Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, η ομάδα κανόε καγιάκ του ΝΟΧ πρόσθεσε ακόμη μια σπουδαία διάκριση στο ενεργητικό της, κατακτώντας τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σπριντ -κάτι που επιτυγχάνει για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση-
το οποίο διεξήχθη
στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις
του Σχινιά.
Ο χανιώτικος Όμιλος κυριάρχησε στις μικρές κατηγορίες (εφήβων- νεανίδων και παίδων-κορασίδων), όπου πήρε 17 χρυσά, 2 ασημένια και 5 χάλκινα, ενώ με την προσθήκη ενός ακόμη χάλκινου στην κατηγορία ανδρών, έφτασε συνολικά στα 25 μετάλλια και πήρε άξια την 1η θέση στην τελική κατάταξη.
Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές επιτυχίες στην ιστορία του τμήματος, η οποία αποτελεί επιστέγασμα της προσπάθειας που καταβάλουν όλα τα χρόνια λειτουργίας του όλοι οι εμπλεκόμενοι με αυτό.
Ταυτόχρονα, επιβράβευση για την παρουσία που είχαν είναι η πρόσκληση των Δημήτρη Μαρούλη, Τρύφωνα Τζινιέρη, Ελένης Αλειφέρη, Γεωργίας Γέρου και Αναστάση Αναγνωστόπουλου στις εθνικές μας ομάδες εφήβων – νεανίδων και ανδρών κάτω των 23 ετών, οι οποίες θα πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στη Ρωσία 29/7-1/8. Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα των αθλητών-αθλητριών του ΝΟΧ στους τριήμερους αγώνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παίδες και κορασίδες μετείχαν και σε κούρσες μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών.
ΑΝΔΡΕΣ
200μ
Κ1: 4ος Αναστάσης Αναγνωστόπουλος
Κ2: 6οι Αναστ. Αναγνωστόπουλος – Σταύρος Δημοτάκης
Κ4: 4οι Αναστ. Αναγνωστόπουλος – Στ. Δημοτάκης – Νίκος Σκορδυλάκης – Μανώλης Κολτσάκης
500μ
Κ1: 3ος Αναστ. Αναγνωστόπουλος (φωτ. 1)
1000μ
Κ1: 4ος Αναστ. Αναγνωστόπουλος
Κ2: 4οι Αναστ. Αναγνωστόπουλος – Ν. Σκορδυλάκης
ΕΦΗΒΟΙ
200μ
Κ1: 1ος Τρύφωνας Τζινιέρης, 2ος Δημήτρης Μαρούλης
Κ2: 1οι Δ. Μαρούλης – Τρ. Τζινιέρης (φωτ. 3), 6οι Στ. Δημοτάκης – Εμμ. Κολτσάκης,
Κ4: 1οι Δ. Μαρούλης – Τρ. Τζινιέρης – Στ. Δημοτάκης – Εμμ. Κολτσάκης (φωτ. 6)
500μ
Κ1: 1ος Δ. Μαρούλης, 5ος Εμμ. Κολτσάκης
Κ2: 1οι Δ. Μαρούλης – Τρ. Τζινιέρης
Κ4: 4οι Στ. Δημοτάκης – Εμμ. Κολτσάκης – Ν. Σκορδυλάκης – Γιάννης Μπερτσουλάκης
1000μ
Κ1: 1ος Τρ. Τζινιέρης
Κ2: 1οι Δ. Μαρούλης – Τρ. Τζινιέρης
Κ4: 3οι Εμμ. Κολτσάκης – Ι. Μπερτσουλάκης – Μιχάλης Τζουγκαράκης – Ν. Σκορδυλάκης
ΝΕΑΝΙΔΕΣ
200μ
Κ1: 1η Σοφία Βεναρδάτου, 3η Κωνσταντίνα Σαράντου, 6η Κατερίνα Σκαλιδάκη, 7η Μαρία Γέρου
Κ2: 1ες Σοφ. Βεναρδάτου – Βάσω Μπολιουδάκη, 3ες Κ. Σκαλιδάκη – Μ. Γέρου
Κ4: 1ες Σοφ. Βεναρδάτου – Κ. Σκαλιδάκη – Β. Μπολιουδάκη – Μ. Γέρου
500μ
Κ2: 1ες Σοφ. Βεναρδάτου – Γεωργία Γέρου, 4ες Ζωή Δημητρουλάκη – Ευαγγελία Σηφάκη, 5ες Αργυρώ Καμπάκη – Β. Μπολιουδάκη, 8ες Κ. Σκαλιδάκη – Μ. Γέρου
Κ4: 1ες Σοφ. Βεναρδάτου – Ευαγ. Σηφάκη – Κ. Σαράντου – Β. Μπολιουδάκη, 4ες Μαρία Λυραντζάκη, Ευσταθία Βεργανελάκη, Ζ. Δημητρουλάκη, Αργ. Καμπάκη, 5ες Μαριλένα Σκουλά – Βιργινία Μπουρδάκη – Κ. Σκαλιδάκη – Μ. Γέρου
1000μ
Κ1: 1η Ελένη Αλειφέρη, 3η Β. Μπολιουδάκη
Κ2: 1ες Σοφ. Βεναρδάτου – Κ. Σαράντου, 4ες Αργ. Καμπάκη, Β. Μπολιουδάκη, 6ες Κ. Σκαλιδάκη – Μ. Γέρου, 7ες Μαρ. Σκουλά – Βιργ. Μπουρδάκη
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
500μ
Κ1: 4η Ευαγ. Σηφάκη
Κ2: 1ες Ελ. Αλειφέρη – Γεωργία Γέρου (φωτ. 2), 6ες Μ. Λυραντζάκη – Ευστ. Βεργανελάκη, 7ες Μαρ. Σκουλά – Βιργ. Μπουρδάκη
Κ4: 1ες Ελ. Αλειφέρη – Ευαγ. Σηφάκη – Γ. Γέρου – Κωνσταντίνα Σαράντου (φωτ. 4)
1000μ
Κ1: 4η Ζ. Δημητρουλάκη
Κ2: 1ες Ελ. Αλειφέρη – Γ. Γέρου, 5ες Μ. Λυραντζάκη – Ευστ. Βεργανελάκη, 6ες Μαρ. Σκουλά – Βιργ. Μπουρδάκη
Κ4: 2ες Μ. Λυραντζάκη – Ευστ. Βεργανελάκη – Ζ. Δημητρουλάκη – Αργ. Καμπάκη
ΠΑΙΔΕΣ
500μ
Κ2: 9οι Κώστας Κολιακουδάκης – Σάββας Τζανάκης
Κ4: 3οι Γιάννης Μπερτσουλάκης – Μιχάλης Τζουγκαράκης – Κ. Κολιακουδάκης – Σ. Τζανάκης (φωτ. 5)
1000μ
Κ2: 8οι Κ. Κολιακουδάκης – Σ. Τζανάκης
Κ4: 4οι Ι. Μπερτσουλάκης – Μ. Τζουγκαράκης – Κ. Κολιακουδάκης – Σ. Τζανάκης
Όπως προαναφέρουμε, ο ΝΟΧ πήρε την 1η θέση στην τελική κατάταξη, συγκεντρώνοντας 17 χρυσά, 2 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια. Την 2η πήρε ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος (16, 10 και 2), ενώ 3ος κατετάγη ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης (12, 9 και 6).
Συνοδοί της αποστολής ήταν ο έφορος του τμήματος Δημήτρης Καλλιβρετάκης, ο βοηθός έφορος Γιώργος Πουλιανίτης και ο προπονητής Μανώλης Αγγελάκης.
Αρωγός του τμήματος και για το 2010 είναι ο επίσημος χορηγός του, η μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία ANEK Lines, που ετοίμασε θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές, στο πλοίο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής στα Χανιά. Στη συμπαράστασή της οφείλετε ένα μεγάλο μέρος των επιτυχιών του τμήματος και σίγουρα χωρίς την συνδρομή της δεν θα μπορούσε να διατηρείται μέσα στα κορυφαία σωματεία στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρονιά.
Ακόμη, οι υπεύθυνοι του Ν.Ο. Χανίων ευχαριστούν τον Δήμο Σούδας και την διοίκηση του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας, που παρέχουν στους αθλητές-τριες του τμήματος όλα όσα χρειάζονται για την καλύτερη δυνατή εκγύμναση τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου. Επίσης σε αυτή την επιτυχία είναι μεγάλη η συμβολή του Αθλητικού Γυμνασίου και Αθλητικού Λυκείου Σούδας, αφού παρέχουν τη δυνατότητα στους μαθητές – αθλητές να γυμνάζονται τρεις φορές την εβδομάδα μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου. Τέλος ευχαριστεί όλους τους γονείς, για την έμπρακτη υποστήριξή τους σε κάθε προσπάθεια του τμήματος, αλλά και όλους τους χορηγούς-υποστηρικτές του.
* Επόμενη πανελλήνια αγωνιστική υποχρέωση για τον ΝΟΧ είναι το πρωτάθλημα ανάπτυξης, που θα γίνει 6-8 Αυγούστου, στο Μεσολόγγι.
* Το τμήμα κανόε – καγιάκ του ΝΟΧ έχει ήδη αρχίσει τμήματα εκμάθησης για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-12 ετών. Οι προπονήσεις γίνονται στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας από 5.30 – 7.30 μμ τις καθημερινές και 9.30πμ-11πμ τα Σάββατα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα