Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Δεν εμπιστεύονται τον Ομπάμα 6 στους 10 Αμερικανούς

Ουάσιγκτον
Δεν έχει εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το 60% των Αμερικανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Washington Post/ABC News, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι αντίθετα με αυτά ανάλογης έρευνας πριν 18 μήνες στην αρχή της προεδρίας Ομπάμα, όταν το 60% εξέφραζε την εμπιστοσύνη του προς την ικανότητα λήψης αποφάσεων του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Σε ερώτηση πόση εμπιστοσύνη έχουν στον Ομπάμα ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας, το 58% των ερωτηθέντων απάντηση “λίγη” ή “καθόλου”. Το 68% εξέφρασε την ίδια άποψη για τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο και το 72% για τους Ρεπουμπλικάνους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, για την πτώση αυτή ευθύνονται κυρίως οικονομικά θέματα, όπως η αργή ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και τα προβλήματα στον τομέα της στέγασης.
Μόνο το 43% αναφέρει πως εγκρίνει την δουλειά του Ομπάμα στην οικονομία, ενώ το 54% διαφωνεί με τις αποφάσεις του.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1,288 ατόμων από τις 7 ως τις 11 Ιουλίου με ποσοστό λάθος +/- 3,5%.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Χειροτονία γυναικών επισκόπων

Λονδίνο
Υπέρ της χειροτονίας γυναικών επισκόπων τάσσεται η Αγγλικανική Εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος της οποίας συνέρχεται στο Γιορκ.
Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποφάσισαν προχθές έπειτα από 12 ώρες συζητήσεων να μην καθυστερήσουν άλλο την υιοθέτηση ενός σχεδίου νόμου που θα επιτρέπει τη χειροτονία γυναικών.
Το κείμενο αναμένεται να εγκριθεί από την πλειοψηφία των 44 επισκοπικών συνόδων πριν τη Ιερά Σύνοδο του 2011, οπότε και θα πάρει την τελική έγκριση, γεγονός που σημαίνει ότι από το 2014 θα μπορέσουν να χειροτονηθούν οι πρώτες γυναίκες επίσκοποι.
Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας παραδέχθηκε πάντως ότι αυτή η μεταρρύθμιση μπορεί να σπείρει τη διχόνοια και ότι είναι “εξαιρετικά δύσκολο” να διατηρηθεί η ενότητα της αγγλικανικής κοινότητας.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ο Φιντέλ Κάστρο μίλησε
σε τηλεοπτική εκπομπή
Αβάνα
Την πρώτη του δημόσια παρέμβαση, έπειτα από τρία χρόνια, πραγματοποίησε προχθές ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, σχολιάζοντας την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Φορώντας ένα αθλητικό μπουφάν και καρώ πουκάμισο, ο 83χρονος Φιντέλ, μιλούσε με άνεση και έδειχνε σε καλή κατάσταση στη μαγνητοσκοπημένη εκπομπή «Στρογγυλής Τραπέζης», η οποία μεταδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών που παρουσιάζουν τον πρώην πρόεδρο σε επίσκεψή του στο κέντρο επιστημονικών ερευνών στην Αβάνα.
Ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης ξεκίνησε τη συνέντευξη, αναφερόμενος στη διαμάχη Βόρειας και Νότιας Κορέας και κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τη βύθιση ενός νοτιοκορεάτικου πολεμικού πλοίου τον Μάρτιο. Μίλησε επίσης και για την πεποίθησή του ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν είναι ορατός, καθώς ο πυρηνικός όλεθρος μπορεί να ξεσπάσει όταν οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Ισραήλ, επιχειρεί να επιβάλλει διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
«Όταν ξεκινήσουν έναν πόλεμο, θα τον αρχίσουν εκεί. Δεν μπορεί να είναι άλλος παρά πυρηνικός. Πιστεύω ότι ο κίνδυνος του πολέμου μεγαλώνει αρκετά. Παίζουν με τη φωτιά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Η μετάδοση της εκπομπής συμπίπτει χρονικά με την προγραμματισμένη αναχώρηση των πρώτων 11 αντιφρονούντων προς την Ισπανία, στα πλαίσια του σχεδίου για τη σταδιακή αποφυλάκιση 52 πολιτικών κρατουμένων, που βρίσκονται στις φυλακές της Κούβας από το 2003.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα