Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Αθήνα
Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο γ.γ. Δια Βίου Μάθησης, Ευθύμιος Μπάκας, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας ΕΣΑμεΑ, Ιωάννη Βαρδακαστάνη, καθώς και εκπροσώπους του προεδρείου της Συνομοσπονδίας ΕΣΑμεΑ.
Οπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, κατά τη συνάντηση και προκειμένου να διασφαλιστεί η Αρχή της θετικής διάκρισης για τα άτομα με αναπηρία, συζητήθηκαν οι τρόποι ηλεκτρονικής και φυσικής προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ, στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για την ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικού λογισμικού για τις κατηγορίες ΑΜΕΑ, ώστε να υλοποιηθεί άρτια η ηλεκτρονική εξ αποστάσεως προσβασιμότητα και αναφέρθηκε στη σχετική πρόνοια του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για όλες τις μορφές προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.
Επιπροσθέτως, η κ. Χριστοφιλοπούλου, τόνισε τη σπουδαιότητα θεσμοθέτησης προγράμματος επιμόρφωσης και στήριξης γονέων με τέκνα με αναπηρία, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή ένταξη και η αποδοτικότητα των παιδιών με αναπηρία στην κοινωνία.
Η υφυπουργός συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου της Συνομοσπονδίας, για τη σύσταση ειδική τεχνικής ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Συνομοσπονδίας ΕΣΑμεΑ, για την παρακολούθηση της εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Δράσης για τη Δια Βίου Μάθηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα