισήμανση αποτελεί ένα ατύχημα που έγινε προχθές, όταν κόπηκε τμήμα του τσιμέντου με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα ένας κάτοικος της περιοχής.
Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Τζομπανάκη που θέλησε να διαμαρτυρηθεί δημόσια μέσα από τις στήλες των “Χ.Ν.” ευελπιστώντας ότι τα λάθη, οι παραλείψεις και η αδιαφορία κάθε αρμόδιας αρχής σε βάρος του χωριού μπορούν να εκλείψουν.
Οπως μας είπε, “η μικρή προβλήτα που ήταν το πρώτο μικρό λιμάνι του χωριού για τα καΐκια που ερχότανε την Κατοχή και φόρτωναν χαρούπια χρειάζεται άμεση επισκευή. Εκεί τραυματίστηκα όταν πλησίαζα προς την άκρη της έσπασε ένα κομμάτι τσιμέντο και έπεσα στο νερό με αποτέλεσμα να χτυπήσω στο κεφάλι. Γέμισε η θάλασσα αίματα και αν δεν ερχόταν γρήγορα το νοσοκομειακό αυτοκίνητο πρώτων βοηθειών από το Βάμο να με πάει στο νοσοκομείο, κινδύνευε η ζωή μου. Δέκα ράμματα μου έβαλαν οι γιατροί. Συνταξιούχος δάσκαλος είμαι και ζω μόνιμα χειμώνα και καλοκαίρι στο χωριό”.
Με την ευκαιρία ο κ. Τζομπανάκης επεσήμανε και άλλα προβλήματα του χωριού όπως:
“Η παραλία μας είναι από τις ωραιότερες του νομού μα κάθε πρωί την καθαρίζουν οι επαγγελματίες αντί άλλων φορέων που έχουν την υποχρέωση. Δεν έχουμε δημοτικούς αστυνομικούς και η αστυνομία ναι μεν είναι παρούσα δύο και τρεις φορές τη μέρα, αλλά δεν μας καλύπτει απόλυτα. Οι δημόσιες τουαλέτες δεν έχουν μόνιμο άνθρωπο να φροντίζει να είναι καθαρές και ο κόσμος διαμαρτύρεται. Οι παιδικές χαρές έχουν τα χάλια τους. Αντικριστά με την παραλία μας σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων υπάρχει ένα νησάκι, Κάργα ονομάζεται και παραμένει αναξιοποίητο, ενώ θα μπορούσε ν? αποτελεί τουριστικό πόλο. Θα τελειώσω με δύο μεγάλα προβλήματα. Ένα είναι με την γέφυρα που εξυπηρετεί τ? άλλα χωριά Πλάκα και Κόκκινο Χωριό η οποία φτιάχτηκε από τους Άγγλους το 1940 και είναι από χρόνια πολύ επικίνδυνη και το άλλο αφορά το βιολογικό καθαρισμό?”.
Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι ακούγοντας τον γηραιό δάσκαλο να τοποθετεί κατά σειρά τα προβλήματα της Αλμυρίδας. Συμπληρωματικά στοιχεία επισήμανε ο πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος Πλάκας του Δήμου Βάμου κ. Νικήτας Παϊζης κάνοντας αναφορά στο νομοσχέδιο «Καλλικράτης», τονίζοντας ότι: “Για εμάς καλύτερα θα ήταν να έμενε η έδρα του Δήμου Αποκορώνου στο Βάμο όπως ήταν και παλιά αφού εκεί είναι το κέντρο του Αποκόρωνα. Για τη συμβολή τώρα των επιχειρηματιών της περιοχής μας στην καθαριότητα της παραλίας, θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου καθόσον ο Δήμος εδώ και τέσσερα χρόνια μας έχει εγκαταλείψει”.
Ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Ζυμβραγάκης, δήλωσε: “To 2004 μια ξένη κατασκευαστική εταιρεία έφτιαξε δωρεάν αυτές τις παιδικές χαρές οι οποίες είναι πολύ αναγκαίες για τα παιδιά. Θέλουν όμως τη συντήρησή τους την οποία δεν έχουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές που έχουν γίνει άλλες από το χρόνο και την άλμη της θάλασσας, όπως συμβαίνει με τις αλυσίδες στις κούνιες και άλλες από απροσεξίες ή απερισκεψία κάποιων μικρών”.
Ο ιδιοκτήτης περιπτέρου Λάμπρος Κρανίου, τονίζει: “Για το θέμα της αστυνόμευσης είναι καλύτερα να υπάρξουν και πεζές περιπολίες”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα