Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αθήνα
Με ομαδική παραίτηση απειλούν την κυβέρνηση οι δικαστικοί με αφορμή την υπαγωγή τους στην ασφάλιση του ΙΚΑ, ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι πανδικαστική συγκέντρωση στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου, ανέφερε ότι είναι θεσμικό το ζήτημα και η πολιτεία “πρέπει να μας αντιμετωπίσει όπως μας αρμόζει. Δεν εργαζόμαστε με σχέση ιδιωτικού δικαίου ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, ώστε να υπαχθούμε εμείς οι δικαστές στο ΙΚΑ”. Ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε “αντισυνταγματική” τη ρύθμιση για την υπαγωγή των δικαστών στο ΙΚΑ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι “εάν υπάρξει προσπάθεια υπαλληλοποίησης των δικαστών, θα παραιτηθούμε ομαδικά”.
Ο κ. Αθανασίου ανέφερε επίσης ότι “η Δικαιοσύνη υπολειτουργεί στη χώρα μας στον τομέα απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς μάλιστα, η κυβέρνηση δεν θέλει να βάζει το χέρι στην τσέπη”.
Από τα δικαστήρια της χώρας υπάρχουν 800 κενά δικαστικών υπαλλήλων, ενώ από τα 139 κενά των δικαστικών λειτουργών, έγινε διαγωνισμός για την κάλυψη των 55.
Διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου, ότι από το τελικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, θα εξαρτηθούν οι κινητοποιήσεις των δικαστικών ενώσεων και κάλεσε τους συναδέλφους του να είναι σε επαγρύπνηση.
Ο Γεώργιος Φαλτσέτος πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, ανέφερε ότι η υπαλληλοποίηση των δικαστών, είναι ό,τι το χειρότερο μπορεί να συμβεί. “Οι δικαστές δεν διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, ούτε έχουν σπίτια με πισίνες, αλλά ούτε πετάνε λουλούδια στα νυχτερινά κέντρα”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι σήμερα εκκρεμούν 450.000 υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ την ίδια στιγμή, 750 δικαστές καλούνται να εκδώσουν αποφάσεις και επί υποθέσεων που πρόκειται να μεταφερθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ανέφερε ότι δεν είναι δείγμα πολιτισμού οι πανδικαστικές συγκεντρώσεις, στις οποίες καλούνται οι δικαστές να επιλύσουν τα ζητήματά τους. Παράλληλα επεσήμανε, ότι οι περικοπές στις συντάξεις είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννα Καραγιαννοπούλου, εξέφρασε και αυτή με τη σειρά της την αντίθεσή της στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ και ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Χρήστος Λυμπερόπουλος, τάχθηκε στο πλευρό των δικαστών και επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη αλλά και οι ίδιοι οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Ακόμη, ο κ. Λυμπερόπουλος, δήλωσε ότι από το νέο δικαστικό έτος τα δικαστήρια δεν θα ανοίξουν. Ειδικότερα ανέφερε, ότι την πρώτη μέρα του νέου δικαστικού έτους 16 Σεπτεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και παράλληλη κατάληψη του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ενώ την επόμενη ημέρα 17 Σεπτεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί τρίωρη και πάλι στάση εργασίας και κατάληψη στο Πρωτοδικείο Αθηνών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα