Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε και φέτος -στο καταφύγιο της Ταύρης- το καθιερωμένο πρόγραμμα “Παιδικό Ορειβατικό Κέντρο” στο οποίο μετείχαν μικρά παιδιά, που εκπαιδεύτηκαν σε διάφορες ορειβατικές δραστηριότητες και όχι μόνο.
Κατά τη διάρκεια του 9ήμερου καμπ, οι μετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στην υψηλών προδιαγραφών τεχνιτή πίστα αναρρίχησης που εγκαινιάστηκε φέτος.
Μάλιστα, έγινε και ανάλογος αγώνας (ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του καλού φίλου του Ορειβατικού Χανίων, Βασίλη Ναξάκη, ο οποίος εκτός από τα μοναδικά του επιτεύγματα στην ορειβασία, ήταν και ένα αναπόσπαστο κομμάτι των κατασκηνώσεων του παιδικού ορειβατικού κέντρου στο παρελθόν).
Ο αγώνας αυτός ανέδειξε πολλά νέα ταλέντα που μέχρι τώρα δεν είχαν καμία επαφή με την αναρρίχηση και στόχος των υπευθύνων του Συλλόγου είναι η στήριξή τους, ώστε ν’ αποφασίσουν ν’ ασχοληθούν περισσότερο με αυτήν, για ν’ αναβαθμιστεί το άθλημα της αναρρίχησης σ’ ένα τόπο που τόσο πολύ προσφέρεται για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Κάποια παιδιά που είχαν πάρει μέρος σε περισυνές 2ήμερες και 3ήμερες παιδικές αναρριχητικές εκδρομές του ΕΟΣ Χανίων φάνηκαν πιο έμπειρα και φυσικά αυτό μέτρησε υπέρ τους. Για την ιστορία, στον παιδικό αναρριχητηκό αγώνα συμμετείχαν 42 παιδιά και τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν τα παρακάτω.
Κατηγορια Medium 
Ταχύτητα: Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Ντουσάκης Μανώλης.
Τεχνική: Σιαρουτίνι Παύλος, Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Λουκόπουλος Σωκράτης.
Κατηγορια Large
Ταχύτητα: Σταυρακάκης Γιώργος, Αρχοντάκη Έρια, Αρχοντάκης Απόστολος.
Τεχνική: Μαρινάκης Μανώλης, Σταυρακάκης Γιώργος, Αρχοντάκη Έρια.
Στο φετινό παιδικό ορειβατικό κέντρο τα παιδιά διδάχθηκαν από έμπειρους εκπαιδευτές, πεζοπόρια, διαμονή σε σκηνές, αναρρίχηση βράχου, όμως το πρόγραμμα περιελάμβανε και άλλες δραστηριότητες, όπως κατασκευές-ζωγραφική, κυνήγι θησαυρού, κολύμβηση (στο Φραγκοκάστελλο) και τουρνουά ποδοσφαίρου (στο γηπεδάκι που έχει διαμορφωθεί στην πίσω πλευρά του καταφυγίου).
Η απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων έγιναν από τον επίτημο πρόεδρο του ΕΟΣ Χανιών Τάκη Χουλιόπουλο, ενώ οι υπεύθυνοι του συλλόγου ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον αρχηγό του παιδικού ορειβατικού κέντρου, Μάρκο Μανταδάκη, που επί 15 χρόνια κάνει αυτή τη σημαντική δραστηριότητα του συλλόγου πραγματικότητα, με ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές και σημαντική παιδαγωγική αξία.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα